samolot Opublikowano 27 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2011 Posiadam wyżej wymienioną maszynę. Niestety z własnej głupoty, jak byłem na studiach i ją nie jeździłem wyrejestrowałem ją. Motocykl ma 51tys km, ale był remontowany wiec jest niemal w idealnym stanie. Niestety z powodu braku czasu nie mam kiedy nim się zająć ani czasu żeby nim jeździć.Opiszę zalety sprzętu:- silnik w idealnym stanie poza niezbyt fachowo tulejowaną głowicą (mam drugą do tulejowania zapasową)ma kompresje jak nowy, pracuje równo i rozwija książkową moc silnika ( 10KM) a pojazd prędkość maksymalna (95km/h)- model jest dużo bardziej wdzięcznym od WSK, WFM, SHL gdyż ma 4 biegi, półautomatyczne sprzęgło, lepsze resorowanie, o niebo wyższą jakość wykonania i trwałość, dbałość o szczegóły. Nic w takich sprzętach nie wycieka i mają większy prestiż niż WFM. Wszyscy zwracają na nie uwagę!- powłoki lakiernicze oryginalne ale z racji wieku warto je już zmienićSprzęt w 99% oryginalny i w pełni sprawny. w 99% bo ma dodatkowy bagażnik z epoki, korek wlewu paliwa na kluczyk (chyba od żuka)i kranik paliwa zamykany na kłódkę.Co w motocyklu trzeba zrobić żeby był jak nowy:- dać mu nowy lakier - usunąć delikatną wgniotę w zbiorniku paliwa- można odświeżyć chromy- wstawić nowy akumulator- wymienić uszczelniacze w przednim zawieszeniu- zanieść siodło do tapicera- usunąć luz na tylnym wahaczu- wstawić nowe tulejki amortyzatorów- wymienić kolanko wydechu lub odprostować końcówkę- wstawić nową przednią oponę bo ta ma 50 lat!Silnika ruszać nie trzeba bo jest w stanie idealnym!Do motocykla posiadam oryginalne części z epoki:- zębatkę przednią i tylną- rolgaz- korbowód- tłok, pierścienie szt 20, sworzeń- koła zębate skrzyni biegów- automat sprzęgła- linki- kosz sprzęgła- i jeszcze kilka o których nie pamiętam Odrestaurowałbym ten motocykl bo to by grosze kosztowało ale nie mam na to teraz czasu. Poza tym nie gustuje za bardzo w zabytkach. Oddam w dobre ręce ale nie za bezcen. Nie chce żeby trafił w ręce "dresiaża" co przerobi go na crossa, chopera czy na inny syf. Jest ktoś zainteresowany? Ile za swój motocykl mogę żądać pieniążków? Cytuj Komar 2320 > WSK 125 > CBR 600F2 > CBR F4I SPORT > Kymco Active > YBR 125 > CBR 600RR PC 40 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sproket Opublikowano 27 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2011 Szkoda, że tak daleko bo bym przygarnął.Zapodaj jakąś fotke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rozek Opublikowano 27 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2011 Pokaż jakieś fotki. Kiedy można odebrać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 27 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2011 Ile chcesz, dawaj foty :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samolot Opublikowano 28 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2011 W niedzielę pojadę w miejsce gdzie stoi motocykl. Wyczyszczę go z kurzu, umyję i zrobię mu fotki. Jak uda mi się reanimować akumulator to odpalę sprząta.Wartość samych dodatkowych części jakie posiadam do niego to ponad 300zł.Ile panowie mi oferujecie za wyżej wymieniony motocykl? Cytuj Komar 2320 > WSK 125 > CBR 600F2 > CBR F4I SPORT > Kymco Active > YBR 125 > CBR 600RR PC 40 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sproket Opublikowano 28 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2011 Ile panowie mi oferujecie za wyżej wymieniony motocykl? Najpierw zdjęcia :icon_razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 30 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2011 Samolot ni ebadz pazerny, od tego jest alledrogo. Tu znajdujesz ludzi z pasja, w rekach ktorych motocykl odzyska swoj blask i dawna swietnosc a to jest wiecej warte niz pare setek PLN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samolot Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2011 (edytowane) W sobotę wytarłem szmatką motocykl, zrobiłem zdjęcia, odpaliłem sprzęta i zrobiłem nim krótką przejażdżkę. Motocykl jest w lepszym stanie niż się spodziewałem. Niestety od stania prędkościomierz przestał działać. Może ukręciła się linka, a może kilometry nadal liczy. Mam do motocykla dowód rejestracyjny, ale motocykl jest wyrejestrowany.A oto fotki: Edytowane 2 Sierpnia 2011 przez samolot Cytuj Komar 2320 > WSK 125 > CBR 600F2 > CBR F4I SPORT > Kymco Active > YBR 125 > CBR 600RR PC 40 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sproket Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Fajna ta Cezetka. Przykryj kocem i wstaw do komórki. Przyjdzie czas jak będziesz żałować, że się pozbyłeś takiego zacnego motonga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granat Opublikowano 12 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2012 Czołem, mam takaą sama, wróc, ten sam model, stan gorszy nie chodzi, nie sprawdzałem czemu, nie mam czasu z kwitem za 1200 chce ktoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość łysy31 Opublikowano 12 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2012 Co to jest "Czarne, czerwone jedzie po zielonym"Murzyn na Jawie jedzie po trawie - żarcik jak z familiady.Tak poważnie wystaw na Allegro na pewno ktoś się skusi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granat Opublikowano 28 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2012 Podczepie sie pod temat, czy tłoki od współczesnych Jaw i C.Z 175 pasują do kivacki? Jak nie to gdzie mozna zanabyc takowy tłoczek, wpadło mi żeby moja uruchomic zanim ja sprzedam, a złapana jest na tłoku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saladin Opublikowano 28 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2012 Popytaj na jawa250.fora.pl tam na pewno wiedzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granat Opublikowano 2 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2012 Super odpowiedz, na to liczyłem, nabijasz licznik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi