szulczyk Opublikowano 5 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2007 Witam Mam do was takie pytanie zamierzam kupić nową opone na TYŁ do nsr 125 w serwisówce jest napisane że to powinna być opona 130/70-17 ja jednak na motorze mam założoną starą opone na tyle która jest: 130/70/18 czy moge sobie zmienić na 130/70-17 czy to jest jakaś różnica ? prosze o odpowiedź:icon_eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiertara Opublikowano 5 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2007 Ten numer wskazuje, że masz nie oryginalne koło. Numer 18 wskazuje o rozmiarze felgi!!! Dobrze to sprawdź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szulczyk Opublikowano 5 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2007 (edytowane) Na oponie z tyłu mi pisze 130/70/18.., więc co mam dalej z tym zrobić??? Edytowane 5 Marca 2007 przez szulczyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 5 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2007 to znaczy że masz z tyłu felgę 18 cali :lalag: Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiertara Opublikowano 5 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2007 To bardzo dziwne bo w NSR były 17 cali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motowojtas Opublikowano 6 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2007 (edytowane) NSR do 93r. mają z przodu felge 17" a z tyłu 18" a nsr powyżej 93r. (kocie oczy) mają obydwie felgi 17"widocznie masz serwisówke nie do tego rocznika co trzeba...130/70-17130- szerokość w mm70- wysokość opony (% szerokości opony)17- średnica w Calach Edytowane 6 Marca 2007 przez motowojtas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szulczyk Opublikowano 6 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2007 (edytowane) Witam No tak rozumiem moja jest z 1994r.ale nie kocie oczy ale to nie ważne . To jak moge sobie kupić 130/70/17 do tej felgi 18 ? czy nie?prosze o odp Edytowane 6 Marca 2007 przez szulczyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qóba Opublikowano 6 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2007 Nie, bo nie wejdzie.Musisz kupic xxx/xx/18 :bigrazz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szulczyk Opublikowano 6 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2007 O kurcze... Ta opona kosztuje od 400-800zł ? zamiast tego 130/70/18 nie moge kupić innej jakiegoś zamienika co będzie tańszy? ewentualnie znacie jakąś strone co tanio sprzedają oponY?Pozdro Czy ktoś mi może pomóc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motowojtas Opublikowano 6 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2007 ja kupiłem wczoraj używkę w bdb stanie MICHELIN MACADAM za 70 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motowojtas Opublikowano 6 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2007 ja kupiłem wczoraj używkę na tył w bdb stanie MICHELIN MACADAM za 70zł u gościa który handluje oponami... poszukaj na allegro jest sporo takich opon... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrusgsx Opublikowano 6 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2007 O kurcze... Ta opona kosztuje od 400-800zł ? zamiast tego 130/70/18 nie moge kupić innej jakiegoś zamienika co będzie tańszy? ewentualnie znacie jakąś strone co tanio sprzedają oponY?Pozdro Czy ktoś mi może pomóc? Cześć sąsiad :bigrazz: Jutro sprawdzę co mogę mieć i za ile ale nie licz że kupisz za 100 PLN dobrą, nową oponę :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafaeelloo Opublikowano 5 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2012 Witam,nadszedł czas wymiany mojej tylnej opony do CBR 125 bo obecny Continental 130/70-17 62H się już nieco wysłużył. Wg manuala zalecana jest 100/80-17 52P, ale na takiej CBR będzie już całkowicie wyglądać jak rower. Więc moje pytania, co lepsze:PIRELLI DIABLO STRADA 120/70ZR17 vs. Bridgestone Battlax 120/70-17 vs. Continental Twist SM 130/70-17 (ew. Conti GO! - mam taką na przodzie) vs. Pilot Sport 120/70-17? Nie chcę wydawać nie wiadomo jak wiele na oponę z racji, że to tylko 125 cm3Jeżdżę po asfalcie, czasem zdarza się jechać po wilgotnym lub mokrym. Myślę o Pilotach i Continentalu.A wg Was co lepiej kupić? Szerokiej drogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 5 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2012 Jak założysz szerszą oponę to jej krawędzie się "zawiną" wokół wąziutkiej felgi i nie będzie miała odpowiedniego profilu, przez co moto będzie się źle prowadzić w zakrętach. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafaeelloo Opublikowano 5 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2012 Czyli to moje wrażenie, że tył mi tak trochę "pływa" to byłoby spowodowane właśnie tym? Dzisiaj jadąc po mokrej drodze ślizgnęło mnie na łączeniu łatania drogi (był dołek i go zasmarkali jakąś smołą). Czyli im bliżej standardu tym lepiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi