WLA42 Opublikowano 3 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 I mi w końcu udało się odlać trochę RH z mojej żyłki a po sylwestrze , po jej aplikacji może troszkę wysuszyć organizm ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Augan Opublikowano 4 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2013 (edytowane) Rafi - ode mnie zgodnie z życzeniem 0 Rh+. Wynika więc, że jesteśmy krewni - mów mi wuju ! Zdrowiej kolego i do zobaczenia w Bieszczadach. Edytowane 4 Stycznia 2013 przez Augan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert72 Opublikowano 4 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2013 ja dałem ARh - : ucieszyli się bo podobno mało mają. A na wymianę będzie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodi88 Opublikowano 4 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2013 Wrzuciłem temat na lubelską burgmanię: http://www.forum.burgmania.net/topic/16793-potrzebna-krew-dla-motocyklisty/w poniedziałek idę spuścić trochę, bo akurat mam 0 +. Zdrowiej chłopie, lewa w górę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAFAR VTX Opublikowano 4 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2013 witamy!od nas również popłynęło 1800 ml krwi,więcej będzie w przyszłym tygodniuskany zaswiadczeń przekazane mailem Iwoniepozdrawiamy gorąco KAFAR I KASIA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kijo Opublikowano 4 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2013 Dałem temat też na forum transalpa i forum shadow. W pon, podjadę upuścić troszeczkę 0Rh+ :)Powrotu do zdrowia :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ansset Opublikowano 4 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2013 Jesli uda sie wyrobic, takze jutro upuszcze sobie nieco 0+.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grazyna1pl Opublikowano 4 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2013 Tomek oddał w Sylwestra (był bardzo ekonomiczny przy toaście ;) ). Ja jestem - niestety - skreślona przez żółtaczkę wszczepienną ....Trzymamy kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ceo Opublikowano 5 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2013 Rafi zdrowiej jak najszybciej!!!!! Daj znać jak będą możliwe wizyty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piórko Opublikowano 5 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2013 Oddane 450ml! Rafał - ZDROWIA!!!!!!!!!!!! :) :) :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
levys Opublikowano 6 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 bylem w stacji krwiodastwa ale zostalem zdyskwalifikowany z powodu zoltaczki wszczepiennej:(( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubagsx Opublikowano 6 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 2 razy byłem w instytucie hematologii na Gandhi, pobierali mi krew. Naprawdę warto tam zajechać, popatrzeć na te biedne dzieci, które są o włos od śmierci i oddać krew. Dla niektórych to coś cenniejszego niż złoto. Cytuj freude am fahren Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piórko Opublikowano 6 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 Kuba, z całym szacunkiem - coś pokręciłeś, bo w IHiT leczy się tylko dorosłych.... Aczkolwiek, czasem bardzo młodych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WLA42 Opublikowano 6 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 Kuba, z całym szacunkiem - coś pokręciłeś, bo w IHiT leczy się tylko dorosłych.... Aczkolwiek, czasem bardzo młodych...Co nie zmienia faktów że krew jest dla nich bardzo potrzebna , dokładnie nie wiem ile litrów potrzebuje człowiek na transfuzje krwi ale dla niektórych 1 transfuzja to dopiero początek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linczur Opublikowano 7 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2013 Sie ma,Dzisiaj zrobiłem pierwszy krok w celu krwi dla naszego kolegi - niestety zostałem czasowo "odrzucony". Okazuje się, że nie można oddać krwi jeżeli było się w przeciągu ostatnich 28 dni poza granicą kraju. Oczywiście wszystko zależy od lekarza, który robi wywaiad i przeprowadza badanie i to on podejmuje oststczną decyzję.Ale nie to tak na prawdę było powodem, dla którego nie odałem dzisiaj krwi - otóż na 24h przed oddaniem nie można spożywać żadnego alkoholu, nawet w najmniejszej ilości. Dlatego też wczorajsze wieczorne piwko przeważyło na decyzji lekarza.Jutro podejście nr 2 - liczę, że tym razem będzie pozytywne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi