hesuss Opublikowano 21 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2011 Jak by ktoś nie widział rozbieganego diesla, to prosze http://www.youtube.com/watch?v=6BsAQhEPxrQ&feature=player_embedded Dość spektakularne zjawisko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żurek Opublikowano 21 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2011 (edytowane) Stresa to można na serio się nabawić. Ale zatykanie wydechu tu nic nie da, to raczej głupie. ;] Skubany miał tyle mocy że nawet biegiem na hamulcu go się nie dało powstrzymać, to nieźle. Wiele pewnie z niego nie zostało... Edytowane 21 Grudnia 2011 przez Żurek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hesuss Opublikowano 21 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2011 Nie wiem co powoduje rozbieganie się silnika diesela (uszkodzenie regulatora obrotów??).Najczęściej uszkodzenie turbiny (nieszczelność) przez co do kolektora ssacego dostaje się olej, a później to wiadomo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danielpotas Opublikowano 21 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2011 Strach się zbliżać,żeby nie dostać tłokiem w pacyne. :icon_biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bloodhound Opublikowano 21 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2011 Nie wiem co powoduje rozbieganie się silnika diesela Np. uszkodzenie turbiny/panewek - silnik zaczyna się żywić własnym olejem. Cytuj Dyplomata - ktoś, kto potrafi powiedzieć ci "spier...aj", w taki sposób, że czujesz narastające podniecenie przed zbliżającą się podróżą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żurek Opublikowano 21 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2011 Najczęściej uszkodzenie turbiny (nieszczelność) przez co do kolektora ssacego dostaje się olej, a później to wiadomo... Ło to ile tam tego oleju w silniku jest, długo nie pochodzi a na takich obrotach zwoje żreć musi ;] Jak robiłem koparko-ładowarki to uczyli że w takim przypadku należy odciąć dopływ paliwa, ale skoro nie paliwo jest tu przepalane to jak zadławić takiego Perkinsa? Biegiem się nie uda bo zmiennik momentu nie podoła rozgrzeje się, wywali olej i po napędzie. Niemiła sytuacja może nastąpić... :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 21 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2011 odciąć dopływ powietrza do silnika Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hesuss Opublikowano 21 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2011 Najprościej to zdusić na 5 biegu, lub w jakiś sposób odciąć dopływ tlenu. Hehe się chłopak zdziwił jak wyciągnął kluczyk ze stacyjki a tu silnik wyje jak wściekły... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter 1600 Opublikowano 21 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2011 Widziałem kilka takich akcji,w jednaj sam brałem udział.Było to w czasie jazdy na autostradzie.Wszystkie skończyły się uratowaniem silnika.W czasie jazdy można zdusić silnik tylko szybko żeby nie spalić hamulców .Na postoju jeśli się nie da zadusić na biegu to trzeba zatkać wlot powietrza do silnika. Cytuj 2008Chorwacja 4530km 2009Chorwacja Czarnogóra 4480km 2010Czarnogóra Chorwacja 4550km 2010Czarnogóra Grecja 5100km2012Macedonia Albania 4600km 2013Włochy Sycylia 6000km 2014Czarnogóra Albania 4490km 2015 Rumunia Bułgaria.4750km 2016Serbia Czarnogóra 4550km2017 Dagestan 8500km2018 Toskania 4500 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IZO Opublikowano 21 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2011 (edytowane) Nie wierze że nie zdusi na ostatnim biegu. edit:nie wziołem pod uwage sprzegła które może "puścić". Edytowane 21 Grudnia 2011 przez IZO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arcer Opublikowano 21 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2011 Na filmiku coś krzyczeli że nie ma sprzęgła - automatu nie zdławi się samym hamulcem ręcznym (a zasadniczym w takiej sytuacji tym bardziej). Wszystko zabudowane to i przewodów nie znaleźli :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milosz-RR Opublikowano 22 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2011 Nieszczelna turbina wpiernicza olej, jak silnik w automacie to nie ma szans go zdławić, jedynie zatkać dolot powietrza jakąś szmatą najlepiej mokrą. Widziałem coś takiego w BMW X5: Cytuj SUPPORT 18 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barteck_street Opublikowano 22 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2011 Jechałem kiedyś za mietasem Vito i zaczął tak dymić, że nie widziałem gdzie jadę, więc wyprzedziłem gościa i pokazuje, że wygląda jak władca ciemności, to stanął i też nie mógł zgasić silnika, na szczęście zadusił z piątki Cytuj Mój profil bikepics Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 22 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2011 (edytowane) mały OT :icon_mrgreen: Edytowane 22 Grudnia 2011 przez enduromaster Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 21 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2012 (edytowane) Ło w pytę! Za wczasu muszę odnaleźć wlot powietrza u siebie, co by jajec nie było. Biegiem raczej bałbym się zhamować, skrzynia wyjdzie dołem albo sprzęgło poleci w kosmos. A najlepiej to odsunę się na bezpieczny dystans i włączę kamerę. Będzie strzał z korby. :icon_mrgreen: :buttrock: Edytowane 21 Stycznia 2012 przez qurim Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi