Diabeł Piszczałka Opublikowano 9 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2012 (edytowane) są beemki do 10k, ale brzydkie to, stare to, części mało - a jak są to drogie Edytowane 9 Marca 2012 przez Diabel_Piszczalka Cytuj Dlaczego na świecie żył i czego chciał, dokąd dążył, komu służył - sam nie wiedział. Służył stepom, wichrom, wojnie, miłości i własnej fantazji. Primum non nocere. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klas500 Opublikowano 9 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2012 DL V-Storm 650 przyjemne moto, tylko w tej kasie moze ciezko cos znalesc, ewentualnie transalp, suzuki freewindWszystkie te propozycje są sensowne ale... nie uwzględniają gabarytów kierownika!A suzuki freewind to już nieporozumienie - moto skonstruowane z myślą a słabej płci marzącej o dalekich wyprawach w nieznane... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
słoma Opublikowano 10 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2012 moim zdaniem na 1 moto i na 1 rok jazdy , bo zapewne w 2 roku sprzedasz to co kupiłeś , kup co bądź byle mialo dobre gumy i sie nie psuło , po roku juz bedziesz wiedzial czego chcesz :) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tobik Opublikowano 11 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2012 (edytowane) Ci którzy polecają transalpa przy prawie 2m wzrostu chyba nigdy nie widzieli transalpa. Chłop 197cm i pewnie ze 100kilo wagi nie będzie wiedział co z nogami zrobić, a zawiecha bd dobijać przy większych dziurach. Mój dobry kolega ma mniej więcej tyle wzrostu ,ale około 20-30kg więcej i śmiga na Trampku i wygląda na tym w miarę i sobie chwali i wygodnie mu. Więc nie do końca masz rację. Edytowane 11 Marca 2012 przez Tobik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadeo Opublikowano 11 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2012 Zgadzam się.Mój brat ma ponad 190cm wzrostu i ok 120kg wagi, i też niedawno przysiadał się do trampka i prezentował się dobrze.Nawet pochwalił wygodę na nim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sumomoto Opublikowano 12 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2012 (edytowane) Transalp XL600V II - bardzo dobry stosunej jakości do ceny i tego co daje motorek fajny do zwiedzania lroszke mniej dla dwóch osób i autostrady,TDM900 - w klasie dobry dynamiczny turystyk, super "dół silnika", opinie różne,a le ja bym zaryzykował gdyby była potrzebna dynamika.Dla wysokiej osoby fajne są enduro turystyczne.VT750C, XVS650c, dobre, ale droższe i moto i akcesoria.Bandit 600 i FZS600. z przewaga FZSDuży wybór akcesoriów oryginalnych i nieoryginalnych.Ja wybrałbym coś w klasie enduro turystycznej, ale może dla tego że lubię wygodę i konfort i skręcić "w krzaki" kiedy tylko chcę :), koleiny, dziury na drogach nie sprzyjają konfortowi. W kolejności XL600V, FZS600 (bez krzaków:)), TDM (obojętne czy 850-900 byle dobry egzemplarz)Oczywiście XRV750 też jest super, ale przy jego dobrej, obiegowej opinii cena jest za wysoka. ______________________________________________________________________________________________________________________________Sumomoto Akademia i Motocykle Kraków www.sumomoto.pl Edytowane 12 Marca 2012 przez Sumomoto Cytuj _______________________________________ www.sumomoto.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROBIN WAWA Opublikowano 18 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 A triumph tiger 900 195cm 115kg bedzie "pasował"?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rura_ Opublikowano 19 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 Obawiam się, że Kolega w ciągu półtorej roku zdążył coś wybrać ;-). Cytuj "O ładnie złożony... O nieźle zapierd..a... O ładna pozycja i dobrze patrzy... O Rura po bułki jedzie..." - Komentarze przy oglądaniu zdjęć z SD ;-) - made by Rufi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 19 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 Obawiam się że kolega wyżej się po prostu pyta czy tiger będzie na niego pasował. P.S. nie półtorej tylko półtora. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rura_ Opublikowano 19 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 Right. Półtora.Bedzie pasował. Cytuj "O ładnie złożony... O nieźle zapierd..a... O ładna pozycja i dobrze patrzy... O Rura po bułki jedzie..." - Komentarze przy oglądaniu zdjęć z SD ;-) - made by Rufi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz_N Opublikowano 14 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2014 Witam,Nie chcę rozpoczynać nowego wątku a mam taki sam dylemat jak Przedmówca. Mianowicie zastanawiam się nad zmianą swojego cruisera (Suzuli Intruder 1800) na coś bardziej turystycznego, przy czym jako "turystykę" rozumiem trasy rzędu 3000 km po asfalcie, szutry mnie nie interesują. Brałem pod uwagę 4 motocykle:BMW którys turystyk 1200 / 133 - ale okazuje się bardzo zawodny i drogi w eksploatacjiHonda PanEuropean - ta z kolei wężykujeYamaha FJR 1300Kawasaki GTR 1400 Problem jest taki, że mam 195 cm wzrostu i ważę nieco ponad 120 kg. Do tego Bozia obdarzyła mnie długimi nogami. Więc rozumiecie mój dylemat. Przymierzałem się do FJR i właśnie miałem wrażenie "nóg pod brodą". Dodam że finans posiadam i celuję w motocykl prawie nowy (rzędu 50kPLN). Może jest ktoś na forum kto miał podobny problem i go rozwiązał? Co sugerujecie?Będę wdzięczny za wszelkie wskazówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
C z e j e n Opublikowano 15 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2014 PanEuropean wężykował ale poprawiono i obecne modele wad nie posiadają:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hun996 Opublikowano 17 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2014 Dodam że finans posiadam i celuję w motocykl prawie nowy (rzędu 50kPLN). Co sugerujecie?Ja się przymierzałem do takiego i na podniesionym siedzeniu było ok. (mam 1,92 m) http://motonita.otomoto.pl/bmw-k-1300-gt-z-gwarancja-motonita-M3909134.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz_N Opublikowano 17 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2014 BMW odpada.Na tym samym Forum facet opisał udrękę jaką przeżył z tym motongiem:http://forum.motocyklistow.pl/index.php/topic/137029-k-1300-gt-po-50-000-km/Żeby w trakcie 50.000 wymienić silnik a potem jeszcze panewki, korbowód i co tam jeszcze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi