Lorenzo Opublikowano 9 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2013 (edytowane) Bijcie się w kisielu :biggrin: Edytowane 9 Listopada 2013 przez Lorenzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLAUDIUSZ Opublikowano 9 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2013 Jak tu z Tobą o Motocyklach pisać jak cytować nie potrafisz :D Szerokiej Cytuj MOTOLOOK-WYPRZEDAŻ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lorenzo Opublikowano 9 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2013 (edytowane) No widzisz, nie do końca, ujeżdżałem Japońce, miałem ich chyba z 3 sztuki ..... po Bandycie 1250 S ..... który mnie znudził na maxa przesiadłem się na ST4S ..... i to jest jazda, silnik, zawieszenie, hamulce, sprzęt robi to co chcesz, piękna sprawa.... A może w końcu nauczyłeś sie jeździć :cool: Nie uznaje diesla <rechota> w osobówce i <klekota> w motocyklu wolałbym jeździć bandziorem 1250 niz st4 dziwne? chyba nieBandzior :buttrock: Edytowane 9 Listopada 2013 przez Lorenzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hun996 Opublikowano 9 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2013 Ja bym na Twoim miejscu wybral Deauville, najblizej jej do Pan Europe, o ktorej marzysz.Jest to najmniejszy turysta Hondy, idealny na poczatek, bezproblemowy i malo wymagajacy jesli chodzi o serwis,do tego ma tak bardzo porzadany w turystyce wal napedowy. :lalag: albo ST 1100 Pan European. Znaleźć, przymierzyć się, przejechać się kawałek, zdecydować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pancur Opublikowano 9 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2013 No to czekamy na pochwalenie sie zakupem.Dla mnie turystyk ma być w miarę niezawodny,pakowny,nie za ciężki w górskich winklach,cichy by słyszeć świerszcze na poboczu,a nie bulgot przez kilkaset km.Deauville nawet stopy w deszczu zostawiała suche. Cytuj https://www.facebook.com/Motocykleradom Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Syrek Opublikowano 10 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2013 (edytowane) Nie kupuj Dałvila bo zaśniesz za kierownicą :rolleyes: Kup coś co daje frajde z jazdy ! Edytowane 10 Listopada 2013 przez Syrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raciaty Opublikowano 10 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2013 (edytowane) Co do CBF 600 to możesz rozważyć jej zakup, tylko polecem model od roku 2008 czyli na wtrysku i z C-ABSem. Jedyne co może Cię zniechęcić do tego motocykla to to, że z Ciebie ''kawał chłopa'' i przy wzroście 190 cm kanapa pewnie będzie trochę za nisko, ja mam 180 i czasem w dłuższej trasie pasowało by posadzić 4litery wyżej, a tu nie ma jak, mimo że kanapa ustawiona jest na maksa (zdarzało mi się czasem kierować i jechać na siedzeniu pasażera :) ) Poza tym motocykl do turystyki jak znalazł i tej bliskiej i tej dalszej. Warto doposażyś się w kufry, grzane manetki czy wyższą szybę, ale jak będziesz kupował moto używane to jest spora szansa, że będzie już z dodatkami.Najważniejsze - nigdy mnie ten sprzęt nie zawiódł i osobiście wolę nawet czasem nieco nudną jazdę niż dłubanie w motocyklu w przydrożnych krzakach, zwłaszcza daleko od domu. Edytowane 10 Listopada 2013 przez Raciaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KubaS51 Opublikowano 10 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2013 Witam, Pytanie do doświadczonych kolegów, docelowo marzy mi się Honda Pan European, jednak kasy i doświadczenia brak na taki sprzęt. Chce narazie zacząć przygodę z motocyklem, tylko nie wiem jakim, budżet 15tys.Co mi polecicie szukać w tych pieniądzach tak, żeby doświadczenie rosło pod Paneuropeana? Mam 25lat 190cm i 90kg poprzednie moto jakies 10 lat temu - simson :) zdrówka.Najlepiej jakas 600tke :D Honda CBR600 ,Suzuki Bandi :) cos w tym stylu moze jakas kawe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 10 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2013 Najlepiej jakas 600tke :D Honda CBR600 ,Suzuki Bandi :) cos w tym stylu moze jakas kawe jak rodzice pozwolą Ci wypić kawę, to sobie zrób. a w temacie, o którym nie masz pojęcia - może lepiej nie zabieraj głosujsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spili Opublikowano 10 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2013 (edytowane) Za tą kasę kupisz dobrą Pan Europę 1100...Przy Twojej wadze jak jeszcze załadujesz Deauvilkę czy V-Stroma - a nie daj Boże jak jeszcze siądzie z Tobą plecaczek to raczej będziesz się turlał niż jechał... ST 1100 jest łatwym w prowadzeniu moto. Dużo wybacza :)Mój pierwszy motocykl w życiu to od 4 lat ST 1300 :) Idzie ogarnąć "maleństwo" :) Teraz na każdym innym czuję się jak na motorynce z zaciągniętym tylnym hamulcem ;) :) Edytowane 10 Listopada 2013 przez jeszua reklama obcego forum Cytuj http://www.paneuropean-klub.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pancur Opublikowano 11 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2013 I pewnie slidery zmieniasz przynajmniej 3 razy w sezonie bo tak sie do winkli pięknie składa ;) Cytuj https://www.facebook.com/Motocykleradom Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 11 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2013 I pewnie slidery zmieniasz przynajmniej 3 razy w sezonie bo tak sie do winkli pięknie składa ;) Oj, zdziwiłbyś się jak to się składa :) Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spili Opublikowano 11 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2013 Osłony gmoli zmienione 2x... Po... parkingówkach :)A teraz byś się zdziwił jak się pięknie składa w zakrętach :) Z czego 2 parkingówki w Alpach w moim pierwszym sezonie na niej :) Nie ma się czego wstydzić jak na kompletnego nowicjusza na moto, które waży 350kg i ma 130KM ;) Cytuj http://www.paneuropean-klub.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 11 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2013 poprzednia wypowiedź usunięta, ze względu na ordynarną treść. Panowie, troszkę umiaru w dyskusji nie zaszkodzi mankamentem opinii wyrażonej na podstawie jednostkowego doświadczenia ("ja sobie poradziłem"), przy całkowitym braku doświadczeń do jakichkolwiek porównań ("nowicjusz na pierwszym"), jest brak możliwości zastosowania tychże w szerszej perspektywie. owszem, można sobie dać radę; podobnie jak pewien nowicjusz na podrasowanej do 200KM hayce, o którym opowiadał mi onegdaj szef salonu - tylko po co? uczący instruktorzy twierdzą na podstawie większej liczby przypadków, że absolwenci kursów zaczynający od mniejszych motocykli i zmieniający je co kilka lat uczą się szybciej, a co za tym idzie posiadają większe umiejętności po tym samym czasie w porównaniu z tymi, którzy zdecydowali się z miejsca na zakup tzw. "docelowego moto". można sobie samemu odpowiedzieć, czy jest sens żyłować się z miejsca na wydatek związany z wymarzonym motocyklem, jeśli ryzyko obejmuje nie tylko uszkodzenia w trakcie praktycznej nauki jazdy, ale też mniejszą jej efektywność w praktyce. oraz brak doświadczeń z innymi modelami, które mogą owocować późniejszymi zmianami poglądów nt. jazdy jako takiej - warto bowiem mieć na uwadze, że wyśnione teorie rzadko odpowiadają realiom tak życia, jak jazdyjsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pancur Opublikowano 11 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2013 Przemilczę usunięcie tylko poproszę o pw co było nie tak jeśli można. Cytuj https://www.facebook.com/Motocykleradom Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi