rexar Opublikowano 28 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2011 (edytowane) Teraz i tak nie pojeździsz. Dozbieraj do maja kasę i kup coś konkretnego. Takie moje zdanie. @edita ogolnie kaski AGV sa godne polecenia? Jest dobrym producentem? Jednym z najlepszych. Edytowane 28 Listopada 2011 przez rexar Cytuj 'na zegarze trzysta nie znaczy o męstwie...' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACK. Opublikowano 28 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2011 Mi się wydaje że nie ma co wydawać na kask jakiejś grubej kasy .... 500zł to już sporo i w takiej cenie AGV'a bardzo stylowego i bezpiecznego kupisz :icon_mrgreen: Cytuj LwG! :flesje: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
relakzstyle Opublikowano 28 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2011 Ja bym powiedzial ze jest jednym z najbardziej znanych... jednym z najlepszych mocno przesadzone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arcer Opublikowano 28 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2011 Pro, House w twoim avatarze świetnie reaguje na to co piszesz :icon_razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACK. Opublikowano 28 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2011 co kur** ? heh :biggrin:Co Ci nie pasuje? Agv do 500 zł zazwyczaj chodzą ... A jaki jest sens wydawać 1000zł lub więcej na kask ? przy 150km/h lub więcej to tylko ozdoba . Nie wiem może niektórych dowartościowuje to że mają kask za 2200zł :icon_razz: Ale ja wole to wydać na pozostałe akcesoria albo na coś do moto :evil: Cytuj LwG! :flesje: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blood Opublikowano 28 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2011 Pro, poczytaj sobie trochę o budowie kasków i materiałów z jakich są wykonane te za 500zł i te za 2500zł. Sam się przekonasz, że różnica jest nie tylko w kolorze :) Cytuj http://bikepics.com/members/vixon/09cbr600rr/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rexar Opublikowano 28 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2011 (edytowane) Ja bym powiedzial ze jest jednym z najbardziej znanych... jednym z najlepszych mocno przesadzone Za małe pieniądze kupisz na prawdę dobry kask - i to go czyni "jednym z najlepszych" ;) Edytowane 28 Listopada 2011 przez rexar Cytuj 'na zegarze trzysta nie znaczy o męstwie...' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bilet91 Opublikowano 29 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2011 czyli polecacie AGV za okolo 500-700 zl? Czy pisac tu konkretny model? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arcer Opublikowano 29 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2011 Stealth (a najlepiej SV - z blendą) to niezłe wyjście w tych pieniądzach, zwłaszcza że jest z mieszanki karbonu i kevlaru. Inne kaski z tych składników to kasa wyższa o ok. 300-400 zł (i wyżej). Nie bierz za to kasków z termoplastu, które kosztują nieco tylko taniej a są mniej bezpieczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimi11 Opublikowano 30 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2011 czyli polecacie AGV za okolo 500-700 zl? Czy pisac tu konkretny model? Stealth (a najlepiej SV - z blendą) to niezłe wyjście w tych pieniądzach, zwłaszcza że jest z mieszanki karbonu i kevlaru. Inne kaski z tych składników to kasa wyższa o ok. 300-400 zł (i wyżej). Nie bierz za to kasków z termoplastu, które kosztują nieco tylko taniej a są mniej bezpieczne. Arcer udzielil bardzo dobrej odpowiedzi. Stealth jest karbonowo-kevlarowy i ma najwyzsza ocene w testach, a kosztuje tyle samo, a nawet mniej co np. K-3 Rossi ktory jest z termoplastow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert12543 Opublikowano 30 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2011 Witam, który kask będzie miał lepszą jakość, wyposażenie?Którego byście wzięli? :)Wybór jest między konkretnymi modelami:AGV K3 Evil lub Naxa F0.Pozdrawiam! Cytuj Ogar 900R -> Senda DRD 125 SM -> SV 650S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 30 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2011 widzę, że mimo pokierowania wolisz powtórzyć pytanie, niż poszukać i przeczytać choćby kilka postów... dobrze, że na swoją emeryturę odłożę sam, bo bałbym się o nią gdyby tacy lenie musieli na mnie zarobić...odpowiadając na pytanie: agv, bo to przynajmniej jakaś marka - nie chińska podróba kasku motocyklowegojsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert12543 Opublikowano 1 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2011 (edytowane) Dziękuję za odpowiedź. Zapytałem tutaj tylko dlatego, ponieważ w poprzednim temacie dostałem odnośnik do tego tematu. Edytowane 1 Grudnia 2011 przez Robert12543 Cytuj Ogar 900R -> Senda DRD 125 SM -> SV 650S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinrednose Opublikowano 13 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2011 Za ok 600-700 zł polecał bym używanego SHOEI np. XR-1000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tazzman Opublikowano 14 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2011 uzywany kask????? TO juz lepiej chodzić w majtach po kimś niż w uzywanym kasku - może i będzie śmierdzieć, ale będzie bezpieczniej. Kasku uzywanego się nie kupuje, bo niewiadomo co przeszedł, środek jest ubity (czyli po 3-4 latach powiększa się o rozmiar), nie mówiąc o higienie. Kaski również mają datę przydatności i w większości przypadków jest to 6 lat - po tym czasie producent w razie jakiejkolwiek rozprawy sądowej związanej np z zadziałaniem kasku pokaże homologację i certyfikaty na 6 lat od momentu wyprodukowania. Ktoś napisał, ze kask za 3000 niczym się nie różni od kasku za 500 zł. Pewnie jak walnie się przy 200 na godzinę głową o drzewo to nie ma znaczenia wartość kasku, ale już wyższych prędkościach tanie kaski drgają, wpadają w dziwne zawirowania powietrza itp.. Więc jak kogoś stać na kask za 3000 to niech kupuje i chwała mu za za to. Za 500 zł kupisz przy aktualnych wyprzedażach bardzo dobre kaski z blendą np k4 z blendą, sv z blendą, jakiegoś sharka s 800 (który normalnie kosztował 1000 zł) itp itd. Wystarczy poszukać. Cytuj www.motoautostrada.pl zobacz co robią dla Ciebie inni motocykliści Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi