Malykrata Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Witam przymierzam sie do remontu mej Huski z 1997 rok (stanęła korba ) Potrzebuje namiary do konkretnego sklepu , lub dostawcy celem zakupu w/w części , poczytalem troche i wiem ze nie bedzie lekko Sprawa kolejna to sposób na zdjęcie w normalny sposób zębatki z wału po stronie rozrządu ( zwykły sciągacz nie daje rady)Każda porada uwaga miłe widziana Pozdrawiam lewą ręką Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jjank Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2012 (edytowane) z tego co wiem, czesci do husqi ma ZYCH OFFROAD, ale nie miałem z nim zadnych doswiadczen tutaj masz jakies infohttp://forum.motocyklistow.pl/index.php?/topic/109158-zych-offroad-jak-wygladaja-zakupy/ w tym modelu chyba nie ma korby w zamienniku i trzeba będzie brac drogi orginał, ogólnie remont pewnie przekroczy wartosc motocykla, więc musisz bardzo lubic ten model w jaki sposób ta zębatka jest mocowana? mozesz spróbowac podgrzac ją palnikiem i wtedy sciagac Edytowane 26 Sierpnia 2012 przez jjank Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malykrata Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Znalazłem korbe wossner za 700 zł :( lub prox cena podobna , o firmie Zych napisał kolega ze miał problem wlasnie z korba do tego modelu , A zebatka po grzaniu , obawiam sie ze może sie wygąć co wy na to ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Witam przymierzam sie do remontu mej Huski z 1997 rok (stanęła korba )Potrzebuje namiary do konkretnego sklepu , lub dostawcy celem zakupu w/w części , poczytalem troche i wiem ze nie bedzie lekko Sprawa kolejna to sposób na zdjęcie w normalny sposób zębatki z wału po stronie rozrządu ( zwykły sciągacz nie daje rady)Każda porada uwaga miłe widziana Pozdrawiam lewą ręką PawełU Zycha nie kupuj, bo kilku moich znajomych miało z nim problemy spore. Jeśli zębatka jest normalnie na klinie to nie powinno byc problemu z jej sciągnięciem. Ewentualnie zmrozić czop wału a grzaż zębatkę, samym grzaniem nie da rade. Znalazłem korbe wossner za 700 zł :( lub prox cena podobna , o firmie Zych napisał kolega ze miał problem wlasnie z korba do tego modelu , A zebatka po grzaniu , obawiam sie ze może sie wygąć co wy na to ?Co do ceny to norma, do LC4 też tyle kosztuje. Żebyś się czasem w przypływie emocji nie skusił na regeneracje korby bo długo nie pojeździsz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malykrata Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Znalazłem w necie takie oto coś . Ktoś wie jak sie ta marka sprawuje . Ja wierze w proxa ale cena ...... http://allegro.pl/korbowod-husqvarna-tc-te-610-do-roku-1998-i2569265786.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2012 http://www.motorus.pl/silnik/korbowody/wossner/wossner-p4041-korbowod-husqvarna-tc-te-610-91-98_p_12062.html zobacz na to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malykrata Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Dzięki jutro ogarne temat . Czytaj :przekonam żonę lub coś sprzedam :) Moto w proszku , glowica u fachowca , okazuje sie ze tłok przytarty , korba stoi i jest niewiadomego pochodzenia , ogólnie dupa...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Odezwij się na PW do mnie, coś wymyślimy. Na co dzień w warsztacie robimy wyczynowe silniki. Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Dzięki jutro ogarne temat . Czytaj :przekonam żonę lub coś sprzedam :) Moto w proszku , glowica u fachowca , okazuje sie ze tłok przytarty , korba stoi ijest niewiadomego pochodzenia , ogólnie dupa......Sprawdź dobrze wszelakie kanały,pompe oleju (jeśli już ją masz),zawory by pass i inne czesci związane z obiegiem oleju. LC4 przez właśnie taki zaworek w magistrali umiera sobie od tak. Robiłem ostatnio 2 LC4, obydwa wysiały korbe przez to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malykrata Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Dzięki koledzy , ale długa droga coś czuje mnie czeka , kolega obiecał ze jutro wyjmie mi wał i będziemy widzieć co i jak . Narazie lipa :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malykrata Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Jeszcze jedne pytanie . Gdzie w miarę szybko i dobrze wymienią mi korbe pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Jeszcze jedne pytanie . Gdzie w miarę szybko i dobrze wymienią mi korbe pozdr a dlaczego chcesz dwa razy wymieniać korbowód? :biggrin: Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malykrata Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Sir Dudek zartownis z ciebie :).. A tak poważnie to jutro bedzie wał na wierzchu i chętnie bym to szybko ogarnął Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek1281 Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2012 mi korbę robił dor mar poznań. Szybko i nie narzekam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Motor tech Katowice zrobią dobrze, biorą 150zł ale nie wiem jak z terminem. Jeśli chcesz na już to szukaj w swoim mieście jakiegoś dobrego zakładu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi