MariuszJ Opublikowano 26 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2015 Ja zawsze miałem shoei, tam blenda od zeszłego roku dopiero. Jak kupię to napiszę swoje zdanie na jej temat. A co z tym czarnym matem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bimbak Opublikowano 26 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2015 (edytowane) Ja również zawsze w shoeiu. To mój trzeci. Nie sugeruj się starą rozmiarówką. Nowe skorupy w modelach od 2013/2014 wypadają nieco mniejsze i np ja jak wcześniej jeździłem w S teraz mam M bo Ska uciskała mnie w potylice. Co do matowego wykończenia musi się ktoś inny wypowiedzieć bo nie miałem styczności. Może jakiś dealer koło Ciebie ma na stanie? I tak musisz gdzieś podjechać przymierzyć. Edytowane 26 Czerwca 2015 przez Bimbak Cytuj http://bikepics.com/members/chudy/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taurus 61 Opublikowano 26 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2015 Zna ktoś dobrego integrala dla okularnika?Ja zamowilem Shoei GT Air.Najlatwiej dalo sie w tej skorupie okulary "zalozyc" no ale na dluzsza mete bez improwizacji sie nie obejdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bimbak Opublikowano 26 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2015 Mi się zawsze wydawało że to zależy od oprawek, a nie od kasku. Przynajmniej ja zawsze starałem się dobierać oprawki tak by nie przeszkadzały w kasku (ostatnio nawet zabrałem kask do optyka). Cytuj http://bikepics.com/members/chudy/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taurus 61 Opublikowano 26 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2015 (edytowane) W moim poprzednim kasku bylo ciezko co kolwiek zalozyc,no ale w przyszlym + to https://lh4.googleusercontent.com/-apM9hh-UIao/T1izCo71VtI/AAAAAAAAKNg/ufkCmB6-7mo/s778/Brille.jpg%3Fgl%3DDE lub podobne cudo bedzie gitara, przynajmniej tak mi sie wydaje :wink: Edytowane 26 Czerwca 2015 przez Taurus 61 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salata123 Opublikowano 26 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2015 Mario, bierz nxr z szybą fotohromatyczna :D działa super. Czarny mat jaj to mat, narazie nie Mam z nim problemów. Ale wiadomo że jest trudniej utrzymać go w nienaggannym stanie niż lakier. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszJ Opublikowano 26 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2015 W nxr - jak ostatnio testowałem - huragan miałem we łbie jak otworzyłem wentylację i jakoś podwiewał od dołu. No to będzie czarny mat, namówiłeś mnie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salata123 Opublikowano 27 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2015 No, huragan jest :D Pewnie jechałeś bez siatki na brodę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszJ Opublikowano 27 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2015 Miał siatkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salata123 Opublikowano 27 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2015 (edytowane) A to inna głowa znaczy. Ale prawda jest że mocno wieje jak się skreci głowę. Ale poza tym fajny bo na golasie można jechać powyżej 170 i nie urywa głowy. Generalnie kaski "Premium" są przereklamowane i są premium głównie z nazwy :D Edytowane 27 Czerwca 2015 przez Salata123 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 27 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2015 Zna ktoś dobrego integrala dla okularnika? Jak miałem jakiegoś starego araia to bardzo łatwo wchodziły okulary z grubymi oprawkami i co najważniejsze nie uciskały podczas jazdy. To kwestia odpowiedniego kształtu wyściółki wokół skroni. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bimbak Opublikowano 27 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2015 Te nowe szybki nie domykają się same - zmienili patent na rozszczelnianie szybki co powoduje, że trzeba je domykać. Nie domknęła Ci się i może stęd te podwiewanie? Cytuj http://bikepics.com/members/chudy/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszJ Opublikowano 27 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2015 Spróbuj X-Spirit II to zobaczysz co to jest klasa premium.Tylko tam znowu będę musiał wymieniać szybę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salata123 Opublikowano 27 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2015 Yuby, w czym to premium się objawi? Jak próbowałem to największa różnica to mocniejsza wentylacja. Hasłas podobny w obu. A.. No i xspirit strasznie ciężki :( Żeby nie było, jestem zadowolony z szoja ale nie widzę tam nic co mogło by powodować, że marka ta okrzyknięta przez samą siebie jest premium :D shubert to samo. W innych nie jezdzilem. Po prostu dobra czapka i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wertyder Opublikowano 27 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2015 Mi się zawsze wydawało że to zależy od oprawek, a nie od kasku. Przynajmniej ja zawsze starałem się dobierać oprawki tak by nie przeszkadzały w kasku (ostatnio nawet zabrałem kask do optyka).Przerobiłem tych kasków trochę, a jako żem okularnik od dziecka to zwracam na to dużą uwagę i uwierz ale można znaleźć kaski które są tak zrobione że niezależnie od oprawek okulary "wchodzą" jak masło, w przeciwieństwie do innych gdzie jest to ustawiczna walka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi