pitervfr Opublikowano 13 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2013 Witam, tak jak w temacie, najlepiej z okolic woj. Mazowieckiego, przykładowe modele: gsxr, cbr, vfr, gs, yzf i podobne do około 4tys zł. mail [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 13 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2013 Zapytam w jakim celu ? Cytuj lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiler Opublikowano 13 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2013 Zapytam w jakim celu ?Odpowiedź na to pytanie jest bardzo prosta - część na części część na papiery a z pozostałych z 4 zrobi się jeden i będzie jak nówka sprowadzony od niepalącego księdza :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernestZL Opublikowano 13 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2013 braliście już leki czy po prostu przestają na was działać? :) Cytuj Od wojny, głodu, TVN-u i Platformy, zachowaj nas Panie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitervfr Opublikowano 13 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2013 Dokładnie :) jeśli Ktoś posiada proszę pisać, reszta komentarzy jest raczej zbędna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 14 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2013 A co? Zapytać nie można? Cytuj lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heros Opublikowano 14 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2013 (edytowane) Dla mnie to bardzo ogłoszenie dziwne kupię moto do 4 tys - dlaczego nie da ogłoszenia w prasie regionalnej ,nikt mu nie zwiezie moto np Poznania lub 200 km - bez komentarza :wacko: Edytowane 14 Lutego 2013 przez heros Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 14 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2013 Dokładnie, a co Was do obchodzi po co człowiek kupuje uszkodzony motocykl. Jeszcze by brakowało żeby się tłumaczył. Wyobraź sobie, że powinno nas to obchodzić ponieważ tego typu ogłoszenie jest zaproszeniem dla dużej w naszym kraju grupy złodziei motocykli.Podana proponowana cena zachęci ich do działania.Prowadząc wiele lat warsztat motocyklowy wiele razy miałem propozycje szybkich dostaw bardzo tanich części w kilka dni po podaniu takiemu delikwentowi modelu, koloru i rocznika.Coraz częściej oficjalną sprzedażą motocykli rozbitych bez prawa rejestracji zajmują się ubezpieczalnie a po kilku tygodniach te motocykle pojawiają się w ogłoszeniach jako bezwypadkowe :biggrin: Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lider1979 Opublikowano 14 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2013 Pitervfr chce kupić może ktoś będzie chciał sprzedać i tyle.Narazie jest to legalne ,więc nie ma co roztrząsać tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 14 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2013 A ja reanimując swój motocykl także kupiłem uszkodzony i wypraszam sobie robić ze mnie złodzieja, pasera etc,Jest coś takiego jak domniemanie niewinności w tym kraju, i każdy obywatel może z tego korzystać.Jeszua chyba napisał wystarczająco w odpowiednim dziale. Czytaj tekst ze zrozumieniem bo nie robię z Ciebie złodzieja młody człowieku a zmienisz zdanie gdy Twój motocykl w nocy zmieni właściciela i części z niego pojawią się na Allegro bo w naszym kraju nikt nie kontroluje źródła pochodzenia takich części tylko patrzy na niską cenę. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emil1005 Opublikowano 14 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2013 Niczego innego się po tym forum nie spodziewałem. :D Poza tym również zajmuję się skupem motocykli uszkodzonych itp. Dojazd na terenie całej Polski. Mam działalność gospodarczą.Jeśli ktoś ma coś ciekawego to proszę pisać na PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 14 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2013 Nikt nie broni Ci prowadzic dzialalnosci gosp. Nie w tym rzecz. Przeczytaj jeden post nad swoim i zrozumiesz moje i Piotra intencje. Ustosunkowac sie do tego kazdy moze jak chce. Ja z Piotrem nie linczuje kazdego kupujacego rozbity motocykl ale nie linczujcue nas za to, ze interesuje nas czym handluje sie na forum. Odrobine zrozumienia chyba nie boli a do gardel nie trzeba sobie od razu skakac. Pass. Cytuj lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emil1005 Opublikowano 14 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2013 No spoko :) Bo z tego co pisaliście wyżej to złożenie moto z dwóch to zbrodnia a za handel częściami to już w ogóle kula w łeb. :DDo mnie trafiła ostatnio ładniutka zx6r z 1995r, naprawde trudno spotkać taki motocykl w tym stanie, wszystkie owiewki w oryginalnym lakierze, praktycznie bez ryski ale co z tego jak korba wyszła. Czy taki motocykl mam zezłomować? Postanowiłem kupić drugą taką samą rozbitą i będę przekładał silnik. Reszta pójdzie na części na allegro. Czy to coś złego? Nie sądzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 14 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2013 No spoko :) Bo z tego co pisaliście wyżej to złożenie moto z dwóch to zbrodnia a za handel częściami to już w ogóle kula w łeb. :DDo mnie trafiła ostatnio ładniutka zx6r z 1995r, naprawde trudno spotkać taki motocykl w tym stanie, wszystkie owiewki w oryginalnym lakierze, praktycznie bez ryski ale co z tego jak korba wyszła. Czy taki motocykl mam zezłomować? Postanowiłem kupić drugą taką samą rozbitą i będę przekładał silnik. Reszta pójdzie na części na allegro. Czy to coś złego? Nie sądzę. I chwała Ci za to bo takie firmy są potrzebne na rynku motocyklowym tylko odróżniaj proszę Twoją działalność od wszelkiej maści kombinatorów i amatorów łatwego zysku bez płacenia ZUS i podatków bo to oni Tobie szkodzą. Rozebrałeś na części sporo motocykli i musiałeś sobie skalkulować które i za ile możesz sprzedać aby nie dokładać do interesu a potencjalny kupiec mówi Ci w oczy, że chcesz go oszukać i dorobić się merca jego kosztem bo na Allegro taka część kosztuje połowę ceny żądanej przez Ciebie ?Tłumaczysz kolesiowi, że masz spore koszty a on Ci odpowiada wprost - znam takich co nie płacą i mają taniej :biggrin: .Właśnie z tym staramy się zrobić porządek na forum a od porządkowania Allego są inni. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredo Opublikowano 14 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2013 Nie ma nic złego w tym, że ktoś skupuje uszkodzone motocykle, nie widzę tu żadnych znamion przestępstwa.To w jaki sposób zostanie naprawiony taki motocykl i czy nie będzie stwarzał zagrożenia, to już inna sprawa.Ale są przecież wyspecjalizowane warsztaty, które wykonują takie przeglądy i jednoznacznie mogą ocenić stan techniczny.Potencjalny kupiec może odwiedzić taki warsztat, a tam fachowcy prześwietlą motocykl i wydadzą opinię.Oczywiście za taką usługę wystawią paragon i odprowadzą podatek należny państwu, bo wszystkie warsztaty wystawiają rachunki. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi