Filu Opublikowano 24 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2004 Witam.Ostatnio coraz cześciej zacząłem sobie ćwiczyć jazde z lekkim uslizgiem i powiem wam szczrze, ze nie dośc, że daje to kupe frajdy. To na dodatek przydaje się w sytuacjach w któych ten poślizg nie jest wcześniej przemyślany. I tak np. ostatnio jazda po deszczu, trawa mokra jak cholera, wchodze w zakręt na budziku z 50km/h i raptem koło isę uślizguje a na mnie nie wywarło to prawie żadnego wrażenia, lekkie odjecie gazu kontra kierą i opór na wyjściu :mrgreen: Teraz w każdy zakręt prawie wchodzę maxymalną szybkoscią jaką można wejść.Jak to jest u was, wiem w rmxie to nie taka frajda jak w jakiejś większej pojemności ale zawsze :mrgreen: Załączam pare fotek, mam też filmiki, ale nie mam wolnego serwa :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
okropnymarcin Opublikowano 24 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2004 wszystko fanie :-) (ogień na wyjściu :P ) tylko oponki trzeba mieć okej, ja mam niemiłe wspomnienia z przyłyszonymi kostakami, przyczepność drastycznie spada, a przy większych pojemnościach (mocach) trudniej panować hihi nad sprzętem :-) pozdro i powodzenia!!/M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filu Opublikowano 27 Lipca 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2004 Cooo??Nikt innym nie lata poślizgami :buttrock: :?: Wypowiedzcie się. :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zooq Opublikowano 27 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2004 ćwiczyłem coś podobnego. faktycznie wypasiona sprawa! tylko miałem jakieś minimalne problemy z wywołaniem uślizgu... :mrgreen: ale może dlatego, że właściwie wcześniej tego nie praktykowałem... fakt, że potrenuje się trochę i w efekcie może się to okazać bardzo pomocną rzeczą nie tylko w terenie ale i na trasie, choćby na śliskich pasach na jezdni. :lol: pozdrawiam :buttrock:))))))))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
okropnymarcin Opublikowano 27 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2004 :buttrock: jak to nikt ;-) chachacha poślizgi rządzą, bez się nieda :twisted: hehe a Ty tak nie trenuj w jednym mijescu ;-) a zmieniasz kerunek?? i jedziesz tą uliczką w drugą stonę?? bo pojedziesz na występy i będzie klapa na poligonie:-))))))))) :crossy: nera/M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 27 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2004 Ja często cwiczyłem sobie na poligonie godzie jezt duża prosa powiężchnia z pisku. Stwiałem sobie 2 paliki i jeżdziłem tak jakby po ósemce poslizgami. po kilku jazdach odzczułem naprawde dużą róznice w moich umiejetnosciach uslizgiwania. Do tego jescze możesz poćwiczyć uslizgi na stojącą. Opierasz ciężar ciała na kierownicy i w zależnosci w którą strone chcesz skręcić to na tej stopce stajesz mocniej tzn przenosisz na nią ciężar ciała i odręcasz gaz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filu Opublikowano 27 Lipca 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2004 Ja często cwiczyłem sobie na poligonie godzie jezt duża prosa powiężchnia z pisku. Stwiałem sobie 2 paliki i jeżdziłem tak jakby po ósemce poslizgami. po kilku jazdach odzczułem naprawde dużą róznice w moich umiejetnosciach uslizgiwania. Do tego jescze możesz poćwiczyć uslizgi na stojącą. Opierasz ciężar ciała na kierownicy i w zależnosci w którą strone chcesz skręcić to na tej stopce stajesz mocniej tzn przenosisz na nią ciężar ciała i odręcasz gaz. Oczywiście jeździłęm tą uliczką w drugą stronę, i to nie wsystko teraz na każdym zakecie w lesie tak wchodze, tylko trzeba znać różnice między efektywnością poślizgu a efektownością. Zajebsta sprawa.Tak Strzłąem próbowałem już tych uślizgów na stojącą oraz jadąć prostą drogą na siedząco robić takie małe łuczki, nie jest źle ale rmx niestety za słaby do tego :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 27 Lipca 2004 Administrator Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2004 Tak mi się przypomniało... :oops: W sumie słabie ujęcia bo mało widoczne te slajdy, może gdyby fotograf stał od frontu a nie z boku...W każdym razie slajd jest OK, tylko trzeba uważać, szczególnie na asfalcie, bo ostatnio na rondzie chciałem pójść slajdem i tył mi tak odjechał, że KTM zrobił sam dwa kółka na glebie. No nic, miny kolesie w autach mieli nietęgie, jak szybko podniosłem sprzęta i dzida. Już wyciągali komórki i dzwonili po pogootowie :lol: pzdrpzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz-KX80 Opublikowano 28 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2004 Ja często wpadam w zakręy bokiem ,bo mamy u siebie taką drogę usypaną kamieniami, czasem sąsiedzi wychodzą i plują sie że im kurze :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filu Opublikowano 28 Lipca 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2004 Siema.Własnie 10 minut temu przedobrzyłem z poślizgami :mrgreen: Lece sobie leśną dróżką i lekki zakręt tak ze 30 stopni no to ja rura a tam były igeiełki a pod nimi ziemia, i oczywiście po deszczu i póxniej jak już odpuśiłem to gówno dało bo on dalej szedł jak szedł a ja z nim i wkońcu zakońćzyło się to glebą :buttrock: Ale nie pierwsza to i nie ostatnia, teraz wiem, że jednak to że mam łysawe opony z tyłu nie zawsze jest dobre;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pucek Opublikowano 28 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2004 Ja bawiłem się w jazde uślizgami zaraz po zimie :crossy: Było wtedy już sucho, ale kupe piasku na ulicach zostało :buttrock: Ale fakt, faktem adrenalina wtedy gwałtownie wzrasata :mrgreen: PS: Najlepiej się to robi na piasku ze żwirem :evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam87 Opublikowano 28 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2004 Cooo??Nikt innym nie lata poślizgami no wydaje mi sie że każdy kto jeździ na Enduro/Cross/Quad/Supermoto jeździ poślizgami bo chyba to podstawowa umiejętność na tego typu sprzętach :buttrock: Najlepiej jest wykonywać je na stojąco bo wtedy jest lepsza kontrola, no ale niestety większy strach bo wiadomo że sie nie podeprzesz w krytycznej sytuacji, dlatego jeżdżąc w poślizgu na stojąco trzeba sie ratować gazem. Nastęonym razem porobie pare fotek w poślizgu specjalnie dla tego tematu bo te poniżej które wkleiłem nie sa za dobre :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szramer Opublikowano 30 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2004 Witam.Ostatnio coraz cześciej zacząłem sobie ćwiczyć jazde z lekkim uslizgiem i powiem wam szczrze, ze nie dośc, że daje to kupe frajdy. To na dodatek przydaje się w sytuacjach w któych ten poślizg nie jest wcześniej przemyślany. .Jak to jest u was, wiem w rmxie to nie taka frajda jak w jakiejś większej pojemności ale zawsze :mrgreen: Załączam pare fotek, mam też filmiki, ale nie mam wolnego serwa :buttrock: sproboj cos podobnego wycwiczyc na sprzecie co jest sportem i wazy ponad 200kg i jest np gololedz ,to jest dopireo jazda ,albo gdy spadnie swierzy puch(snieg) :arrow: to jest naprawde wyzwanie(mowie o o o ponoach szosofych nie zadne "off road" Cytuj WERA#111 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi