uncel Opublikowano 23 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2012 wszystko opisane na obrazku, ilekroc tam jezdze za kazdym razem kierowcy jezdza inaczej, raz jezdza ze srodkowego w prawo na zielonej, innym razem stoja, jedni staja na stopie, inni nie, a ja sie zastanawiam w sumie jak tu sie powinno jechac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kameel Opublikowano 23 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2012 4. Nie trzeba, znaki obowiązują kiedy nie działa sygnalizator, chyba, że ten STOP jest dużo dalej to może dotyczy następnego skrzyżowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koroviov Opublikowano 23 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2012 1. Oba.2. Można.3. Środkowego.4. Tak. Cytuj "Leję na fałki i śmierdzące cwajtakty" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ElwisDB Opublikowano 23 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2012 Ile razy tamtędy jadę to się zastanawiam czy się zatrzymywać czy nie.. Cała organizacja w sumie bez sensu bo jak się stoi na światłach to można się wystarczaco przyjrzeć odległości tramwajów...Co do pytań to niestety zgadzam się z przedmówcą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marvin_1986 Opublikowano 23 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2012 A ostatnio kiedy tamtędy jechałeś? Zdjęcia które zamieściłeś są już nieaktualne, teraz wszędzie są wymalowane świeże linie i jazda po tym rondzie nie jest przecież skomplikowana. Ostatnio jechałem tamtędy kilka razy i nie miałem problemu co z czym i gdzie. A stop dotyczy głównie pory nocnej lub gdy jest awaria sygnalizacji. Stoją one bezpośrednio przed torowiskiem tramwajowym. No i na rondzie jest sygnalizacja świetlna, oddzielna dla pojazdów samochodowych i dla tramwajów. Szanse na kolizję są niewielkie. Chyba że zbytnio pochylisz motocykl, i się wyje*iesz na tej kostce. Miejscami są tam podłużne uskoki, stare szyny minimalnie w poprzek pasa, wklęsłości i wystający bruk. Trzeba tam szczególnie uważać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blacksheep Opublikowano 23 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2012 Nawet jeśli nieaktualne zdjęcia to dla samej zabawy...wg mnie: 1. Oba, lewy jest powtórzeniem prawego.2. Można.3. Jadących na wprost.4. Nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shuy Opublikowano 23 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2012 (edytowane) 1. Oba.2. Można.3. Żadnego.4. Tak. Edytowane 23 Czerwca 2012 przez shuy Cytuj Szukam go Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Ra_ Opublikowano 25 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2012 Dawno tam nie byłem. 1. Oba - powtórzenie2. W sumie nie wiem - w praktyce i tak bym pojechał :)3. Pewnie z zamyśle autora skrzyżowania dotyczy pasów do jazdy prosto/w lewo.4. Nie! Światła mają priorytet nad znakami. Choć akurat w tym miejscu to trudno powiedzieć, bo odległość jest zauważalna. Ja podszedłem do tego skrzyżowania empirycznie - obejrzałem wszystkie światła jak je postawili i wynikło, że stopy są zbędne, gdy pali się zielone - piesi mają czerwone, tramwaje kreskę :) samochody na poprzecznej też czerwone. Ja jadę! Cytuj Wysyłane z mojego PCta za pomocą klawiatury Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shuy Opublikowano 27 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2012 Pochrzaniły mi się cyferki przy pytaniach 4 - oczywiście, że nie trzeba się zatrzymywać. Cytuj Szukam go Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Ra_ Opublikowano 27 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2012 4. nie jest wcale oczywiste, bo te światła trochę wyglądają jak przed przejściem dla pieszych i nie wiadomo czy na pewno są częścią późniejszego przejazdu przez tory. Cytuj Wysyłane z mojego PCta za pomocą klawiatury Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darjerz Opublikowano 28 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2012 Ożesz znowu ktos ma problem ze stopem na skrzyżowaniu.W OBRĘBIE SKRZYŻOWANIA ( zakolorowałem dla ułatwienia) obowiązuje DZIAŁAJĄCA sygnalizacja świetlna a nie znaki drogowe! Cytuj Praevenire melius est quam praeveniri Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Ra_ Opublikowano 28 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2012 O mnie mówisz? Cytuj Wysyłane z mojego PCta za pomocą klawiatury Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darjerz Opublikowano 28 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2012 Miedzy innymi :DToż to skrzyżowanie w kształcie T jest. A to że jest duże i nietypowe lekko bo po łuku nie zmienia faktu, iż hierarchia znaków obowiązuje! Cytuj Praevenire melius est quam praeveniri Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Ra_ Opublikowano 29 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2012 Miedzy innymi :D To przeczytaj wszystkie moje posty w tym temacie :D Cytuj Wysyłane z mojego PCta za pomocą klawiatury Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi