songoku Opublikowano 22 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2013 spoko czekamy :) Jak masz OEM wydech to nie będzie problemu na bank ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MatMax78 Opublikowano 22 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2013 Dzisiaj próbowałem mojego debykilera. Zastosowałem wtyczkę od siły,(oczywiście nie plastikową :biggrin: ) średnicowo idealnie pasuje na końcówkę tłumika, wchodzi z lekkim wciskiem, przewiercę na wylot dziurkę i skręcę śrubą 6mm. Jest dużo ciszej ale pytanie czy organizatorzy nie będą mieli żadnych obiekcji ? Ich chyba nie obchodzi jak to jest zrobione, ważne że jest ciszej i jest to bezpieczne. Napiszcie proszę co o tym sądzicie. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piórko Opublikowano 22 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2013 Ja tam nie wiem, ale chyba ważne, aby cicho było ;) :laugh: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MatMax78 Opublikowano 22 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2013 Dla tego chcę skręcić to bezpośrednio do końcówki mojego Akapa także nie mam mowy o odpadnięciu, z resztą przed wyjazdem będę testował. :)Ja to robię po to żeby wyjechać już w pierwszej sesji. Potem to zdejmę. ;)Byłem na tym tłumiku ostatnio i nie czepiali się.Dam znać potem jak to wyszło w praniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MatMax78 Opublikowano 22 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2013 Yuby nie rozumiesz robię to tylko po to żeby ogarnąć te 94dB.Już na drugiej to ściągam bo będzie 98 a tak jak pisałem ostatnio mierzyli i się nie przypie... ;) do mojego akrapa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niesmiertelny Opublikowano 23 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2013 Ciekawy jestem frekwencji na tym speed day'u bo sporo ludzi ma jednak akcesoryjne wydechy a wiekszosc nawet z db kilerami sie nie lapie na 98 db ze o 94 nie wspomne .Skoro orgnizatorzy maja takie cisnienie na pomiar db to radze dobrze pomierzyc i sie zastanowic zeby sie nie denerwowac na miejscu bo nawet nie ma taryfy ulgowej dla zawodnikow wiec od nas cala banda zostaje w domu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piórko Opublikowano 23 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2013 96db ma moja kosiarka spalinowa. Chyba zmierzę, ile ma CBR-ka, bo może nie mam po co jechać :sad:. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 23 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2013 Ja też się waham bo jak mam zrobić 400km w jedną stronę i nie zostać wpuszczonym przez 3db ponad limit to pier***lę taką zabawę. Chciałem choć razem przejechać się na tym torze, zobaczyc jak to jest, ale coraz bardziej skłaniam się ku Słowacji czy Pannonii. AW mi łaski nie robi że pozwolą mi tam pojeździć bo i tak się płaci jak za zboże. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piórko Opublikowano 23 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2013 Dokładnie Limo - Pannonia czy Słowacja to zdecydowanie dobry kierunek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 23 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2013 Wiem wiem, tylko mnie blokuje kwestia wolnego w pracy. Ciężko mi dostać 2 dni pod rząd, a do Poznania chciałem pojechać tylko na poniedziałek. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krl Opublikowano 23 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2013 Pamiętaj, że tylko podczas jednego treningu trzeba wypełnić owe 94db. Reszta pozostaje jak wcześniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 23 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2013 Krl, mi wyszło 101db na stacji diagnostycznej więc lipa. Dodam że w ramach eksperymentu przed pomiarem włożyłem do tłumika "restryktor" w postaci druciaka, tak na szybko, żeby zobaczyć czy się zmieszczę w limicie, niestety nie, więc podejrzewam że po założeniu db-killera będzie też za dużo. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piórko Opublikowano 23 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2013 A można jakimś "domowym" sposobem zmierzyć głośność? Nie chce mi się cebry pakować na przyczepę tylko do stacji diagnostycznej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krl Opublikowano 23 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2013 No to faktycznie może być problem ja teraz nie mam motocykla ponieważ sprzedałem więc nie mam problemu jadę na SD popatrzeć na innych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piórko Opublikowano 23 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2013 Dobra, jak mnie nie wpuszczą - to więcej tam nie pojadę i kierunek południe Europy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi