rafael Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2012 5,6k od znajomego 2003 rok ten nowy model.Wizualnie ideał ale trzeba troche rzeczy porobić, generalnie pierdoły gaznik przeregulować itd no i wszystko posprawdzać.Wziałem ze wzgędu na cene anwet jak włoże 2k to i tak sie opłaca :)Wrażeń z jazdy nie opisze bo jezdziłem tylko przy kupnie, no ale czuć że dół to WIELKA LIPA w porówaniu do 200 no i faktycznie jedynke ma prawie jak u mnie 3.Cena przyznam ze zaje*ista. Dołożysz 2 tyśki i masz szanse polatać tym motocyklem dłuższy czas bez awarii. A no i tutaj liczy się górny zakres obrotów nie dolny. Odkręcisz kilka razy manete do końca w terenie na 2 i 3 biegu to go pokochasz :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowytzrdt Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Cena przyznam ze zaje*ista. Dołożysz 2 tyśki i masz szanse polatać tym motocyklem dłuższy czas bez awarii. A no i tutaj liczy się górny zakres obrotów nie dolny. Odkręcisz kilka razy manete do końca w terenie na 2 i 3 biegu to go pokochasz :biggrin:dokładnie cena bardzo dobra dlatego sie skusiłem,obawiam się że to będą strzały ze sprzęgła w zakrętach nawet przy jezdzie próbnej musiałem to własnie zrobić w zakręcie bo się zmulił no ale zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawron Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2012 coś jest nie tak bo moj sx 250 miał baardzo mocny dolny zakres obrotów. Podejrzewam ze zawory wydechowe (są aż 3) są cały czas otwarte. Albo moduł zapłonowy nie oryginalny. Jest kostka na główce ramy? Cytuj http://www.DywanSzop.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2012 coś jest nie tak bo moj sx 250 miał baardzo mocny dolny zakres obrotów. Podejrzewam ze zawory wydechowe (są aż 3) są cały czas otwarte. Albo moduł zapłonowy nie oryginalny. Jest kostka na główce ramy?Potwierdzam. Nie jest wcale tak tragicznie z tym dołem. Miałem już 4 sztuki 250 2T i nie było aż tak że w ogóle nie jechał do połowy gazu. Z samej racji pojemności moment obrotowy jakiś tam jest przy niższych obrotach, A dół SX musi mieć dobry skoro mówi to ponad 100 kilowa góra mięśni :biggrin: :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jjank Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Dobrego dołu to nawet exc nie ma :P Co najwyżej środek. Sam silnik crosówki nie licząc 125 coś tam by szedł z dołu gdyby nie tak długa jedynka, wiadomo, sprzęt zaprojektowany zeby jak najwięcej zyskać na starcie a nie mieszać biegami i zostać w tyle. Ednurować się da i to calkiem niźle, tyle ze trzeba do nich "silnej ręki".Zresztą, za taką kasę to mozna brać w ciemno, nawet jak ci się "odwidzi" to stratny nie będziesz, KTMy są bardzo chodliwe w Polszy.Daj foty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Dobrego dołu to nawet exc nie ma :P Co najwyżej środek. Sam silnik crosówki nie licząc 125 coś tam by szedł z dołu gdyby nie tak długa jedynka, wiadomo, sprzęt zaprojektowany zeby jak najwięcej zyskać na starcie a nie mieszać biegami i zostać w tyle. Ednurować się da i to calkiem niźle, tyle ze trzeba do nich "silnej ręki".Zresztą, za taką kasę to mozna brać w ciemno, nawet jak ci się "odwidzi" to stratny nie będziesz, KTMy są bardzo chodliwe w Polszy.Daj foty.W Twoim przypadku nic nie będzie miało dobrego dołu z 2T bo na drugie moto masz XL600R :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
major000 Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Jeśli chcesz poprawić dół to załóż dyfuzor od exc, jest spora różnica na korzyśc dolnej parti obrotów. W swoim sx-ie miałem gruche od exc + głowicę VHM i jechało to praktycznie jak exc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowytzrdt Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2012 (edytowane) ooo już stwierdziliście że kupiłem zje**nego, doł słaby w porównaniu do EXC 200, kolega na co dzien jezdzi YZ 250 06 r swiezo po remoncie i stwierdził że jednak mój SX ma mocny dół,no coż dla mnie jest słaby no ale przejechałem niecałe 100m moze się przyzwyczaje Edit: Troche fotek z telefonu niestety mam tylko w towarzystwie EXC 200 http://bikepics.com/...nowy09/03250sx/Co do motoru: nowy napęd,opony po 80%,nowe klocki,dyfer przejechany czarnym sprejem:/,rama jest pomalowana proszkowo,brak luzuów na jakich kolwiek łozyskach,przedni przewód hamulcowy do wymiany,brakuje jakiejś tulejki w tylnym hamulcu bo nozka strasznie luźna to tyle co stwierdziłem po 1 dniu Edytowane 17 Kwietnia 2012 przez nowytzrdt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jjank Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2012 pojezdzisz w terenie to sam stwierdzisz czy ci on leży, mi się po prostu trudniej lata na crossach, wybaczają mniej błędów, gdbyby ktoś zaproponowal zamiane za crossówkę w takim stanie i roczniku jak mój exc, odmówiłbym, ale ja dopiero drugi sezon zaczynam na tym moto, za rok myślę, ze trzeba będzie coś zmienić, nawet dla samej zmiany :P w takim stanie oplacało się go wziac, ciekawe co w silniku siedzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowytzrdt Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2012 pojezdzisz w terenie to sam stwierdzisz czy ci on leży, mi się po prostu trudniej lata na crossach, wybaczają mniej błędów, gdbyby ktoś zaproponowal zamiane za crossówkę w takim stanie i roczniku jak mój exc, odmówiłbym, ale ja dopiero drugi sezon zaczynam na tym moto, za rok myślę, ze trzeba będzie coś zmienić, nawet dla samej zmiany :P w takim stanie oplacało się go wziac, ciekawe co w silniku siedzi?Niby remont ale jak wszędzie na allegro,udało mi się tylko sprawdzić łozyska na wale szarpiąc magnetem, zobaczyłem też kosz sprzęłowy przez korek wlewu.Wszystko git Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PINOKIO Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Tak tylko że moto jest nie moje poprostu ogladałem takie z allegro.Nie mam możliwości założenia nowej uszczelki.Mowiłem właścicielowi że jest słabe poweidział że dla niego nie jest słabe i poprostu tak jezdził, więc tak jak mówisz może być juz sprawa przegrana. obejrzałem już 2 po "remoncie" i to jest jakaś masakra.Do jednego strach podchodzic nawet nie chciało mi sie ogladać, a drugi to własnie ten opisywany do tego leje sie z amora, płyn chłodniczy cieknie gdzies przez zawór wydechowy(nie wiem nawet jak to jest mozliwe),ze sprzęgła tez cieknie bo zle skrecone no poprostu DRAMAT.Powoli odechciewa mi sie oglądania moto z allegro. wiesz co ja mam do sprzedania 250 sx 2009 jak coś to daj znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowytzrdt Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2012 wiesz co ja mam do sprzedania 250 sx 2009 jak coś to daj znaćjuz kupiłem 2003 r a tak z ciekawości ile chcesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PINOKIO Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2012 juz kupiłem 2003 r a tak z ciekawości ile chcesz? 14 tysięcy lada dzień będe wystawiał na allegro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowytzrdt Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2012 14 tysięcy lada dzień będe wystawiał na allegroi tak za duzo jak dla mnie szukałem czegoś do 10k Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad Wojtkowski Opublikowano 15 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2012 Witam wszystkich mam takie pytanie a zatem zakupilem ostatnio KTM'a SX 360 i zerwala sie linka sprzegla i nigdzie nie moge zakupic do tego modelu linki i chcialem sie spytac czy moze byc inna linka tzn od innego modelu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi