Skocz do zawartości

WMMP 2014

Niesmiertelny
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Tylko dziwne jest to że Ci co naprawdę szybko jadę, to tylko z wyłączoną TC.

Tak Ci powiedzieli na paddocku? To ja chętnie odkupię taką torówkę bez bajerów za deklarowaną cenę, bo zawodnicy są ewidentnie niespełna rozumu. Kupują najnowsze wypasy z żyroskopami, zakładają do nich elektronikę, zawiasy, stroją cała zimę po czym wożą to tylko dla obciążenia :biggrin:

Jeśli odwrócenie sie tyłkiem na kolegów, których sie wodziło za nos przez pół roku nazywasz najlepszym wyjściem to ja pozdrawiam serdecznie i pomyślności życzę

WTF? Zastanów się co piszesz, a jeżeli masz jakieś osobiste zgryzy, to źle trafiłeś, bo naprawdę mocno kibicuję Wam wszystkim i ciesze się, że dostarczacie emocji (zwłaszcza Rinas się ostro włączył do walki i mam nadzieję, że da radę pociągnąć temat).

Mój post był krótki i na temat: jeżeli pierwsze kilka miejsce w Rookie (de facto najniższa klasa amatorów) zajmują ludzie na BMWS1000RR i Panigale, a np. doświadczony i potrafiący jeździć Kałużka na nieco starszym Gixie jest dość daleko, to jasno dowodzi, co się w tym sporcie liczy. Trzeba szczytu hipokryzji, żeby pieprzyć głupoty o tym, że czołowi zawodnicy nie używają wspomagaczy. Inaczej nie dłubał byś silnika, nie zakładał elektroniki, lepszego zawiasu i quickshiftera. Tylko ja to zawsze pochwalam (bo uważam, że oprócz umiejętności właśnie odpowiednio przygotowany sprzęt różni amatora od zawodnika) i zawsze o tym wszystkim jawnie piszę, tak samo jak kilka innych osób z tego forum - bo przecież po to tu się wymieniamy informacjami. Co w tym złego?

A za życzenia pomyślności serdecznie dziękuję, przydadzą się bo na razie ciężko mi się przebić do pierwszej połowy stawki i kończę każdy wyścig z wiadrem piachu i błota pod kaskiem :flesje:

Ale to niby ja ten szczyt hipokryzji prezentuje? Sherman, opamiętaj się, chlopie...

Ty masz zupełnie inny punt widzenia na pewne sprawy, ale oczywiście każdy ma własne zdanie. W sumie to nie chce mi się wracać do sprawy. Mozesz Rinasa zapytać.

A Piotrek K. jeździ w tym sezonie właśnie na Beemie, wiec trochę za bardzo sie podpaliles pisząc to

Sikor#44 Moto Training

https://www.facebook.com/Sikor44/

Faktycznie taki Meklau mowil ze TC w BMW go spowalnia ale to jest chlop z innej bajki .W wiekszosci przypadkow taki gadzet ratuje dupsko i oszczedza mnostwo kasy na naprawy powypadkowe zwiazane z najczestrza przyczyna gleby ,czyli uslizgiem tylu na wyjsciu.

Jasne ze nie pomoze w kazdym przypadku ale w wiekszosci .

Moze z punktu widzenia posiadania BMW nie bedzie to obiektywne stwierdzenie ale w moim przypadku najwieksza odczuwalna roznica bylo zamontowanie wyscigowych zawiasow oraz zestrojenie silnika (bez zadnego dlubania) Juz na drugim speed day'u jakim bylem w tym roku pojechalem 1:41 czyli 2 sekundy szybciej niz w zeszlym roku i tak naprawde nie pojechalem jakos szczegolnie szybko w sensie bez zadnego ryzyka ,az sam bylem bardzo zaskoczony czasem.

Poprostu motocykl prowadzil sie tak pewnie i przewidywalnie , a dzieki zestrojeniu silnika z ukladem wydechowym i filtrem to juz zupelnie inny motocykl.

Sherman

Sikor

Na swój sposób byliśmy małą "rodziną" przez chwilę ale jak to nawet w rodzinie bywa, rodziny się rozpadają i rozwodzą :)

Nie ma co wspominać tego co złe, pamiętajmy to co dobre. Dla mnie KATO-RACING było wspaniałą inicjatywą.

Nauczyłem się co należy ROBIĆ oraz czego robić NIE NALEŻY i teraz bogatszy o doświadczenia - nie tylko torowe, ale właśnie wiedza poza-torowa itp. - postanowiłem zawalczyć jeszcze raz o wyniki, marzenia i sponsorów.

To że już nie ma KATO nie znaczy nic, znaczy tyle że było i nie ma. I tyle.

To co było super to fakt że stworzyliśmy coś z niczego. Ja wiem że nikt z pieniarzy internetowo-forowych tego nie zrozumie, nikt nie zrozumie ile to było czasu, pracy, spotkać, ile tysięcy maili. MY tylko to rozumieliśmy, i dalej rozumiemy ale już z perspektywy czasu.

To co było chu*owe to że 50 % teamu odpadło po I Rundzie. Ale po co to publicznie komentować, przecież każdy ma swoje życie, swoje powody, różne sytuacje. Nie mi oceniać, ale na pewno nie było przez to lżej. Razem z Sikorem dociągnęliśmy sezon do końca a właściwie to sam Sikor dociągnął, ja już na przed-ostatniej rundzie pojechałem tylko treningi a na ostatniej już mnie nie było. Ale za to SIKOR nadrobił z wielką pompą, sezon skończony na II Miejcu i masa podiów i wygrane - Maciek serdecznie gratuluję, sam sobie tego życzę. Reszta spraw - nie ma co robić popeliny na 4um, my wiemy swoje. Każdemu z nas coś się udało a coś poszło źle, ale taki jest, ku*wa, je*any lajf :)

Co do WMMP - dla mnie paranoją jest ponad 30 chłopa w rookie1000 a 9 sztuk w rookie600... porażka totalna kompletne zaprzeczenie nauki ścigania. Na 1000ccm w rookie 1000 prawie takie same czasy jak w 600... Szkoda. Aczkolwiek lepiej żeby było nawet i 50 w rookie 1000 niż nigdzie.

WMMP musi przejąć prywatna firma inaczej wszystko pierdolnie i chyba komuś na tym mega zależy...? Szkoda bo ogrom jaki wielu ludzi w to wkłada ( w tym ja ) - pracy, kasy, serca itp. - szkoda. Mam nadzieję, wierzę - że to nie pójdzie na marne i to się odrodzi. Musi.

pozdro 600 i szybkości!

...to nie motur, LECZ TWA BANIA
...WYMAGA... tuningowania!

https://www.facebook.com/pawel.rinas.przybylski

No wlasnie ja tez nie rozumiem tej akcji z rookie 600 zawsze bylo tak ze zawodnikow bylo mniej wiecej tyle samo w 1000 i 600 a tutaj az taka roznica ?! ok bylo troche moto z pucharu aprilli no i troche jest jeszcze chopakow ktorzy maja bmw takie popucharowe ale i tak stosunke 26 do 9 ?!

ALe widac po czasach w rookie ze sporo chlopakow to nie jacys starzy wyjadacze tylko raczej dopiero sie rozkrecaja :) wiec jest szansa ze w dalszej czesci sezonu troche ludzi przybedzie sprobowac sil z pucharu SD i bedzie lepiej.

Pozyjemy zobaczymy :)

songoku bo są ładne ? :biggrin:

Dla mnie bohaterem był gość - Marceli Bezulski w Moto3 z czasem 1.52 :blink: Wczoraj na SD też wymiatał ... (gdzie inni lytrami już dawno hamowali na prostej startowej, on obok nich jak przecinak). No i Zieliński przed sławiniakiem, i Walkowiak na wyjściu pod mostkiem na Panigale ... ehh . Rookie 1000 nawet ciekawie wyglądało ;)

No i nie można zapominać o Rinasie, który się rozkręcał z każdym okrążeniem - gratulacje .

Z ciekawości aż wygooglowałem gościa... chłopak ma 13 lat ! Trzymam kciuki za dalszy rozwój

• 1 miesiąc temu...
  • 3 tygodnie później...