Skocz do zawartości

Zalety i wady Suzuki GS500F

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Anonymous

ja się przymierzałem do tego motocykla, ale w końcu Anioł Stróż czuwa i kupiłem 600F - najmądrzejsza rzecz jaką zrobiłem.

500 jest mala

nówka szybko straci na wartości

ale ma całą masę zalet - tanie części, ale równiez mała awaryjność, gwarancja (2 lata)

Jeśłi jednak chodzi o mnie to lepiej kupić coś używanego za te pieniądze

ale wybór i tak pozostanie kupującego

• 2 lata później...

Osobiście mam GS 500E, ale miałem okazje jechac F i powiem tak. lubie bardziej harajter sportowej jazdy, a ta turystyczna kierownica w F nie pasuje zabardzo... w E jest sportowa.... a jesli chodzi o jazde.. no cóż... bardzo fajny motorek przyjmnie sie na nim jexdzi, tani w eksploatacji itd itd. :clap: a nowy.. nom wiadomo szybko straci na wartości.... ja za cene nowego kupiłbym używaną R6 :clap: pozdrawiam :) :cool:

Coraz więcej archeologów na forum...

To i ja pozwolę sobie dołączyć do kółka archeologicznego:

http://forum.motocyklistow.pl/index.php?showtopic=33512&hl= :wink:

Romet Pony > Romet Ogar 205 > MZ ETZ 251 > Suzuki GSF 600 S Bandit i Peugeot SV 50 > Yamaha YP 250 R X-Max > Merida Freeway 9300

To jest jakies przegięcie!

Don cos tam idz do ogrodka moze wykopiesz cos ciekawego starego. Wydaje mi się że twoje zachowanie nie jest na miejscu i ma na celu wkurzenie(delikatnie mówiąc) innych użytkowników forum!! Zastanów się.

Edytowane przez kulawy

Ja osobiście jeżeli miałbym wyłożyć kesz na gs500 wolałbym zapodać gpz500. Moto mocniejsze, nowsze konstrukcyjnie i zwinniejsze. GS mocą nie grzeszy, 45 KM jak na japońca to z deczka kicha. Może i to dobry sprzęt ale do popyrkania na grzyby, bo jeśli ktoś decyduje się na japońca a nie jest to jego pierwszy sprzęt to proponuje poszukać czegoś mocniejszego a tym bardziej jeśli zamierza zabierać pasażera na przejażdżkę. Bo te moto z obciążeniem kleji się do asfaltu i można zapomnieć o przyśpieszeniu. I niech ktoś nie pomyśli że nie lubię suzi, ale to moto nadaje się naprawdę na pierwszy sprzęt i tylko na taki, bo miałem GSX600F i powiem że ten to już mi się podobał w każdym calu.