#36 Opublikowano 17 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2013 Takie miłe zagadnienie, szkolenia motocyklowe, a tu tyle zawiści, nienawiści i agresji, ehh :) . Potrzebne to? pewnie ze niepotrzebne, trzeba łączyć a nie dzielić:) a tak na rozluźnienie atmosfery i aby wrócić do tematu, mamy pierwszy termin szkolenia w 2013 roku. Odbędzie sie ono na torze w Koszalinie który szczerze polecam bo jest bardzo techniczny i ciekawy (21.04.2013. no i powstał nowy filmik o naszym szkoleniu który prezentuje poniżej. do zobaczenia na torze:) Cytuj szkolenie motocyklowe dla wszystkich3MM Racing Academyhttp://www.3mmracingacademy.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sikor Opublikowano 19 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2013 W piątek będę coś wiedziała. Masz jakieś wieści? Cytuj Sikor#44 Moto Traininghttps://www.facebook.com/Sikor44/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piórko Opublikowano 19 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2013 Tak, tak - przepraszam, zapomniałam skrobnąć :biggrin:. Szkolenia CSS będą, ale wciąż termin nie jest dogadany z torem Poznań. Najprawdopodobniej pod koniec stycznia będą podane terminy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sikor Opublikowano 19 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2013 Czyli kolejne poznańskie edycje z coach'ami ściąganymi z UK? Cytuj Sikor#44 Moto Traininghttps://www.facebook.com/Sikor44/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piórko Opublikowano 19 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2013 Tak. Więc tanio nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lovtza Opublikowano 23 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2013 (edytowane) Dura lex sed lex - chcesz prowadzić szkolenie, to zrób uprawnienia i ubezpiecz się.Ciekaw jestem jaki ubezpieczyciel sprzeda polisę, gdy uprawnień brak.A nawet gdy sprzeda, bo został wprowadzony w błąd, to w razie wypadku i tak jest dupa blada... Tomku, myślę, że byłoby bardziej elegancko i bardziej przejrzyście, gdybyś był bardziej konsekwentny w zeznaniach. Gdy prawo jest na Twoją korzyść (papiery, biurokratyczne wymogi, itd) to prawem tym się podpierasz i stoisz za nim murem, przy okazji strasząc nim innych. Gdy jednak coś Ci w prawie nie pasuje (już nie będę rozpisywał się o kwestiach związanych z nowym prawem jazdy i sposobem egzaminowania), twierdzisz, że w szkolenie w Polsce to patologia, a ludzie tworzący nowe przepisy i wymogi to idioci... Ja już się pogubiłem. A wiadomo coś o CSS? Na stronie nic nie ma, ale może ktoś zdradzi jakieś nieoficjalne newsy, jeśli takie ma? Będzie wchodził w grę inny obiekt niż Poznań jeszcze w tym sezonie? Wstępnie wiadomo. Koniec maja pierwszy 2-dniowy termin. Trzeci tydzień sierpnia to drugi 2-dniowy termin, obie imprezy w Poznaniu, choć pracujemy nad inną (bardziej mazowiecką rzecz jasna) lokalizacją. Na obu będą realizowane wszystkie 4 poziomy szkolenia. Nie będzie konieczności zapisywania się na dwa poziomy jednocześnie. Można będzie przyjechać na 1 poziom, przez co całość będzie o wiele bardziej przystępna. Informacja nie jest jeszcze oficjalna, dlatego nie ma kalendarza na stronie. Takie miłe zagadnienie, szkolenia motocyklowe, a tu tyle zawiści, nienawiści i agresji, ehh :) . Potrzebne to? No niepotrzebne, ale pojawiają się tutaj kwestie ambicjonalne. A kwestie ambicjonalne zawsze biorą górę nad zdrowym rozsądkiem i dobrym obyczajem. Pozdrawiam, Edytowane 23 Stycznia 2013 przez Lovtza Cytuj Ścigacz.pl - www.scigacz.pl | California Superbike School w Polsce - www.sbkschool.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sikor Opublikowano 23 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2013 Dzięki Lovtza.Czyli obiekt "mazowiecki" :) jest brany pod uwagę co najwcześniej w sezonie 2014?Ciekawi mnie jeszcze jedna kwestia. Na którym etapie trenujemy bajery typu pick up, hip flick, hook turns etc.? Cytuj Sikor#44 Moto Traininghttps://www.facebook.com/Sikor44/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lovtza Opublikowano 23 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2013 Dzięki Lovtza.Czyli obiekt "mazowiecki" :) jest brany pod uwagę co najwcześniej w sezonie 2014? Boję się, że tak to może wyjść. Wszystko zależy od zarządcy samego obiektu. Jeśli o nas chodzi, to pierwsze szkolenie na Mazowszu miało być już w 2012... Ciekawi mnie jeszcze jedna kwestia. Na którym etapie trenujemy bajery typu pick up, hip flick, hook turns etc.? Gdy rozwiniesz zakładkę http://sbkschool.pl/jak_szkola_uczy masz rozpisane jakie ćwiczenia zaplanowane są na poszczególne levele. Niezależnie od tego w sierpniu wiem, że paru kursantów dopytując o poszczególne elementy miało "rozszerzony" program - np. dodatkowo katowali dużą patelnię i linie przejazdu (wyścigowe, kwalifikacyjne). Choć pozycja na motocyklu jest na III poziomie, to trenerzy w wolnych chwilach też sporo o niej mówili i o wpływie na zachowanie motocykla. Zawsze w wolnej chwili można zapytać o różne aspekty, nawet te wybiegające poza oficjalny program, który jest zastawem minimum. Pozdr, Mariusz ceny podobne co w tamtym roku, czy drożej? Z tego co wiadomo - nie będzie drożej. Pozdr,Mariusz Cytuj Ścigacz.pl - www.scigacz.pl | California Superbike School w Polsce - www.sbkschool.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Kulik Opublikowano 23 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2013 Niech red. Łowicki przestanie sam pisać głupoty.CSS było w Poznaniu na "krzywy ryj". Popieram organizację takiej imprezy, ale nie popieram narażania uczestników na problemy z odszkodowaniem w razie wypadku.Nie życzę nikomu niczego złego, nawet złamania klamki, ino zwracam uwagę na niedociągnięcia formalne.Bo jest takie powiedzenie: jest dobrze, jak jest wszystko dobrze... Cytuj kulikowisko.pl www.facebook.com/KULIKOWISKOUwaga!!! Nowa lokalizacja kursów prawa jazdy: teoria: Mokotów-Służewpraktyka: Ursus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lovtza Opublikowano 23 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2013 (edytowane) Tomku, Niepomiernie rozczarowała mnie Twoja wypowiedź, bo potwierdza ona wszystkie moje dotychczasowe przemyślenia, co do Twoich wypowiedzi na tym forum i jednocześnie dowodzi tego, że moje wcześniejsze wpisy po prostu dotykały sedna problemu (czyli Twoje paranoidalnej nietolerancji na jakąkolwiek formę konkurencji, nawet jeśli konkurencja jest z zupełnie innej czasoprzestrzeni np. merytorycznej). Aby nie zanudzać szybko powiem o co mi chodzi. Sam w przestrzeni publicznej (np. FB, czy swoja strona www) psioczysz bez przerwy na prawo jakie mamy, na bezsensowne przepisy dotyczące szkolenia instruktorów, sam wyśmiewałeś ODTJoty pod kątem ich konstrukcji prawnej w kontekście motocyklistów. Utyskujesz na eurokołchoz i bzdurne przepisy tam się rodzące i nas dotykające. W chwili gdy jednak sam się w nie wpiszesz - jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki przestają on być bzdurą i pojawia się hasło dura lex sed lex? Na prawdę chcesz aby ktokolwiek tutaj uwierzył w Twoje zatroskanie problemami uczestników innych szkoleń? Prowadzisz szkolenia na obskurnym klepisku na Bemowie w oparciu o przepisy i porządek prawny które sam uznajesz za idiotyzm. Jednocześnie nie przeszkadza Ci to nazywać imprezy prowadzonej przez najlepszych (i na prawdę wiem co tutaj mówię) trenerów na świecie, ubezpieczoną, obsługiwaną przez profesjonalnych wirażowych i zespół medyczny na jedynym w Polsce obiekcie homologowanym przez FIA za imprezę "na krzywy ryj"? Tomek, zastanów się co piszesz i w jakim stawiasz się świetle. Jak ktoś już to powiedział - ludzie to czytają! Jak dla mnie to czysta hipokryzja, ale myślę, że każdy czytający może Twoje postępowanie sam ocenić. Ja w Twoim zachowaniu i w niezliczonych postach na tym forum nie widzę żadnej troski o kursantów. Ani o ich bezpieczeństwo, ani o poziom merytoryczny szkolenia. Widzę tylko desperackie próby utrzymania (moim zdaniem wyimaginowanej) pozycji forumowego guru w tematyce szkolenia i techniki jazdy. Myślę, że inni też tego kitu nie łykają. Czytając Twoje posty często widzę sfrustrowanego, zupełnie niepotrzebnego otaczającej go rzeczywistości biurokratę, którego jedyną "wartością" i sensem istnienia jest to, że ma pieczątkę. I że to ta pieczątka decyduje czy coś jest dobre, czy złe. Szkolenia takie jak robi CSS najlepiej robić na torach, a tory w PL nigdy nie będą ODTJotami. Obaj o tym wiemy. Rozumiem, że Twój tok rozumowania jest taki, że ludzie powinni być skazani na poziom merytoryczny i infrastrukturalny taki jak na klepisku na Bemowie? Wtedy wszyscy dzięki takim szkoleniom i naszym instruktorom szkolonym i certyfikowanym według (sam tak twierdziłeś) idiotycznych przepisów będą lepszymi motocyklistami. Słowem ludziom będzie się żyło lepiej, a Kazachstan będzie rósł w siłę? Tak mam rozumieć Twoje wycieczki? Życzę Ci też, abyś choć raz w życiu zrobił imprezę na poziomie merytorycznym i organizacyjnym choćby zbliżonym do tego, co "na krzywy ryj" robi CSS. Generalnie straciłem ochotę na dalsze dyskutowanie z Tobą, bo z uwagi na całą sympatię do Twojej osoby nie chcę się kłócić, ale nie widzę też szansy na poważną dyskusję na jakikolwiek temat związany ze szkoleniami motocyklowymi. Pozdrawiam,Mariusz Edytowane 23 Stycznia 2013 przez Lovtza Cytuj Ścigacz.pl - www.scigacz.pl | California Superbike School w Polsce - www.sbkschool.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MatMax78 Opublikowano 23 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2013 Mam pytanie odnośnie szkolenia. Czy jest możliwość wynajęcia osobistego trenera (takiego który przez całe 20 minut sesji jeździ za tobą, obserwuje ciebie, a w przerwie miedzy sesjami omawia teoretycznie to co zaobserwował na np. jednym ze speddey-ów ?Jeśli jest ktoś taki (trener) i świadczy takie usługi to nasuwa się drugie pytanie ile taki trener bierze za godzinę lekcyjną ?Co do sprzeczki kolegów to trochę tego nie rozumiem ale no cóż… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rinas Opublikowano 23 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2013 Mam pytanie odnośnie szkolenia. Czy jest możliwość wynajęcia osobistego trenera (takiego który przez całe 20 minut sesji jeździ za tobą, obserwuje ciebie, a w przerwie miedzy sesjami omawia teoretycznie to co zaobserwował na np. jednym ze speddey-ów ?Jeśli jest ktoś taki (trener) i świadczy takie usługi to nasuwa się drugie pytanie ile taki trener bierze za godzinę lekcyjną ? Paweł Szkopek kiedyś powiedział mi podczas osobistej rozmowy że jest taka możliwosc u niego i kosztuje 1000 PLN za 30 minut jazdy.Drogo, tanio, mało, dużo? Zależy. Co do sprzeczki kolegów to trochę tego nie rozumiem ale no cóż… Też nie rozumiem - kto komu bardziej, ja tam sie nie wtrącam nie znam osobiście żadnego z Panów ale cóż... smutne to. Napewno każdy ma swoją rację. POZDRO peace love and ewrybady hepi! Cytuj ...to nie motur, LECZ TWA BANIA ...WYMAGA... tuningowania!https://www.facebook.com/pawel.rinas.przybylski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sikor Opublikowano 23 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2013 Mi tam się podoba, szczególnie to "klepisko" :D . Cytuj Sikor#44 Moto Traininghttps://www.facebook.com/Sikor44/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piórko Opublikowano 23 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2013 Też nie rozumiem - kto komu bardziej, ja tam sie nie wtrącam nie znam osobiście żadnego z Panów ale cóż... smutne to. Napewno każdy ma swoją rację. Tak to jest, jak ktoś mentalnie tkwi w latach siedemdziesiątych... Dziś, niestety (albo i dobrze) na swoją pozycję trzeba pracować cały czas, a nie obrażać się na to, że świat dookoła się zmienia....Ot, takie moje luźne spostrzeżenie.... To dotyczy zresztą nie tylko szkoleń motocyklowych, ale praktycznie każdej dziedziny. Mi tam się podoba, szczególnie to "klepisko" :D . To może jednak będzie tam San Francisco? ;) :laugh: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MatMax78 Opublikowano 23 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2013 Dzięki Rinas, 1000zł za 0,5h to jest jakiś absurd no ale cóż wielcy mistrzowie się cenią.Czekam na odpowiedź kolegów Tomka i Lovtzy jak również 3MM Racine mam nadzieję że jakieś konkrety rzucą. Jest również obcja że koledzy z forum Sikor, Sherman, Rinas będą świadczyć za pół darmo tego typu usługi, tylko nie odpisujcie mi po tym poście że jesteście jeszcze cienkimi Bolkami nie róbcie się tacy skromni większość z czytających chciałaby jeździć na przynajmniej takim poziomie jak Wy ale nie potrafią się przyznać. Ja jestem waszym fanem i mam nadzieję na jakieś konkretne rabaty od Was, ;) a i teorii w Waszych głowach multum. Czekam na konkretne propozycje. :) Piszę poważnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi