Robas Opublikowano 22 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2012 (edytowane) Szukam towarzyszy podróży na wypad w okolicach maja, trasa nakreślona z grubszahttps://maps.google....aps/ms?msid=210 ... e647&msa=0napewno:-transalpina,-transfogardzka,-bukareszt,-istanbuł,-kapadocja,-Kaukaz, Kartlia,-tbilisi,-krym,-odessa,-lwówjakieś 8000 km i myśle 3-4 tygodnie podróży. noclegi częściowo w namiocie i hotelach, w planach jazda szutrówkami gdzie tylko to możliwe po Rumuni, Gruzji i Krymie.Maruderów i abstynentów wykluczam :lol:https://maps.google.pl/maps/ms?msid=210960888859231192558.0004cc457e488807ce647&msa=0&ll=47.428087,32.124023&spn=16.683664,43.286133 Edytowane 22 Października 2012 przez Robas Cytuj WWW.WGM.NET.PL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J.Pastor Opublikowano 22 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2012 Szukam towarzyszy podróży na wypad w okolicach maja,napewno:-transalpina,-transfogardzka, Dasz rade zrobić te trasy w maju? Może być ciężko ;)Ale ogólnie ciekawy pomysł, będzie co wspominać przy kominku. pzdr. Cytuj PASTOR GARAGE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robas Opublikowano 23 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Października 2012 a to faktycznie wielka niewiadoma hehe Cytuj WWW.WGM.NET.PL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Satriael Opublikowano 26 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2012 Bardzo ciekawie i ambitnie. Będę trzymał kciuki :buttrock: Cytuj 2008r- Chorwacja 3900km / 2011r- Bułgaria 4500km2012r- Alpy i Wenecja 3200km / 2013r- Istria 2600km2014r- Albania 5000km / 2015r- Montenegro 3500km2016r- Rumunia 3000km http://www.motoholik.blogspot.com/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drzewulec Opublikowano 26 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2012 Też chciałbym pojechać do Gruzji w 2013, ale jeżeli już będzie to inna trasa, bo tylko przez Ukrainę. Transfogarska i Istambul zaliczone w tym roku :)Najbardziej zastanawia mnie kwestia promu do Gruzji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
C z e j e n Opublikowano 27 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2012 W maju nie przejedziesz trasy Transfogaraskiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredo Opublikowano 27 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2012 W maju nie przejedziesz trasy Transfogaraskiej nawet dziecko to wie :)jeśli maj to polecam południowe Bałkany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rados2 Opublikowano 27 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2012 cześć!ambitnie, miesiąc nie wystarczy. Jeśli pasowała by (komuś) opcja mniej ambitna na około 3 tyg. czyli około 2 dni do Stambułu, odpoczynek około 2-3 dni do Gruzji później na luzie Gruzja i jak starczy czasu to Armenia, następnie powrót od północy Morza Czarnego to się piszę, ale od czerwca. Ponieważ 2 razy już się wybierałem (ale towarzysze odpadli) i coś tam przemyślałem/doczytałem to parę powodów dla czego tak:-nie da się przejechać takiej trasy i zwiedzać wszystkiego po drodze, a najciekawsza i najdalsza część to Gruzja i jak się uda Armenia i tam lepiej spędzić i wykorzystać czas.-Droga Wojenna (czyli przejście z Rosji do Gruzji) jest otwarte dopiero od roku i równie dobrze w każdej chwili Rosjanie mogą opuścić szlaban - dla tego drogą północną można nie dojechać, pocałować szlaban i wrócić ta samą droga do ojczyzny. Słyszałem o kozakach co śmigali gdzieś przez góry zieloną granicą, ale to nie dla mnie.-w przypadku jak powyżej - zamknięty szlaban z Rosją - przez Turcję i tak się wróci.-na prom szkoda czasu i kasy; drogi i może mieć parę dni opóźnienia, płynie chyba też 2-3 dni (promy na Morzu Śródziemnym skracają podróż ale tam jest chyba inaczej)-w maju w wyższych partiach gór np. w Gruzji leży jeszcze śnieg. Chciałem pojechać nakedem, bo jazda takim sprzętem sprawia mi więcej radochy niż podróżnym enduro i lubię odkręcić, czyli jakieś terenowe hardcory w śniegu i błocie dla mnie odpadają, lekki szuter da się przejechać.-opcja podróży p.t. "udowodnię że można przeżyć za 1$ dziennie" nie bardzo by mi pasowała , czasem chciałbym się nażreć,napić, wyspać a rano wziąć prysznic.a co do abstynencji -popieram (wykluczenie abstynentów oczywiście :wink: ) pozdr. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pancur Opublikowano 27 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2012 najbardziej chyba zazdroszczę możliwości urwania się na tak dług czas. Cytuj https://www.facebook.com/Motocykleradom Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ASh Opublikowano 27 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2012 WitajcieJestem zainteresowany Gruzją, Armenią, a może i dalszymi krajami tego regionu świata. Mam 41 l. i dysponuję max 8-9 tygodniami między 1 lipca i 30 września 2013. Mam Yamahe XT660ZA Tenere wiec akceptuje gorsze drogi, szutry itp. Doświadczenia mam mało - tylko jedna wyprawa na Bałkany (4 tygodnie i na criuserze) ale mam tez sporo ambicji i rozumu. Za kołnierz nie wylewam :) Jeśli gdzieś jadę to po to by dużo miejsc zobaczyć, ludzi poznać, kulture, żarcie, napitki itp itd., nie lubie gonitwy. Jeśli jest ktoś chętny to możemy zacząć planować :) PozdrawiamAndrzej[email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xv raider Opublikowano 1 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2012 jestem chętny termin mi odpowiada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robas Opublikowano 2 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2012 xv a czy chcesz jechać? będę latał po szutrach i lekkim terenie więc musiałby być enduro... Cytuj WWW.WGM.NET.PL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xv raider Opublikowano 2 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2012 xv a czy chcesz jechać? będę latał po szutrach i lekkim terenie więc musiałby być enduro... 1150gs adv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiler Opublikowano 2 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2012 W tym roku sie nie udało . Może w 2013 ;)Zobaczymy ......ja tak stormiak sprawował się na szutrze ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robas Opublikowano 2 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2012 kur#@ killer Ty żyjesz... :) ale mnie teraz ucieszyłeś. naprawdę się o Ciebie martwiłem. załuj że nie jechałeś na ukraine, czytales relację i widziałes film na wgm? sztormiak w porządku nawet fz6 dawal rade hehe były git gdybys jechal ale cos mi sie wydaje ze znowu dasz dup# :P Cytuj WWW.WGM.NET.PL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi