Saltus Opublikowano 12 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2012 (edytowane) Witam, kupiłem drugi silnik z przeznaczeniem na części, niestety mam problem ponieważ poprzedni właściciel próbując ściągnąć koło magnesowe przekręcił w nim gwint (gwint wewnętrzny w kole magnesowym) Czy istnieje jakiś sposób aby bez uszkodzenia wału i karteru zdjąć takie koło ? Edytowane 13 Lipca 2012 przez Saltus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIKOWSKI Opublikowano 12 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2012 Jest-przegwintować na większy rozmiar lub przyspawać nakrętke Cytuj Nie sztuką jest się rozpędzić.Sztuką jest wyhamować! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszK30 Opublikowano 12 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2012 sciagnac sciagaczem zewnetrznym, nawet jesli zniszczysz magneto to nie bedzie to mialo znaczenia..pozdr Cytuj Mechanika Motocyklowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saltus Opublikowano 12 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2012 na zewnętrzny nie ma miejsca, jedynie można by wewnętrznym pazurowym ale trzeba by go specjalnie wykonać. Wieczorem spróbuje przyspawać nakrętkę, na razie nie mam dostępu do migomatu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
audioterrorysta Opublikowano 12 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2012 jesli magneto do wyrzucenia, to wywiercic 2-3 otwory, nagwintowac czymkolwiek, najlepiej minimum M6 i sciagaczem zrobionym chocby z grubej blachy z otworami na sruby sciagac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 12 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2012 Witam, kupiłem drugi silnik z przeznaczeniem na części, niestety mam problem ponieważ poprzedni właściciel próbując ściągnąć koło magnesowe przekręcił w nim gwint (gwint wewnętrzny w kole magnesowym) Czy istnieje jakiś sposób aby bez uszkodzenia wału i karteru zdjąć takie koło ?pokaż zdjęcie tego magneta, być może uda się sciągnąć bez niszczenia go. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 13 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2012 jesli magneto do wyrzucenia, to wywiercic 2-3 otwory, nagwintowac czymkolwiek, najlepiej minimum M6 i sciagaczem zrobionym chocby z grubej blachy z otworami na sruby sciagac. I w ten wspaniały sposób zniszczysz uzwojenie Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saltus Opublikowano 13 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2012 (edytowane) Spokojnie, całe szczęście gość przysłał silnik ze swoim kołem a ja mam swoje, także mogłem je zniszczyć. Przyspawałem solidnie nakrętkę m20 ze stali 10,8 i magneto w końcu poszło ale niesamowicie długo to trwało. Dzięki za pomoc. Panie Piotrze - akurat w xl 600 uzwojenie jest na zewnątrz koła w deklu więc sposób z nawiercaniem otworów jest całkiem przemyślany, tym bardziej, że w tym kole magnesowym takie otwory (tylko nienagwintowane i fi 6) już są :) Edytowane 13 Lipca 2012 przez Saltus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motodynamo Opublikowano 13 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2012 pokaż zdjęcie tego magneta, być może uda się sciągnąć bez niszczenia go. Witam nie na temat ale w stopce Masz adres- wydaje się ,że chciałeś zlinkować www.motocdi.com ... domena z pl na końcu nie istnieje http://www.motocdi.com Cytuj http://motocdi.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi