kubagsx Opublikowano 4 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2013 Nie mogę nigdzie znaleźć tematu, więc zakładam. Muszę szybko wywieźć motocykl poza UE - konkretnie Rosja. Proszę o pomoc, bo i na necie nic bardzo nie ma.1. Jak wygląda procedura?2. Ile to trwa z mojej strony i czy jak kupujący przyjedzie rano, to do południa da się wszystko załatwić, czy odrazu szukać noclegu?3. Jak z odprawą?4. Co się dzieje na granicy? Jak mu pomóc,żeby nie wyszła jakaś przykra niespodzianka? pzdr Cytuj freude am fahren Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 4 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2013 Eee.. ale to chyba nie twój problem, tylko kupującego? TYlko masz mu dać papiery w porządku, czyli dowód rejestracyjny. Mogę się mylić, ale to tak samo jak myśmy kupowali z zagranicy - to była zawsze sprawa kupującego żeby sobei oclić i zarejestrować. Cytuj Ponieważ racjonalne myślenie nie jest tym, na czym opiera się żaden z dyskutantów, nie ma co oczekiwać, że jakakolwiek argumentacja, która nie trafia do emocji, przekona go do przyjęcia lepszych zasad. David Hume, An Enquiry Concerning the Principles of Morals Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
volumax Opublikowano 4 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2013 Sprzedawalem pare lat temu golfa armencowi. Spisalem umowę kupna sprzedaży przekazałem dowód rejestracyjny ubezpieczenie i po sprawie - dalej to armeniec sie martwił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ks-rider Opublikowano 5 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2013 A co z wymaldowaniem pojazdu ? Co z numerami rejestracyjnymi ? :crossy: Cytuj <p><a href="https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos">https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos</a></p> <p> </p> <p><a href="http://picasaweb.google.com/ksrider/">http://picasaweb.google.com/ksrider/</a>[/url]</p> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filipr Opublikowano 5 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2013 Ja nie wiem czy u nas jest jakieś wymeldowanie pojazdu. Tak czy inaczej o to chyba martwi się kupujący. Pozdr.F. Cytuj https://www.facebook.com/EASRacingTeam/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heniek128 Opublikowano 5 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2013 Wystawiałeś sprzęt na jakimś radzieckim portalu czy może sam do ciebie się zgłosił? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cycoh Opublikowano 5 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2013 Jeżeli sprzedajesz Ukraińcowi, Ruskiemu czy jakiemuś innemu człowiekowi zza wschodniej granicy, to spisujecie tylko umowę kupna-sprzedaży... i w sumie tyle w temacie co Ciebie interesuje, z umową idziesz do WK gdzie zgłaszasz sprzedaż pojazdu i temat zamknięty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hans Opublikowano 5 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2013 Tylko schowaj sobie gdzieś bardzo głęboko trochę drobnych na powrót do domu :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubagsx Opublikowano 5 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2013 Sam się zgłosił. Niedawno na 2 motocykl też sam się zgłosił kupiec, ale z dalszej krainy. Co do wywozu. Po rundce z telefonami dowiedziałem się, że jak prawicie:1. WK wyrejestrowanie + danie kupującemu tablic tymczasowych na 30 dni2. Agencja celna pozwolenie na wywóz towaru + upoważnienie3. Urząd celny - wstępna kontrola i dokumenty wywozowe4. Granica - kontrola główna Ot cała procedura obecnie. Cytuj freude am fahren Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 5 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2013 Ale to ty bardzo uprzejmy sprzedawca jesteś :) Nominalnie to sprzedawca tylko pkt1 powinien załatwiać, a resztę kupujący.... Nawet te tablice to kupujący powinien sobie sam opłacić. Cytuj Ponieważ racjonalne myślenie nie jest tym, na czym opiera się żaden z dyskutantów, nie ma co oczekiwać, że jakakolwiek argumentacja, która nie trafia do emocji, przekona go do przyjęcia lepszych zasad. David Hume, An Enquiry Concerning the Principles of Morals Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubagsx Opublikowano 7 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2013 (edytowane) Tak wiem, ale niech ma wygodniej.Pkty 2-3 też nie jest obowiązkowy, ale jeśli je pomijamy to na granicy mogą zawrócić pojazd. Edytowane 7 Lipca 2013 przez kubagsx Cytuj freude am fahren Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 7 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2013 No to naprawdę uprzejmy sprzedawca jesteś. :clap: :notworthy: Cytuj Ponieważ racjonalne myślenie nie jest tym, na czym opiera się żaden z dyskutantów, nie ma co oczekiwać, że jakakolwiek argumentacja, która nie trafia do emocji, przekona go do przyjęcia lepszych zasad. David Hume, An Enquiry Concerning the Principles of Morals Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi