motorider1 Opublikowano 22 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2012 Witam Wszystkich . Otóż mam taki dziwny problem z moja Yamaha FZR 1000 . Motocykl nie jedzie więcej niz 260 km/h , dochodząc do tej prędkości na 5 biegu mam już max obroty. 4 bieg kończy się prędkością 240. przyśpieszenie do tej prędkości jest normalne . Przednie koło tez dość ochoczo unosi się w powietrze ... Jest to wersja bodajże Amerykańska (3LG)1994r (Lisie oczy).Motocykl nie przerywa , nie dławi sie itp. Wymienione świece , olej i filtry. Mógł bym mi ktoś pomóc w rozwiązaniu tego problemu ? Czy istnieje możliwość że ten model jest zablokowany ? Czekam na Wasze opinie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 22 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2012 Witam Wszystkich . Otóż mam taki dziwny problem z moja Yamaha FZR 1000 . Motocykl nie jedzie więcej niz 260 km/h , dochodząc do tej prędkości na 5 biegu mam już max obroty. 4 bieg kończy się prędkością 240. przyśpieszenie do tej prędkości jest normalne . Przednie koło tez dość ochoczo unosi się w powietrze ... Jest to wersja bodajże Amerykańska (3LG)1994r (Lisie oczy).Motocykl nie przerywa , nie dławi sie itp. Wymienione świece , olej i filtry.Mógł bym mi ktoś pomóc w rozwiązaniu tego problemu ? Czy istnieje możliwość że ten model jest zablokowany ?Czekam na Wasze opinie :)A masz seryjne przełożenie napędu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motorider1 Opublikowano 22 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2012 Tak seria. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 22 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2012 Skoro masz max obroty, to takie najwidoczniej jest przełożenie że leci tylko 260. Innej opcji nie ma, może poza tą że licznik oszukuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonhart88 Opublikowano 22 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2012 profil opony też ma (niewielkie) znaczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PRO-MOTOR Opublikowano 22 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2012 Przecież jak ma odcinkę to więcej nie pojedzie - gdzie tu szukać winy? Zresztą to liter starej daty, więcej to się nie spodziewaj że pojedzie. Cytuj Serwis, sprzedaż motocykli i samochodów osobowychOstrów Mazowiecka793736001 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernestZL Opublikowano 23 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2012 FZR 1000 kocie oczy licznikowo spokojnie leci 280 na standardowym przełożeniu bez żadnych modyfikacji... Stary ale jary sprzęt. Cytuj Od wojny, głodu, TVN-u i Platformy, zachowaj nas Panie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PRO-MOTOR Opublikowano 23 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2012 No ale jak ma odcinę to nie pojedzie więcej a jak twierdzi ma oryginalne przełożenia, więc 260 logiczną konsekwencją będzie maksymalną prędkością. Cytuj Serwis, sprzedaż motocykli i samochodów osobowychOstrów Mazowiecka793736001 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saltus Opublikowano 23 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2012 (edytowane) http://www.motorcyclespecs.co.za/model/yamaha/yamaha_fzr1000r_94.htm v-max - 273 km/h Edytowane 23 Czerwca 2012 przez Saltus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motorider1 Opublikowano 23 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2012 Prędkość thunderace 1000 kolegi wynosi minimalnie ponad 280 . A przecież są to bliźniacze silniki . Aktualnie przebieg w FZR mam oryginalny 18tyś mil . Także śmieszny jak na ten sprzęt . Znajomy mechanik mówi że te 280 nie powinno stwarzać dla niej problemu . W takim razie chyba nie ma co się nad tym spuszczać i doszukiwać się bóg wie czego ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sherman Opublikowano 23 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2012 Motocykl nie jedzie więcej niz 260 km/h , dochodząc do tej prędkości na 5 biegu mam już max obrotyCiesze się, że mam 6. bieg :) A tak w ogóle to może to kwestia aerodynamiki i np. ciśnienia w oponach? Powyżej 200 km/h nawet lusterka dają duży opór... Cytuj https://www.facebook.com/sixsixisixracing/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motorider1 Opublikowano 23 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2012 Z początku tez mi 6 brakowało. ;) Dokładnie dlatego myslę że przyczyna może leżeć po tej stronie ... Szyba jest dzielona na 2 częsci bo ktoś żałował 100 zł na normalną szybę . oryginalna jest ucięta do połowy i druga część to jakaś śmieszna pleksi (bardzo wysoka). Może akurat to jest to czego szukamy . W tygodniu przyjdzie mi nowa szyba więc wszystko będzie wiadomo ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi