Lukasz12211 Opublikowano 13 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 Witam serdecznie! W moim moto były malowane zaciski, dlatego też cały układ hamulcowy był bez płynu hamulcowego. No i mam do Was pytanie - jak odpowietrzyć dobrze cały układ? Wiem, że było setki tematów, jednak nie znalazłem nic na temat całkowicie "gołego" układu hamulcowego. W przypadku zwykłego, tradycyjnego odpowietrzania jest problem, ponieważ robiłem tak przód i dopiero po 5 godzinach był tego efekt, dlatego jest to bardzo męczące. Wyczytałem na temat możliwości od tyłu (coś, co lubi MGS - bez obrazy oczywiście ;D). Strzykawka, wężyk i heja od strony odpowietrznika. Jednak czy ten sposób będzie odpowiedni, czy znacie coś szybszego? W sumie żałuje, że podczas przykręcania przewodów nie zalałem i pompy i zacisku płynem hamulcowym, teraz trochę strach wszystko odkręcać, ponieważ jest już po wstępnym odpowietrzaniu, jednak bez jakiegoś większego efektu. Strach odkręcać, ponieważ nie chciałbym uszkodzić nowego lakieru na zaciskach - sami rozumiecie ;) Jakieś rady? PozdrawiamLukasz1221 Cytuj Yamaha R6 - aktualny stan przeróbek mojego motocykla - ZAPRASZAM! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam Opublikowano 13 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 Zdejmij pokrywkę od pompki i zostaw na noc z wciśniętą (trytytką np.) klamką hamulca. Jak nie poradzi, to znaczy, że coś spartaczyłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
murgal Opublikowano 13 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 Jak zostawiać na noc, to z otwartym odpowietrznikiem? Cytuj KUPIE MOTOCYKL BEZ PRAWA DO REJESTRACJI ROCZNIK 2006< , KONTAKT PW! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emdżej Opublikowano 13 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 U mnie najlepiej sprawdziło się zapełnianie układu od dołu, przez odpowietrznik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość josha Opublikowano 13 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 Najlepiej użyj szukarki. Na tym forum, o odpowietrzaniu, jest chyba coś ok. tysiąca tematów. Każdy co ma taki problem, zamiast trochę się wysilić, to zadaje podobne pytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasz12211 Opublikowano 14 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2012 josha akurat Twoja opinia jest tutaj totalnie zbędna - zaznaczyłem w swoim poście, że szukałem na forum, ale w każdym poście były metody na odpowietrzenie hamulców podczas zmiany płynu hamulcowego! W moim przypadku układ był kompletnie pusty, bez jakiegokolwiek płynu, ponieważ zaciski były malowane, a pompka w motocyklu tłoczy bardzo powoli... Dzisiaj próbowałem. Poszło w hmm 15 minut? A rozpoczęło się od tego, że do otworku w zbiorniczku włożyłem strzykawkę z płynem hamulcowym i po prostu kilkakrotnie wtłoczyłem tam płyn hamulcowy. Efekt? Po 15 min układ był zapełniony płynem hamulcowym, więc wystarczyło odpowietrzyć kilkakrotnie za pomocą tradycyjnej metody (dla sprawdzenia) i wszystko już jest okej. Na swojej stronie postaram się to dokładnie opisać. Cytuj Yamaha R6 - aktualny stan przeróbek mojego motocykla - ZAPRASZAM! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarekmbx Opublikowano 14 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2012 Taką metodę opisywałem na forum w jednym z moich postów. Cytuj www.zaplon.fora.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość josha Opublikowano 14 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2012 Taką metodę opisywałem na forum w jednym z moich postów. ... a jednak lukaszku, ileś tam, rację jednak, ja mam. Szukaj chłopie i nie licz, że inni załatwią to za ciebie. Trochę wiary w siebie :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 14 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2012 pojeździj po "kocich łbach" i jeszcze raz odpowietrz, tradycyjnie Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi