Tomek Kulik Opublikowano 22 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2013 Przepraszam - byłem, nieprecyzyjny. Chodzi mi o tabelę nr 1 w załączniku nr 2, pozycja 9 w tabeli: objechanie przeszkody.Trzecia część egzaminu.Co to jest objechanie? Cytuj kulikowisko.pl www.facebook.com/KULIKOWISKOUwaga!!! Nowa lokalizacja kursów prawa jazdy: teoria: Mokotów-Służewpraktyka: Ursus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vatzeque Opublikowano 22 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2013 (edytowane) Pozycja 8.To samo co zblokowanie koła ;) Proszę jest zdawalność nowego teoretycznego: http://www.radiokrakow.pl/www/index.nsf/ID/JPAK-946JGQ Edytowane 22 Stycznia 2013 przez Vatzeque Cytuj Szkolenia motocyklowe, Żory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majek Opublikowano 22 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2013 wrruuummmm ja to czekam, aż trzeba będzie motocyklem wykonać zadanie "parkowanie równoległe (wjazd tyłem, wyjazd przodem)"W końcu możnaby zUNIfikować wszystkie kategorie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Kulik Opublikowano 22 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2013 I niektórymi Ruskami :)Ino ósemka dla autobusu musi być troszkę większa :) Cytuj kulikowisko.pl www.facebook.com/KULIKOWISKOUwaga!!! Nowa lokalizacja kursów prawa jazdy: teoria: Mokotów-Służewpraktyka: Ursus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pelocik Opublikowano 22 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2013 wrruuummmm ja to czekam, aż trzeba będzie motocyklem wykonać zadanie "parkowanie równoległe (wjazd tyłem, wyjazd przodem)"W końcu możnaby zUNIfikować wszystkie kategorie! Na Radarowej jest Pani egzaminator, która nakazywała wykonanie manewru: " Zawracania z wykorzystaniem infrastruktury drogowej " :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piórko Opublikowano 22 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2013 (edytowane) Na Radarowej jest Pani egzaminator, która nakazywała wykonanie manewru: " Zawracania z wykorzystaniem infrastruktury drogowej " :) To nie jest jej wymysł - tak było w rozporządzeniu. Edytowane 22 Stycznia 2013 przez piórko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pelocik Opublikowano 22 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2013 To nie jest jej wymysł - tak było w rozporządzeniu. To pokaż mi w tabeli nr. 7 gdzie jest tak napisane w przypadku kat. A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piórko Opublikowano 22 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2013 To pokaż mi w tabeli nr. 7 gdzie jest tak napisane w przypadku kat. A. Ja mówię, że tak było - nie wiem, jak jest teraz. Oczywiście dotyczyło to egzaminu na kat. B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koroviov Opublikowano 23 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2013 Ryję właśnie w tej pięknej Ustawie i przy okazji zajrzałem do zmian w Ustawie "prawo o ruchu drogowym". W definicji motocykla jest mowa, że więcej niż 50 cm3. W definicji motoroweru, że nie więcej niż 50 i prędkość do 45 km/h. To tak żeby się przyczepić i udać durnego zapytam - Czym jest motorower po odblokowaniu? I jakie na niego uprawnienia? Wraz ze wzrostem prędkości przestaje być motorowerem. Ale na motor brakuje mu pojemności. Cytuj "Leję na fałki i śmierdzące cwajtakty" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vatzeque Opublikowano 24 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2013 Ryję właśnie w tej pięknej Ustawie i przy okazji zajrzałem do zmian w Ustawie "prawo o ruchu drogowym". W definicji motocykla jest mowa, że więcej niż 50 cm3. W definicji motoroweru, że nie więcej niż 50 i prędkość do 45 km/h. To tak żeby się przyczepić i udać durnego zapytam - Czym jest motorower po odblokowaniu? I jakie na niego uprawnienia? Wraz ze wzrostem prędkości przestaje być motorowerem. Ale na motor brakuje mu pojemności.Dobre pytanie ;)Można po prostu stwierdzić, że motocyklem. Ja bym się przychylał ku interpretacji, że motorowerem z niedozwolonymi zmianami konstrukcyjnymi. Cytuj Szkolenia motocyklowe, Żory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad1f Opublikowano 24 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2013 hehhe - patrzcie na to - następna patologiana stronach poznańskiego WORDu pojawiły się następujące informacje:(...)3. Od 19.01.2013r. obowiązują nowe stawki za przeprowadzenie egzaminów państwowych na prawo jazdy. W związku z tym kandydat, który ma wyznaczony termin egzaminu po 18.01.2013r. jest zobowiązany dokonać dopłaty zgodnie z niżej wymienionymi stawkami. Całkowite rozliczenie należnych opłat spowoduje przesłanie dokumentów do właściwego wydziału komunikacji. oraz:Zgodnie z Ustawą o kierujących z dn. 05.01.2011 Kandydat mający wyznaczony termin egzaminu po 18.01.2013 na kat. C, CE i D jest zobowiązany dostarczyć orzeczenie psychologiczne o braku przeciwwskazań do kierowania pojazdami (art.50).”Uprawnionym psychologiem „ jest osoba która posiada uprawnienia w zakresie psychologii transportu i jest wpisana do ewidencji prowadzonej przez marszałka województwa. Podstawa prawna: Prawo o ruchu drogowym art. 124. co Wy na to? Cytuj Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vatzeque Opublikowano 24 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2013 hehhe - patrzcie na to - następna patologiana stronach poznańskiego WORDu pojawiły się następujące informacje:(...)3. Od 19.01.2013r. obowiązują nowe stawki za przeprowadzenie egzaminów państwowych na prawo jazdy. W związku z tym kandydat, który ma wyznaczony termin egzaminu po 18.01.2013r. jest zobowiązany dokonać dopłaty zgodnie z niżej wymienionymi stawkami. Całkowite rozliczenie należnych opłat spowoduje przesłanie dokumentów do właściwego wydziału komunikacji.Jeśli cena egzaminu wynosi więcej od 19go. To faktycznie od razu powinni zbierać opłaty z tejże wysokości. Zapisując w okienku, wiedzą na którego zapisują. Mnie tutaj się nic strasznego nie widzi. Cytuj Szkolenia motocyklowe, Żory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad1f Opublikowano 24 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2013 ja mam egzamin na prawko C+E zaplanowany na marzec, umawiałem się na początku stycznia, wtedy jeszcze nie było w ogóle rozporządzenia dotyczącego zmian w opłatachz punktu widzenia klienta ja dotrzymałem swojej części umowy - zapłaciłem za egzamin i nie widzę powodów abym miał dopłacać skoro to oni nie wywiązują się ze swojej części umowy Cytuj Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vatzeque Opublikowano 24 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2013 ja mam egzamin na prawko C+E zaplanowany na marzec, umawiałem się na początku stycznia, wtedy jeszcze nie było w ogóle rozporządzenia dotyczącego zmian w opłatachz punktu widzenia klienta ja dotrzymałem swojej części umowy - zapłaciłem za egzamin i nie widzę powodów abym miał dopłacać skoro to oni nie wywiązują się ze swojej części umowyRozumiem Twoje rozgoryczenie. Co mają powiedzieć osiemnastolatkowie, którzy mają drugi egzamin praktyczny na wiosnę i otrzymają kat. A2, a zaświadczenie mają na A?Life's brutal. Cytuj Szkolenia motocyklowe, Żory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Kulik Opublikowano 25 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2013 Ustawa jest niezgodna z Konstytucją, gdyż m.in godzi w prawa nabyte. Cytuj kulikowisko.pl www.facebook.com/KULIKOWISKOUwaga!!! Nowa lokalizacja kursów prawa jazdy: teoria: Mokotów-Służewpraktyka: Ursus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi