mkulpa Opublikowano 19 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2012 Witam, ostatnio zakupiłem oryginalną okleinę na boczki baku od KTM. Popełniłem gafę przy naklejaniu i nie dostatecznie oczyściłem powierzchnię plastiku przed jej naklejeniem. Jakoś przy piątym wypadzie odkleiła mi się podczas przeprawy przez gęsto rosnące cienkie drzewa. Ponieważ nie miałem plecaka zawinołem ją w rulon i schowałem do airboxa. Po oczyszczeniu jej (bo tak wyczytałem na forum) chciałem nakleić ją ponownie na gorąco podgrzewając suszarką. Trzymała się znowu kilka wyjazdów. Następnie próbowałem silikonem i ten znowu nie dał rady na dłuższą metę. I tutaj pojawia się moje pytanie. Czy jest coś w rodzaju usługi laminowania plastiku? Widziałem że ktm kolegi który jest z 2008 roku ma okleinę tak jakby wtopioną w plastik lub właśnie zalaminowaną.Plan był by taki żeby nałożyć okleiny na plastik i zalaminować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzio Opublikowano 19 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2012 Czasem sie pod lakier daje okleine ale na plastiku chyba srednio sie to sprawdza. Druga sprawa ta oryginalna okleina jest strasznie gruba wiec nie wiem czy by dalo rade ja w taki sposob zabezpieczyc. Znajomy tak robil ale malujac metalowe elementy typu bak itp naklejajac okleine a nastepnie warstwa lakieru. Sylikonem Ci to nic nie da.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 19 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2012 Jeśli okleinę nakleisz poprawnie, wcześniej również przygotujesz poprawnie to nawet nożem powinna być trudność żeby ją zedrzeć. Jeśli już odpadła to po ptokach, nie nakleisz jej.Powiedz mi jeszcze czy okleinę naklejasz na boczki baku przykręcane czy bezpośrednio na bak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katsumoto Opublikowano 19 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2012 kolega mial podobnie, butapren rozwiązał problem :bigrazz: Cytuj Mika Ahola1974 - 2012 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkulpa Opublikowano 19 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2012 Naklejam na boczki przykręcane do baku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NiceTree Opublikowano 21 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2012 (edytowane) Spróbuj oczyścić odklejony fragment i przykleić dwustronną taśmą akrylową (przezroczysta z czerwoną folią ochronną).Ta taśma jak porządnie złapie trzyma bardzo mocno i jest elastyczna(ja mam do laptopa przyklejony w ten sposób małe plastikowe logo na którym trzymam rękę - przez 4 lata się nie odkleiło).Jak jesteś z Wrocka lub okolic to mogę Ci takiej taśmy użyczyć. Edytowane 21 Maja 2012 przez NiceTree Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkulpa Opublikowano 24 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2012 Spróbuj oczyścić odklejony fragment i przykleić dwustronną taśmą akrylową (przezroczysta z czerwoną folią ochronną).Ta taśma jak porządnie złapie trzyma bardzo mocno i jest elastyczna(ja mam do laptopa przyklejony w ten sposób małe plastikowe logo na którym trzymam rękę - przez 4 lata się nie odkleiło).Jak jesteś z Wrocka lub okolic to mogę Ci takiej taśmy użyczyć. Mieszkam w Środzie Śląskiej więc jakieś 20 km od Wrocka. Nie warto jednak jechać po kawałek taśmy :) Jak byś mógł to podaj mi dokładną nazwę tej taśmy to bym kupił rolkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 24 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2012 dwustronna taśma do dywanów/wykładzin , 3M albo Tesa nie wiem jak teraz z jakością ale najstarsze klejenie łapie 5 sezon, emblematy na aucie Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi