Paweł_slask Opublikowano 24 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2011 Jako, że jestem tu nowy, Witam wszystkich :) Dopadł mnnie zaszczyt napisania pracy magisterskiej :) w związku z czym mam do was wielką prośbę, mianowicie: Praca związana z motocyklami, a dokładniej systemy bezpieczeństwa.Tema ten jest dosyć mało popularny w literaturze, dlatego ciężko jest cokolwiek znaleźć. Z doświadczenia jednak wiem, że co jakiś czas każdy z nas natknie się na jakiś ciekawy artykuł o tej tematyce, dlatego też chciałbym wszystkich prosić o pomoc w poszukiwaniu materiałów. Układ hamulcowy (ABS), kontrola trakcji, poduszki powietrzne, odzież ochronna, czyli jednym zdaniem wszystko co było dotąd testowane :) Kontakt: [email protected] Oczywiście wszystkim zainteresowanym z góry dziękuje :):) i jeśli to tylko możliwe postaram się odwdzięczyć :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemek96 Opublikowano 24 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2011 Wchodzisz na stronę www.motocykl-online.pl i wyszukiwarce wpisujesz poduszka. Wyskakuje parę rzeczy . Podobnie może być ze stroną Świata Motocykli(online). Możesz też poszukać w gazetach jak wyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niwy Opublikowano 24 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2011 użytkownik Ks-Rider o ABSie może Ci opowiedzieć wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LORD VADER Opublikowano 25 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2011 Ks nawet gumy miał z ABS-em :icon_mrgreen: Cytuj Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Satrian Opublikowano 14 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2011 Bezpieczeństwo na moto to bardzo ciekawy i obszerny temat a dla wszystkich bardzo ważny.Podziel się wiedzą jak już będziesz miał pracę gotową.Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
murgal Opublikowano 14 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2011 Poczytaj o KIBS oraz S-KTRC. Cytuj KUPIE MOTOCYKL BEZ PRAWA DO REJESTRACJI ROCZNIK 2006< , KONTAKT PW! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ks-rider Opublikowano 14 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2011 użytkownik Ks-Rider o ABSie może Ci opowiedzieć wszystko. Pytanie tylko czy mu sie bedzei chcialo :icon_mrgreen: :crossy: Cytuj <p><a href="https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos">https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos</a></p> <p> </p> <p><a href="http://picasaweb.google.com/ksrider/">http://picasaweb.google.com/ksrider/</a>[/url]</p> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Kulik Opublikowano 15 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2011 A jaka uczelnia jest Twoją Alma Mater?Z ciekawości pytam.Co do materiałów o motocyklach, to faktycznie słabo...Wal do redakcji miesięcznika Auto Technika Motoryzacyjna, albo bezpośrednio (via redakcja) do Dariusza Dobosza z ŚM. Cytuj kulikowisko.pl www.facebook.com/KULIKOWISKOUwaga!!! Nowa lokalizacja kursów prawa jazdy: teoria: Mokotów-Służewpraktyka: Ursus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł_slask Opublikowano 28 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2012 Troszke mnie tu nie było, także za zwłoke w odpisywaniu serdecznie wszystkich przepraszam :) Wstępny pogląd pracy mam, co do samego bezpieczeństwa skupie się na: systemie ABS, kontroli trakcji, amotryzatorze skrętu (nad tym jeszcze się zastanawiam) oraz poduszkach powietrznych w motocyklu i kasku, a moze też w kombinezonie. Do tego wszystkiego dokładam problem związany ze społeczeństwem (świadomość o istnieniu motocyklów na drodze, różne akcje) oraz (dotyczy juz prowadzących) z nieodpowiedzialnym zachowaniem na drodze oraz brakiem doświadczenia. A co do uczelni, jest to PK Dzięki za wszystkie odpowiedzi i za zainteresowanie się tematem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi