Jero Opublikowano 16 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2011 Najpierw zadzwoń i dopytaj się jakie rozmiary zostały. (z tych trzech oczywiście suomy) ...a później pojedź i przymierz wszystkie możliwe bo może się okazać że niektóre modele nie będą pasować na Twoją łepetynę... Garnek najlepiej dopasować zakładając go na głowę bo czytając opisy niewiele się o nich dowiesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernestZL Opublikowano 16 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2011 Jeden z tych 3 co podałeś jest bezapelacyjnie najlepszy jednak na większość moich znajomych w ogóle nie pasował... więc najpierw przymierz a z tych pasujących dopiero będzie można wybierać. Cytuj Od wojny, głodu, TVN-u i Platformy, zachowaj nas Panie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
relakzstyle Opublikowano 16 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2011 powiedzmy sobie szczerze, z tych trzech jedyne rozsadne wyjscie suomy jakby ci pasowal na glowe to bierz, sam chcialem ale suomy mi nie leza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arcer Opublikowano 16 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2011 Akurat ten model (Apex) też nie szokuje jakością wykonania (wizjer robi lipne wrażenie), ale na pewno bije na głowę AGV. Zresztą jak masz taki wybór jak powyżej to najmniejszym złem będzie właśnie Suomy. Dużo ich było jeszcze tydzień temu w Liberty Motors na Łopuszańskiej, więc jest co mierzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernestZL Opublikowano 16 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2011 Arcer najmniejszym złem? chłopak ty w ogóle wiesz co piszesz ? :icon_biggrin: daj mi jakiś kask do 500zł co będzie lepszy... Cytuj Od wojny, głodu, TVN-u i Platformy, zachowaj nas Panie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arcer Opublikowano 16 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2011 (edytowane) W tej cenie jest świetny, ale w życiu nie zapłaciłbym za niego ceny sprzed promocji. Chciałem go kupić po Twoim wpisie jakiś czas temu... i zrezygnowałem po wzięciu do ręki paru sztuk. Skorupa jeszcze jako-tako, ale szyba jest masakryczna (w sklepowym było widać rysy przy mocowaniach po kilkukrotnym otwarciu!) i chyba to mnie tak nastawiło. Ale najwyższy model Suomy to nie jest więc można zrozumieć :). Od każdego kolejnego kasku wymagam coraz więcej i dlatego go nie kupiłem.Ale na plus na pewno miła w dotyku wyściółka, no i mi nieźle leżał na głowie, prawie tak jak szoj czy X-lite. Przy takiej różnicy w cenie to fantastyczna opcja na początek. Edytowane 16 Listopada 2011 przez Arcer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernestZL Opublikowano 16 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2011 w ręku to sobie wiesz co można oceniać? :) to jest kask moim zdaniem stworzony do zapie**alania i niczego innego. Bije na głowę inne kaski za 500zł jeśli chodzi o aerodynamikę, tu przy 200 wychylasz głowę i... i nic :biggrin: s*ał pies szybki, wyściółki, noski, malowania i inne duperele. Ale ty tego nie jesteś w stanie ocenić trzymając kask w ręku. Trzeba się przejechać i tyle. Pierdzielony jest podobny do Araia, czyli bardzo często nie pasuje ludziom na głowę. Cytuj Od wojny, głodu, TVN-u i Platformy, zachowaj nas Panie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arcer Opublikowano 16 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2011 Przejadę się i ocenię :wink: :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berolok Opublikowano 17 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2011 (edytowane) dziś byłem w Salonie Yamahy i przymierzałem te Suomy Apex i elegancko leży na mojej głowie więc nic innego mi nie pozostaję tylko kupno go na inter motors :icon_razz: porównywałem go z jakimś Nolanem za 800zł nie pamiętam modelu i ten Suomy przy nim to jak piórko leciutki taki Edytowane 17 Listopada 2011 przez berolok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arcer Opublikowano 17 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2011 Jeśli masz na myśli Yamahę na Łopuszańskiej, to tam też te ceny biorą pod uwagę więc po co zamawiać przez net :). Szkoda że inni jakoś nie robią takich promocji jak IM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrbravo Opublikowano 17 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2011 jeszcze pare takich promocji IM i nikt nie bedzie z nimi wspolpracowal... ;) Cytuj General description: aktualnie brak... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berolok Opublikowano 17 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2011 (edytowane) byłem na Targowej i tam cena czarnego Metalika 1070zł więc będę zamawiał przez neta i jeszcze chce jakieś rękawiczki na lato dokupić,skoro przesyłka będzie gratis a czy ktoś stosował taką folię przyciemniająca do kasku ?http://moto.allegro.pl/oxford-ultra-visior-folia-przyciemniana-do-kaskow-i1914471982.html czy nie zniszczy to anti-foga ? czy lepiej stosować to na zewnętrzną stronę szybki ? Edytowane 17 Listopada 2011 przez berolok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bilet91 Opublikowano 28 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2011 Ktora z firm jest najlepsza, ma najlepsze wykonanie: ~Shark - http://allegro.pl/kask-shark-s800-fusion-tec-wyprzedaz-i1956652103.html ~AGV - http://sklep.intermotors.pl/product-pol-5044-Kask-zamkniety-AGV-STEALTH-SV-SOLID-integral-kolor-mat-czarny-.html ~Nitro - http://mototrend.pl/kask-integralny-nitro-npsipump-black-p-4226.htmlZastanawiam sie nad kupnem kaskow z tych firm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimi11 Opublikowano 28 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2011 Ktora z firm jest najlepsza, ma najlepsze wykonanie: ~Shark - http://allegro.pl/kask-shark-s800-fusion-tec-wyprzedaz-i1956652103.html ~AGV - http://sklep.intermotors.pl/product-pol-5044-Kask-zamkniety-AGV-STEALTH-SV-SOLID-integral-kolor-mat-czarny-.html ~Nitro - http://mototrend.pl/kask-integralny-nitro-npsipump-black-p-4226.htmlZastanawiam sie nad kupnem kaskow z tych firm. Nie wiem jak reszta, ja mialem AGV Stealth tylko ze Dragon (skorupa chyba ta sama). Musze stwierdzic ze jest mega glosny, ale za to bezpieczny. Jak przyrylem glowa przy wypadku i nic sie nie stalo to... :) Jedyny minus to szyba. Dosyc szybko sie rysuje i jest droga.Jak ja go kupowalem kosztowaly 1500zl, teraz kosztuja 500zl na allegro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bilet91 Opublikowano 28 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2011 a ogolnie kaski AGV sa godne polecenia? Jest dobrym producentem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi