skwara Opublikowano 17 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2012 (edytowane) Panowie pytanie jak w temacie - Jaki filtr powietrza ????nadszedł czas wymiany filtra i stąd moje pytanie i wątpliwościdodam chodzi o motocykl Yamaha Warrior XV1700 wyposażony w Power Commandera III usb, puste wydech V&H Big Shots Air box, Yamaha Speedstar i kilak map innych niż na stronie PC pod ten zestawcena K&N około 150 zł sztuka zaś oryginał 92złPanowie doradzcie coś bo juz sam nie wiem co robić Edytowane 17 Maja 2012 przez skwara Cytuj Nie ważne co masz pod dupą, ważne co masz nad nią Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 17 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2012 Rozumiem że chodzi o filtr powietrza? Z takimi dodatkami to bym wziął KN plus strojenie Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaG_1975 Opublikowano 17 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2012 Pewnie w PCIII nawet jest jakaś mapa dedykowana pod KN... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bloodhound Opublikowano 17 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2012 K&N. Masz PCIII więc bez problemu dopasujesz jakąś mapę odpowiednią dla Twojej konfiguracji. Precyzyjne strojenie uzyskasz tylko na hamowni, ale nie jest to absolutnie konieczne. Wypalcowane z Tapatalk Cytuj Dyplomata - ktoś, kto potrafi powiedzieć ci "spier...aj", w taki sposób, że czujesz narastające podniecenie przed zbliżającą się podróżą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skwara Opublikowano 17 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2012 no tak ale dalej nie widzę argumentów za i przeciw a pasowało by się na coś zdecydować Cytuj Nie ważne co masz pod dupą, ważne co masz nad nią Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 17 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2012 Proste, masz zwiększoną dawkę paliwa i to musisz też mieć filtr o większej przepustowości powietrza. Na zwykłym filtrze będziesz miał za bogatą mieszankę. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bloodhound Opublikowano 17 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2012 (edytowane) no tak ale dalej nie widzę argumentów za i przeciw a pasowało by się na coś zdecydować1. Zakup K&N to ostatni zakup filtra powietrza dla tego moto (o ile nie zrobisz mu jakiegoś kuku) do jego naturalnego zgonu.2. Więcej powietrza w dolocie = większe pole manewru przy wyciskaniu większej mocy z moto (tu odpowiednie kombinacje z mapami).3. Możliwość modyfikacji odbudowy filtra (piszę ogólnie - to zależy od modelu motocykla) w kierunku jej otwarcia - K&N toleruje zmoczenie wodą (deszcz) w przeciwieństwie do zwykłych filtrów papierowych).4. W przypadku pewnych modyfikacji np. wydechów (zależy od motocykla) może być konieczną konsekwencją wprowadzonych zmian.5. Bo stosunek między potencjalną wartością dodaną, a wyższą ceną filtra zdecydowanie przemawia za zakupem K&N. Edytowane 17 Maja 2012 przez Bloodhound Cytuj Dyplomata - ktoś, kto potrafi powiedzieć ci "spier...aj", w taki sposób, że czujesz narastające podniecenie przed zbliżającą się podróżą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 17 Maja 2012 Administrator Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2012 K&N kupujesz de facto na wieki, wieków. Raz na 5-6 tys. km serwis (tu polecam zdecydowanie dedykowane preparaty K&N) i to cała obsługa.Moim zdaniem w Twoim prypadku zdecydowanie K&N (są też inne marki z tej gamy: BMC, Pipercross, etc) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skwara Opublikowano 17 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2012 przekonaliście mnie :) Cytuj Nie ważne co masz pod dupą, ważne co masz nad nią Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arcer Opublikowano 17 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2012 Podpowiedz jeszcze tylko, gdzie znalazłeś K&N w takiej monecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skwara Opublikowano 18 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2012 K&N znalazłem na e-filtry.ent cena promocyjnahttp://e-filtry.net/pl/ya-1602-u-filtr-powietrza-kampn.htmloryginalne w cenie96 zł x2 = 192 zł -10% = 175 zł+ przesyłka „za pobraniem” Poczta Polska 15 zł Cytuj Nie ważne co masz pod dupą, ważne co masz nad nią Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 22 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2012 ja mialem K&N w XR 600 podkreconej i po czyszczeniu i nasaczeniu preparatami K&N szlak go trafil... Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Artur Opublikowano 25 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2012 ja jak miałem stożki w bandycie to je myłem woda z płynem do garów i szczoteczka do zębów :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skwara Opublikowano 28 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2012 czyli generalnie filtr K&N to samo zło ???? bo ja już zgłupiałem Cytuj Nie ważne co masz pod dupą, ważne co masz nad nią Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Syrek Opublikowano 28 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2012 ja mialem K&N w XR 600 podkreconej i po czyszczeniu i nasaczeniu preparatami K&N szlak go trafil... Motocykl czy filtr trafiło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi