Skocz do zawartości

Jakie moto z jedną ręką ? :D

Rekomendowane odpowiedzi

Rexar - zgodnie z Twoim podpisem : Live or Die - The choice is Yours , więc zostaw dla kolegów z podwórka teksty o upierdalaniu.....

Co do kolegi Muma - ja odkąd urodziły mi się dzieciaki boje się ,że ktoś na ulicy zrobi mi krzywdę i chce się przenieść na tor np.

Najpierw zobacz czy dasz radę fizycznie ominąć jakąś przeszkode w nagłej sytuacji.

Ten kto wsiada na moto z jedną reką to od razu upierdalałbym drugą do kompletu - możeby zrozumiał ile zagrożenia wnosi na drogę.

ogarnij się chłopie - http://motormania.com.pl/newsy/swiat/left-side-story-niepelnosprawny-w-wyscigach-motocyklowych/

bo bredzisz

Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny

Gość komandosek

Nowa VFRa będzie zdecydowanie za droga, za mocna i za ciężka... FJR to też bydle.

Ale NC700 w wersji z DTC będzie swietnym rozwiązaniem. Moto samo w sobie niezwykle udane, masz tam w opcji skrzynię DTC, taką jak w niektórych nowych autach - z łopatkami przy kierownicy. W NC700 zmieniasz biegi przyciskiem, lub pozwalasz automatowi samemu zmieniać biegi jesli masz na to ochotę. Przyciski możesz zamontować gdziekolwiek. Motocykl ma kapitalnie połozony środek ciężkości i odczuwalnie jest bardzo lekki. więc nie będzie problemów z manewrowaniem.

Sam jestem zachwycony NC700 i gdybym jakimś cudem miał kupę pieniędzy, to bym sobie takiego sprawił.

poczytaj :

http://www.motogen.pl/Honda-NC700X-3,14824.html

Pozdrawiam

o torze juz myslalem jak nie tor to na jakims wydzielonym odcinku bezpiecznym u znajomego przekrecic sprzeglo i sprawdzic czy ciezko by mi bylo w ostatecznosci jak bede sie bal to rotaxa kupie tez bezpieczne tylko no wiecie to nie to samo na motorze mi zalezy chce cos kupic chce i nie potrafie stac z boku nie chce wrecz ... te wyjazdy te godziny w garazu zapach benzyny widok zza kasku uderzenie wiatru w klate te powroty deszczowe ja nie potrafie tak

jak nie bede czuć sie pewnie to odpuszcze :P nie mam zamiaru sie krzywdzic

zycie po wypadku nie zmienia sie fizycznie tak bardzo ...... zmieniaja sie zachowania ludzi

I tylko coraz rzadziej, zapalą znicz i na razie

a przeciez czym zasluzylem na to ze ktos mi wyjechal to byla adekwatnie jego wina .wypadek losowy co jestem ciekaw czy inni by odpuscili moto od tak

wyobrazacie sobie nagle taki odwrot sytuacji ze juz po wypadku jest git ale nie chodzi wam lapa? twoi znajomi motocyklisci jezdza dalej dziewczyna kupuje moto wszyscy najblizsi jezdza opowiadaja ty sluchasz wiesz ze juz nigdy nie wsiadziesz chociaz to kochasz nie zaczniesz nagle zajmowac sie czyms innym bo tego sie nie da zrobic.. a ja moze najlepiej jak sie zacpam gdzies w komorce bo nie bede potrafil poradzic sobie z faktem ze jeden osiol zabral mi wszystko co kocham ........

mysle ze zdecydowalem juz sie na nl700 x ekonomiczny lekki niski srodek ciezkosci fajny schowek niezly wyglad i genialny automat masz tam opcje ze zmiana biegow przyciskami badz moze to za ciebie automat robic jak tylko wybudzilem sie ze spiaczki to juz rozmyslalem jaki motor sobie kupie a z jedna reka dam rade akurat na tym nl :)

pozdr Muma

No musze przyznac ze jak go zobaczylem wczoraj to bylem po wielkim wrazeniem jest zrobiony idealnie podemnie

mordka mi sie od wczoraj cieszy i ciagle go ogladam i czytam o nim

26.900 nowy z abs ale ekonomiczny 3.6l na 100km

Gość komandosek

Do listy przeróbek obowiązkowo bym dorzucił handbary i wysoko zamontowaną, "gymkhanową" klatkę. Taką, która nie pozwoli motocyklowi tak łatwo przewrócić się z położenia "koła, wydech, klatka" na "klatka, bak, kierownica,owiewki" Znacznie ogranicza ryzyko kosztów wskutek gleby.

https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/s720x720/540535_374426379284789_590032540_n.jpg

Taka jak na zdjęciu nie przeszkadza w jezdzie i wręcz nie sposób nią zahaczyć, znajduje się daleko za maksymalnym złozeniem na jakie pozwalają opony, gdy dotyka ziemi, lusterka do niej mają ledwie kilka cm.

Przy okazji znacznie łatwiej samemu podnieść motocykl.

• 3 miesiące temu...

Muma ,nie zgłębiałem tematu ,może udało by się uzyskać jakieś dofinansowanie związanie z dostosowaniem do Twojej niepełnosprawności (skoro zakup motocykla na działalność można wytłumaczyć...) .

Życzę powrotu do zdrowia i do zobaczenie na drodze. ;)