piórko Opublikowano 4 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2013 Ja nie wiem o co chodzi....tu wszyscy myślą, że jak się ma 30+ (o 40+ nie wspomnę), to się jest emerytem szykującym się do trumny. Hej, "młodzi", może mierzycie innych swoją miarą, bo (tak, jak napisał Sherman), jeśli ktoś stara się utrzymać w formie, to naprawdę, nie ma to większego znaczenia. Przynajmniej nie kwestii sprawności fizycznej. W sferze psyche - tak, bo akceptowalnośc ryzyka z wiekem raczej spada, ale to też indywidualna sprawa. Pogadamy za kilka lat :biggrin:. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kivi Opublikowano 4 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2013 A co do kosztów, jak dla mnie są nieakceptowalne. Dwa dni speedaya na Poznaniu za min. 3000 pln, to dla mnie dalece nieakceptowana wartość. Jawi mi sie jako dobro luksusowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piórko Opublikowano 4 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2013 3000 to chyba lekko przesadziłeś, chyba że liczysz kilka kompletów opon. To może tak.Każdy ma jakiś plan.....Taaak, to wiele wyjaśnia. Thx. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kivi Opublikowano 4 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2013 Jeden komplet za 1000 pln, opłata 1000, paliwo i dojazd i spanie 1000. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piórko Opublikowano 4 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2013 Moim zdaniem policzyłeś z dużą górką, ale ok.Wg mnie: 1000 latanie, 300 dojazd (spanie na torze), 300 paliwo do motura, 100 jedzenie = 1700. Ale ja nie niszczę opon tak, jak forumowi ściganci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kivi Opublikowano 4 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2013 300 to moze na bramki starczy (Auto z przyczepą)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piórko Opublikowano 4 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2013 (edytowane) Nie no Kivi...pls...Bramki 150 w dwie strony (auto z przyczepą), a zawsze z kimś się czlowek zgada i sam nie jedzie... Czyż nie? :) BTW, koszt dojazdu na Pannonię to ok. 300 zł od łebka (przy wyjeździe w 3 motocykle jedną przyczepą) - a to znacznie dalej... Dieslem. 10l/100km. Edytowane 4 Grudnia 2013 przez piórko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sherman Opublikowano 4 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2013 Moim zdaniem policzyłeś z dużą górką, ale okPiórko, z żalem stwierdzam, że niestety nam wychodziło właśnie coś koło 2500 zł za SD i około 3000 za 2-dniowy track day za granicą. Koszty można lekko zredukować przez jeżdżenie na używanych gumach, ale wtedy trzeba podejść do tematu z większym wyprzedzeniem i np. jadąc na pierwszy SD wziąć ze sobą więcej gotówy i kupić kilka kompletów opon od razu, żeby potem mieć z czego wybierać mieszanki. To był właśnie duży problem dla mnie, bo jak jeździłem na używkach, to kupowałem nie to, co chciałem, tylko to, co "rzucili". Poza tym jak inaczej redukować koszty? Wpisowe, dojazd, paliwo do motocykla, części eksploatacyjne... tego się niestety nie ominie. Sherman i nie zapominaj o mocy... Musi być moc. Dłubiesz już silnik? bez profi podejścia nie będzie wyników.Chwilowo nie, bo ledwo ogarniam 40 KM. A tak w ogóle to jak u Ciebie z jeżdżeniem? Bo jakoś się mijaliśmy chyba przez ostatnie 2 lata na torach. Wpadłbyś gdzieś, polatał, pouczył mnie czegoś. Jestem otwarty na wszelkie sugestie! Cytuj https://www.facebook.com/sixsixisixracing/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szramer Opublikowano 5 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2013 japierdole nieda sie tego czytac.....maly offtopic: :cool: Cytuj WERA#111 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
songoku Opublikowano 5 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2013 Piórko z przykrośią potwierdzam słowa Jacka. Mi jak bym nie liczył wychodzi min. 2500 za 2 dni SD. Niestety 1 opona na tyl to za mało na 2 dni latania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niesmiertelny Opublikowano 5 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2013 Szramer mowisz ze nie da sie tego czytac ale u nas sa troche inne realia i wydanie 2500 czy 3000 tys. na dwudniowa zabawe to naprawde jest sporo kasy.Ciekawy jestem jak to wyglada u was ,wiadomo inne zarobki w stosunku do kosztow zabawy ale daje glowe ze nie jest to takie wyzwanie jak u nas. JA bylem pare razy kiedys na dwa dni i doszedlem do wniosku ze jednak nie ma to sensu bo drugi dzien to juz naprawde byl malo efektywny po calodniowym wzesniejszym ujezdzaniu.I mowie wam ze da rade objechac dwa dni na jednej tylnej oponie ,pilnowanie cisnienia i odpowiednia technika odwijania manetki i daje rade, ja zakladam nowa i na drugi dzien czy nastepnego speed day'a przekladam na druga strone i walcze dalej a pozniej to sprzedaje za pare groszy lub wyrzucam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MatMax78 Opublikowano 5 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2013 szramer ale tam dużo barierek podobnie jak w jastrząbkach :) ale da się jeżdzić szybko :)u mnie jednodniowy pobyt na SD to koszt 850zł razem z wpisowym(550zł), dojazdem :) jedzeniem ale ja oszczędzam opony na następny sezon :biggrin: i jadę troooooochę wolniej :cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szramer Opublikowano 5 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2013 Szramer mowisz ze nie da sie tego czytac ale u nas sa troche inne realia i wydanie 2500 czy 3000 tys. na dwudniowa zabawe to naprawde jest sporo kasy.Ciekawy jestem jak to wyglada u was ,wiadomo inne zarobki w stosunku do kosztow zabawy ale daje glowe ze nie jest to takie wyzwanie jak u nas. runda ama to min 4ooo$ , wera expert wydaje min 2000$ , ja w zeszly weekend 3 dni na torze w tym 4h endurance i 2x 2,5h endurance i praktyki przez 3 dni zamklem sie w 600$ , tyle ze jechalo nas 5 kazdy wziol inny motocykl na praktyke, a wspolnymi silami katowalismy sv650 ktore na oponach endurance przelata 2 dni :cool: Cytuj WERA#111 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 5 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2013 No i co to jest 600 dolców? Tygodniówka? Jak ktoś nieogarnięty to dwutygodniówka. Na tyle latania? A u nas jeden SD to miesięczna pensja. I jeszcze marudzisz że czytać się nie da. To nie czytaj, proste. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piórko Opublikowano 5 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2013 Piórko z przykrośią potwierdzam słowa Jacka. Mi jak bym nie liczył wychodzi min. 2500 za 2 dni SD. Niestety 1 opona na tyl to za mało na 2 dni latania...Ale ja nie zużywam tak gum, więc mnie 2 dni Pannonii kosztują 1800-2000 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi