CzLop Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Witam mam problem I PYTANIE DO WAS z Cz 350 Ojciec przestał użytkować i płacić ubezpieczenia w 1993 roku i tak motor stał ąz do tego roku to jak teraz będę chciał go opłacić to będę musiał płaci wcześniejsze składki czy kara ??? CZY MOŻE PZEPISAC UMOWE I BEDZIE WSZYSTKO DOBRZE ?? Dodam że ojciec jest pierwszym właścicielem :crossy: Żeby jeździć trzeba mieć benzynę we krwi, ale i olej w głowie… Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Nie przepisać umowę a napisać aktualną i legalną umowę sprzedaży między ojcem a Tobą i wtedy Ty nie będziesz obciążony tym problemem a ojciec. lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sproket Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Rzuć okiem na ten tekst. Powinieneś znaleźć coś co pomoże w rozwianiu niepewności w tym temacie. Przedawnienie składek OC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saladin Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2011 W marcu rejestrowałem Jawę, której właścicielem jestem od 1992 roku ale od tamtej pory czekała na reanimację. Po przeglądzie zapłaciłem OC bez żadnych kar ani składek wstecznych, nikt mnie o nic nie pytał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2011 A czy firma, w której był ubezpieczony pojazd w ogóle istnieje, ze sie nie upomina tyle czasu? Generalnie ubezpieczycieli wali czy masz ubezpieczenie, czy nie. Jesli pójdziesz do innej firmy bez problemu wypiszą, tyle, że OC z 93 jeśli wciąż leci, to lecieć będzie i ojcu rachunek wciąż będzie nabijać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2011 primo: nie gadać bzdursecundo: autor sprawdzi sobie w wyszukiwarce 5 poprzednich tematów z tym samym pytaniem zamykamjsz „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi