Jan Dzban Opublikowano 30 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2012 Witam, ostatnio wpadło mi w ręce zdjęcie mojego dziadka na motocyklu. Czy ktoś z Was rozpoznaje markę i model? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iks Opublikowano 31 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2012 Triumph Speed Twin Cytuj Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jan Dzban Opublikowano 31 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2012 Dzięki kolego! :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shuy Opublikowano 31 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2012 Myślę, że to starszy model. Silnik jest trochę inny, ale lepiej niech się eksperci wypowiedzą. Cytuj Szukam go Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lefthandy Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2012 To nie jest Triumph tylko chyba Norton Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Syrek Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Napis, na baku,cieżko odczytac,ale bardzo przypomina Triumfoski :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lefthandy Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2012 A wie ktoś może co to za dziwny sprzęcior? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrPlama Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2012 mv lub bsa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shuy Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Cholera Lefty, czy Ty w ogóle wychodzisz z FB?Mam to ścierwo zablokowane i nie mogę zobaczyć żadnej Twojej grafiki. Cytuj Szukam go Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Co do pierwszego motocykla, to nie mam pojecia co to jest, ale na pewno ani Triumph, ani Norton.Raczej jakis maly przedwojenny 2suw - moze ewentualnie niemiecki Triumph, bo te byly wlasnie 2 suwami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jan Dzban Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Kurcze, a juz się cieszyłem, że mam zagadkę rozwiązaną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HD1940 Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Kurcze, a juz się cieszyłem, że mam zagadkę rozwiązaną Motocykl z fotografii to angielski DUNELT 250 model K z 1930 roku. Tu fotka identycznego egzemplarza: http://www.dunelt.has.it/ Do kolegi ihs, kup lupę i okulary, oraz pooglądaj bardzo dużo ilustracji, to może zauważysz takie istotne różnice w zdjęciu kolegi Jana Dzbana i twoim, jak zupełnie inne przednie zawieszenia, silniki, kształt zbiorników i błotników. Kiedyś w szkole uczono, że jak się nie wie to się milczy. Teraz jak widać jest inaczej. Informacja dla kolegi Lefthandy: motocykl na zdjęciu które zamieściłeś, to Aermacchi Chimera o pojemności 175 ccm produkowana ok. 1956 roku http://pl.wikipedia....lenia_Aermacchi Dla wszystkich zainteresowanych starymi motocyklami mam też pewną radę. Kupujcie książki o zabytkach, oglądajcie, czytajcie i porównujcie. Na prawdę świat istnieje i poza siecią, bo coraz częściej dochodzę do wniosku, że dla wielu ludzi z forum jak czegoś nie mogą znależć w internecie to dla nich taki pojazd nie istnieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jan Dzban Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Motocykl z fotografii to angielski DUNELT 250 model K z 1930 roku. Tu fotka identycznego egzemplarza: http://www.dunelt.has.it/ Dzieki! :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi