Skocz do zawartości

CZ 175ccm rok 1961, model 353

samolot
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Posiadam wyżej wymienioną maszynę. Niestety z własnej głupoty, jak byłem na studiach i ją nie jeździłem wyrejestrowałem ją. Motocykl ma 51tys km, ale był remontowany wiec jest niemal w idealnym stanie. Niestety z powodu braku czasu nie mam kiedy nim się zająć ani czasu żeby nim jeździć.

Opiszę zalety sprzętu:

- silnik w idealnym stanie poza niezbyt fachowo tulejowaną głowicą (mam drugą do tulejowania zapasową)ma kompresje jak nowy, pracuje równo i rozwija książkową moc silnika ( 10KM) a pojazd prędkość maksymalna (95km/h)

- model jest dużo bardziej wdzięcznym od WSK, WFM, SHL gdyż ma 4 biegi, półautomatyczne sprzęgło, lepsze resorowanie, o niebo wyższą jakość wykonania i trwałość, dbałość o szczegóły. Nic w takich sprzętach nie wycieka i mają większy prestiż niż WFM. Wszyscy zwracają na nie uwagę!

- powłoki lakiernicze oryginalne ale z racji wieku warto je już zmienić

Sprzęt w 99% oryginalny i w pełni sprawny. w 99% bo ma dodatkowy bagażnik z epoki, korek wlewu paliwa na kluczyk (chyba od żuka)i kranik paliwa zamykany na kłódkę.

Co w motocyklu trzeba zrobić żeby był jak nowy:

- dać mu nowy lakier

- usunąć delikatną wgniotę w zbiorniku paliwa

- można odświeżyć chromy

- wstawić nowy akumulator

- wymienić uszczelniacze w przednim zawieszeniu

- zanieść siodło do tapicera

- usunąć luz na tylnym wahaczu

- wstawić nowe tulejki amortyzatorów

- wymienić kolanko wydechu lub odprostować końcówkę

- wstawić nową przednią oponę bo ta ma 50 lat!

Silnika ruszać nie trzeba bo jest w stanie idealnym!

Do motocykla posiadam oryginalne części z epoki:

- zębatkę przednią i tylną

- rolgaz

- korbowód

- tłok, pierścienie szt 20, sworzeń

- koła zębate skrzyni biegów

- automat sprzęgła

- linki

- kosz sprzęgła

- i jeszcze kilka o których nie pamiętam

Odrestaurowałbym ten motocykl bo to by grosze kosztowało ale nie mam na to teraz czasu. Poza tym nie gustuje za bardzo w zabytkach. Oddam w dobre ręce ale nie za bezcen. Nie chce żeby trafił w ręce "dresiaża" co przerobi go na crossa, chopera czy na inny syf.

Jest ktoś zainteresowany? Ile za swój motocykl mogę żądać pieniążków?

Komar 2320 > WSK 125 > CBR 600F2 > CBR F4I SPORT > Kymco Active > YBR 125 > CBR 600RR PC 40

W niedzielę pojadę w miejsce gdzie stoi motocykl. Wyczyszczę go z kurzu, umyję i zrobię mu fotki. Jak uda mi się reanimować akumulator to odpalę sprząta.

Wartość samych dodatkowych części jakie posiadam do niego to ponad 300zł.

Ile panowie mi oferujecie za wyżej wymieniony motocykl?

Komar 2320 > WSK 125 > CBR 600F2 > CBR F4I SPORT > Kymco Active > YBR 125 > CBR 600RR PC 40

W sobotę wytarłem szmatką motocykl, zrobiłem zdjęcia, odpaliłem sprzęta i zrobiłem nim krótką przejażdżkę. Motocykl jest w lepszym stanie niż się spodziewałem. Niestety od stania prędkościomierz przestał działać. Może ukręciła się linka, a może kilometry nadal liczy. Mam do motocykla dowód rejestracyjny, ale motocykl jest wyrejestrowany.

A oto fotki:

2011%5C08%5C02%5Cbikepics-2249840-full.jpg

2011%5C08%5C02%5Cbikepics-2249848-full.jpg

2011%5C08%5C02%5Cbikepics-2249853-full.jpg

2011%5C08%5C02%5Cbikepics-2249855-full.jpg

2011%5C08%5C02%5Cbikepics-2249856-full.jpg

2011%5C08%5C02%5Cbikepics-2249858-full.jpg

Edytowane przez samolot

• 11 miesięcy temu...
  • 4 miesiące temu...