Woźny Opublikowano 16 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2011 (edytowane) Witam. Mam w planach przerobienie 50ccm na 72ccm. Średnica tłoka w 50-tce wynosi 39mm a w 72ccm wynosi 47mm. Jestem w tym zupełnie nowy i nigdy nie rozkręcałem swojego silnika. Trochę próbowałem się rozeznać w tym temacie i oglądnełem ten oto film http://www.youtube.com/watch?v=CQUAtE8E66k . Widać na nim że tłok jest dopasowany do otworu w silniku (około 3:27 min). I moje pytanie brzmi czy jak kupie tłok 47mm to on mi się tam bez problemów zmieśći? Edytowane 16 Listopada 2011 przez Woźny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toowdie Opublikowano 16 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2011 Kupujesz zestaw tłok i cylinder (do tego uszczelki, sworzeń), i wtedy zmieniasz całość - wypadałoby do kompletu jeszcze głowice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baba_zanetti Opublikowano 16 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2011 No niby jak?:DDomyślam się że chodzi o jakiś chiński czterosuwowy motocykl. W takim wypadku potrzebujesz kupić kpl. tj cylinder i tłok i być może głowicę- tego nie wiem w tym momencie.Taki tuning jest wykonalny w większości chińskich pojazdów... ale podejrzewam że za wysokie progi- bez obrazy ale widać że jesteś zupełnym laikiem więc jakbyś miał sobie poradzić np z ustawieniem rozrządu??Jakiś mechanik Cię ratuje, lub ktoś kto ma pojęcie- nie musi być wielkim specem. Cytuj 8.96s 1/4mili GSX-R K1 1000 TURBO/NITROSPEEDBIKE.PL TURBO TAKŻE W TWOIM MOTOCYKLU!SERWIS MOTOCYKLI- WARSZAWA, HAMOWNIA - STROJENIEhttps://www.facebook.com/bados84/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woźny Opublikowano 16 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2011 No rozumiem, mam zamiar dać to do mechanika tylko chodzi mi o to -co mam mu dać- do założenia :tongue: http://allegro.pl/cylinder-tuning-72ccm-kingway-romet-magnus-kinroad-i1918467527.html to było by dobre? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
murgal Opublikowano 16 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2011 Tak. Ale to gówno, które nawet na przetop się nie nadaje. Cytuj KUPIE MOTOCYKL BEZ PRAWA DO REJESTRACJI ROCZNIK 2006< , KONTAKT PW! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woźny Opublikowano 16 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2011 (edytowane) Ok. Dziekuje. Mam wymiary więc bedzie można poszukać czegoś pożądniejszego, jezeli cokolwiek takiego istnieje. A jak nie to dam sobie spokój :icon_razz: właściwie czy ma sens kupowanie drogich częsci do tanich chinoli? nie lepiej poczekać i kupić coś lepszego? Edytowane 16 Listopada 2011 przez Woźny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darjerz Opublikowano 16 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2011 Musisz dać tłok cylinder i głowice ale... życzę powodzenia w spasowaniu zestawu bo jakość wykonania tych 72 woła o pomstę do nieba, mnie się co prawda udało ale zaworów już na mikrometry w tych zestawach nie ustawisz, najprościej na czuja :). Ale powiem jedno:różnica w jeździe z pasażerem jest znaczna. (Ja jeszcze do motorowerka dołożyłem chłodnice oleju - naprawdę jest różnica przy dłuższej jeździe). Córy uczyły sie na tym jeździć :D Cytuj Praevenire melius est quam praeveniri Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACK. Opublikowano 17 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2011 nie wiem czy jest sens tuningować chiński skuter . No ale jak już bardzo chcesz to kup sobie zestaw z firmy naraku . Jeżeli chodzi o chińskie skutery to najlepsza firma ... Cytuj LwG! :flesje: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pt77 Opublikowano 20 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2011 mechanik Ci powie sam co powinieneś mu dać do tego tuningu. Jeśli mechanik nie wie to go omijaj z daleka. Od kolegów z forum co mieli do czynienia z tymi zestawami dowiesz się o żywotności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi