jeszua Opublikowano 21 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2011 ja ze swojej strony gratuluję stow. motoautostrada skutecznościjsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kivi Opublikowano 21 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2011 i co sie działo?jak preclowano? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ElwisDB Opublikowano 21 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2011 (edytowane) Coraz bardziej mnie bawią te akcje. Kierowcy puszek na prawym pasie będą mieli niezły orzech do zgryzienia teraz - z jednej strony akcja przepuszczania motocyklistów z lewej strony, a z drugiej przepuszczanie rowerzystów z prawej strach się znajdować na prawym pasie :icon_mrgreen: Edytowane 21 Maja 2011 przez ElwisDB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toOczeQ Opublikowano 21 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2011 Hmm.. w sumie akcja okej. Ale czy to dużo da ? :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafalek_s Opublikowano 21 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2011 Dla mnie pozytywne jest to, że ktoś widzi co się dzieje na ulicach. Wszystkich takich akcji są pluty i minusy, ale przynajmniej się starają. Nie to co w Łodzi :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huggus Opublikowano 21 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2011 Właśnie, jak wczoraj byłem w centrum, to widziałem na alejach te tablice, miałem załozyć temat czy ktoś cos wie po co to, ale jakoś tak ilość piwa we krwi mi w tym przeszkodziła. Chociaż w krk i tak pod tym względem jest całkiem nieżle, ale jeśli chociaz jedna osobe przekonają, by nie zajeżdżać specjalnie drogi "bo to bezprawne", to akcja jak dla mnie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WLA42 Opublikowano 21 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2011 Dla mnie takie akcie są OK, zawsze zostają w głowie kierującym autkiem ( możne czasami zerkną w lusterko w prawe ,lewe czy tez środkowe ) :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szaki Opublikowano 21 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2011 Oby tak dalej. Cytuj Volksdeutsche – określenie stosowane w pierwszej połowie XX wieku wobec osób pochodzenia niemieckiego, niezamieszkujących Niemiec, którzy nie posiadali niemieckiego ani austriackiego obywatelstwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blood Opublikowano 22 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2011 Bardzo ciekawa inicjatywa. Miejmy tylko nadzieję, że będą widoczne tego pozytywne skutki! Może to skłoni również innych do zorganizowania czegoś takiego w swoim mieście :) Cytuj http://bikepics.com/members/vixon/09cbr600rr/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurbassteck Opublikowano 22 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2011 W końcu ktoś oficjalnie mówi o prawach motocyklistów :) Cytuj www.jerzysowajr.weebly.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Horb Opublikowano 22 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2011 Świetny pomysł. :lalag: Cytuj "Ja tylko nie wierzę w jednego więcej boga niż ty. Gdy zrozumiesz, dlaczego nie wierzysz we wszystkich pozostałych, zrozumiesz, dlaczego ja nie wierzę w twojego." Stephen Roberts Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dar1367 Opublikowano 23 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2011 Swietny pomysł.Kiedy inne miasta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marian65 Opublikowano 23 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2011 A ja sobie myślę,że akcje akcjami.I tak nikt się u nas czymś takim nie przejmuje.Najważniejsze w tym wszystkim jest słowo motocykliści które mimo wszystko pozostaje w głowie puszkarzy nie pozwalając im o nas zapomnieć.Wiadomo,jak długo będą o nas pamiętać i to obojętnie czy w sensie pozytywnym czy negatywnym to zawsze ta pamięć każe im się rozejrzeć przed wykonaniem manewru na drodze a więc BĘDZIEMY BEZPIECZNIEJSI. :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blood Opublikowano 23 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2011 Może nie do końca nikt się tym nie przejmuje, ale wydaje mi się, że taka jedna akcja i to tylko w jednym mieście to za mało. Żeby takie hasło trafiło do znacznej większości kierujących samochodami, to musiała by być akcja długoterminowa i prowadzona na terenie całego kraju. Niestety, taki jeden manifest czy jedna akcja może i zwróci uwagę części kierowców, ale po tygodniu czy miesiącu i tak pewnie o tym zapomną. A niestety za dłuższymi akcjami idą większe koszta, których póki co nie ma komu pokryć ... Cytuj http://bikepics.com/members/vixon/09cbr600rr/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajriszkofi Opublikowano 23 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2011 Kurcze, w sumie wystarczyłyby tylko tablice. Znaków jest tyle nastawiane, że chyba te kilkanaście tablic w mieście nie powinno stanowić większego problemu.W Niemczech (bo tylko tam widziałam, pewnie w innych krajach też) stoją na krętych trasach znaki informujące o motocyklistach wyjeżdżający na przeciwny pas ruchu, w miastach mogłyby sobie stać takie uprzejmie przypominające o motocyklistach jadących w korkach.Mi się pomysł podoba, więcej zdziała, moim zdaniem, niż naklejki i akcje "ustne". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi