Skocz do zawartości

Uruchamianie silnika po długim zastaniu Kawasaki KZ1000!

Piroo
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Co Wy się uparliście tak na sprzęt który i za 20 lat raczej klasykiem nie będzie( no bo nie wniósł niczego więcej ponadto co poprzednicy wnieśli..)???

Przepraszam, bredzisz ja Ci co palili WSK-i i cieli Junaki w latach 90-tych, a teraz te sprzęty stają się wschodzącymi gwiazdami drobnego inwestowania długoterminowego.

Edytowane przez M a D a F a K a

Ja to bym sobie darował, albo poszukał 2 silnika, bo jak rdza łapnęła i łożyska toczne( a tak prawdopodobnie jest skoro nie można ruszyć nawet o mm..), to koszt prawidłowego remontu + odnowienia jako takiego motocykla, może przerosnąć koszt odkupienia ode mnie mego Ducati 999, który jest najdroższym zwykłym 999 w Polsce...

Nie lepiej kupić w miarę sprawny klasyczny sprzęt np KZ 1300 z Motostodoły, lub tańszą Hondę CB 750- z 1974 roku na chodzie nie dymiącą do wizualnej poprawki???

Co Wy się uparliście tak na sprzęt który i za 20 lat raczej klasykiem nie będzie( no bo nie wniósł niczego więcej ponadto co poprzednicy wnieśli..)???

Prześpij się ze sprawą polej trochę zimnej wody na głowę i dopiero podejmij jakąś decyzję...

Pozdr. J-999

Sprawdziłem... sam wał korbowy po zniżkach- ok. 1000 dolarów, jak się nie uszkodzi bloku silnika...

Ja bardzo lubię stare japończyki i bardziej je cenie za trwałość i niezawodność dziś już się nie robi motocykli i aut w taki sposób.Tak się składa że ten KZ to wersja POLICYJNA i już jest klasykiem nie spotyka się ich często na naszych ulicach! Poza tym jeździłem kiedyś cywilnym KZ 1000 i motocykl pomimo swojej wagi prowadzi się super i był bardzo wygodny ! Jeśli się nie uda wskrzesić silnika to poszukam innego!

i WŁAŚCIWYMI narzędziami. Dobre, odpowiednie narzędzia to 60% sukcesu.

Ponieważ racjonalne myślenie nie jest tym, na czym opiera się żaden z dyskutantów, nie ma co oczekiwać, że jakakolwiek argumentacja, która nie trafia do emocji, przekona go do przyjęcia lepszych zasad. David Hume, An Enquiry Concerning the Principles of Morals

• 3 tygodnie później...

witam tez próbuje wskrzesic stojacy z 3lata pod chmórka motocykl yamahe fj1100 prawdopodobnie bo nie ma do niej dok. a na tabliczce przy kierownicy nie moge sie doczytac modelu.

Na początku numeru masz oznaczenie modelowe np.47E dotyczy modelu FJ1100

Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny

No i mamy przyczynę całego zamieszania

wszystko przez to że spadł wężyk od podciśnienia na króćcu ssącym tamtędy dostawała się woda i przez otwarte zawory na cylinder taki mały wężyk a narobiło bigosu.

coś nie mogę fotek wrzucić to linka wysyłam.

Edytowane przez Piroo