pdasiek Opublikowano 11 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2012 od kilkunastu tygodni rozglądam się z pierwszym moto. Ma być to moto używany również z czasem do jazdy we dwójkę. Narzeczona strasznie namawia mnie na chopper'a po prostu je uwielbia. No i dzisiaj pojechałem do salonu z używanymi chopperami było ich ze 20 sztuk. Roczniki raczej starsze.Biorąc pod uwagę cenę i gabaryty zacząłem brać pod uwagę:Yamaha Virago XV750, na liczniku 17 tyś mil - zapytałem czy może być on w ogóle wiarygodny - na co właściciel powiedział niech zerknę na chromy itp, fakt, każda najmniejsza śrubka, była w tak cholernie dobrym stanie że nie chciało mi się uwierzyć. Sprowadza motocykle z Holandii i Belgii. Stan chromów po prostu rewelacyjny. Wszystko pięknie :) Jednak rozsądek każe mi przemyśleć sprawę "wieku" tej maszyny. Warto się pchać w taki rocznik? 1985! przecież on ma 27 lat!Poczytałem o wadach i zaletach no i w sumie dużo wad nie ma (chłodzenie powietrzem, rozrusznik) Cena za motocykl to 5900zł raczej bez negocjacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Syrek Opublikowano 12 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2012 Wrzuc zdjecia , jesli masz. Stan sie liczy ,mniej rocznik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pdasiek Opublikowano 12 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2012 zdjęć nie mam ale dziś ma wystawiać te maszyny na aukcje allegro także podrzucę link jak wystawi tą co oglądałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FhissT Opublikowano 13 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2012 (edytowane) dawaj aukcję... oblukamy. mój brat pomyka chopem z '86 i najgorszą wadą tych motocykli są poprzedni właściciele z których każdy gdzieś wsadził łapy, ale śmiga i jest zadowolony. aha, a co to za wada chłodzenie powietrzem? dla mnie to zaleta ;) a stan rozrusznika poznasz po pierwszym jego obrocie, jak nie będzie zgrzytów i ładnie zakręci garami to nie ma co sie martwić, przynajmniej przez jakiś czas... ;) Edytowane 13 Marca 2012 przez FhissT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemek96 Opublikowano 13 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2012 Ja mam Virago z 82 roku i nie narzekam ;) Byłem w tamtym roku w chorwacj , mam najechane ponad 100 tyś na liczniku i jeździ dalej. Problem miałem właśnie z rozrusznikiem, no i wymieniłem koło zamachowe żeby lepiej odpalał :cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACK. Opublikowano 13 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2012 (edytowane) tak jak mówi syrek nie rocznik a stan się liczy :flesje: mam w garażu moto z 86 i oprócz malowania i odnowienia polerki nic w nim nie robiłem :crossy:aj sorry ... wymieniłem aku i uszczelniacze w lagach :D Edytowane 13 Marca 2012 przez Pro Cytuj LwG! :flesje: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FhissT Opublikowano 14 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2012 (edytowane) choppera z lat 80/90 jak kupisz ładnego to i będziesz jeździć a kup paroletniego sporta... :icon_rolleyes: dlatego tanieją jak barszcz... widziałem hondy vt1100 85-86 za 10-12 tys i znajdowały kupców. Edytowane 14 Marca 2012 przez FhissT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michael Jordan Opublikowano 14 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2012 Ja śmigam czopkiem z 84 r. Poza drobiazgami z elektryką (przetarta izolacja albo zaśniedziałe styki) to w zasadzie nie było z nią problemów żadnych. Popatrz tylko czy nie pokombinowane jest przez mechaników-amatorów i można brać i jeździć. Aha - i jeszcze jedno: TYLKO honda :)pozdrMJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pdasiek Opublikowano 14 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2012 http://motoport-radom.otomoto.pl/yamaha-xv-700-750-virago-M3076403.htmltutaj link trochę mnie podbudowaliście.ja tylko mam cały czas dylemat czy mój wizerunek "pasuje" do chopper'a :) he mam 23 lata, podobają mi się, ale nie mam brody itp hehe możecie przejrzeć inne ogłoszenia tego sprzedawcy i doradzić. aczkolwiek cena zaporowa 6.000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACK. Opublikowano 14 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2012 ee tam nie potrzebny Ci jest wizerunek stricte kierowcy choppera , jak ubierzesz skórę itp też będzie :) a nie ważny wiek , wybierasz moto wedle gustu :crossy: Cytuj LwG! :flesje: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinekban87 Opublikowano 14 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2012 ładne te moto z linku, widać ze zadbane. A to może lepiej jakis bardziej uniwersalny, młodszy zwinniejszy, mocnijeszy i tez bardzo wytrzymały suzuki bandit 600, dobre moto na poczatek wyglad nekeda tez nie banalny za ta kase wyrwiesz juz 99 rocznik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majkiel Opublikowano 14 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2012 bandit ma niebanalny wygląd nakeda? no dobra nie będę się odzywał. Co do moto z ogłoszenia to widać, że całkiem zadbana sztuka. Osłuchać serducho, sprawdzić hamulce i zawiechę. Starym rocznikiem się nie przejmuj, bo po naszych drogach jeździ sporo dziadkowych chopperów i trzymają się nieźle. A o wizerunek sie nie martw. Bierzesz moto dla siebie, a nie pod publikę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pdasiek Opublikowano 14 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2012 co do wypowiedzi o innych motocyklach to może nie w tym wątku, jeśli nie chopper to biorę od znajomego zx6r '99 w oryginalnym malowaniu i super stanie taniej niż ten chopper. Tylko narzeczonej się nie podoba ten pomysł, i szczerze powiem że "zaraziła" mnie tym pomysłem na choppera.Ogólnie jak patrzyłem to nawet cena chyba dobra, tzn wydaje mi się że "nie przepłace" w razie kupna tego egzemplarza.Cinekban87 w razie jak będę chciał pojeździć czymś zwinniejszym to w garażu jest kawa z750 '07 brata na której "się uczę" he Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Januszm Opublikowano 14 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2012 Musisz zadac sobie pytanie do czego konkretnie potrzebujesz motocykla?Jesli do lansu po promenadzie, biez Yamahe a jesli marzy ci sie ostre zapie... wez Kawe (zwiekszone ryzyko utraty zycia w przypadku braku doswiadczenia ;) )Jednak jesli marza Ci sie dalsze, przyjemne wycieczki we dwoje to zaden z powyzszych motocykli sie nie nadaje, pozostaje UJM typu wspomniany Bandit badz cos z gatunku sportowo-turystycznych maszyn lub tylko turystycznych. PozdrawiamJanuszm Cytuj https://www.facebook.com/profile.php?id=100003272715647 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pdasiek Opublikowano 14 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2012 Januszm czemu virago się nie nadaje we dwójkę? wydaje mi się że właśnie do tego jest przeznaczony no i do lansu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi