Nitomen Opublikowano 18 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2011 moze nie wypadek , ale nauczka i przestroga z mojego prawie dzwonu... w tym pieknym dniu skonczyl bym swoj marny zywot , wyskoczylem katem zza gorki , dobra szutrowa z fajna hopka jak widac na foto wiec ok 110 mialem , z prawj od strony domkow jednorodzinnych wyjezdzalala puszka - droga polna , ani ja go nie widzialem , ani on mie. Jak go zobaczylem , bylo za pozno na hamowanie , bylem 10000% przekonany ze zaparkuje w samochodzie i tak sie skonczy moj marny zywot , przy tej predkosci centralny dzwon, to zostala by zemnie mokra plama .... Ale dostalem DRUGA szanse od losu , zaczynalem klasc motocykl z nadzieja ze mooze jakos wyrobie slizgiem ( gosc z puszki tez to potwierdzil) , jako ze i na pelny slizg bylo za pozno , a jak nawet byl by slizg to i tak by mnie nie ratowal , zdecydowalem sie na ostatecznosc , przecisniecie miedzy puszka a betonowymi slupkami widocznymii po lewej stronie , uratowal mnie ten polozony slupek , inaczej wycedzil bym albo w auto , albo w slupek...... poczulem uderzenie na lewej stopie , obtarlem sie o auto , przerysowalem butem ( blacha) , goscia ( kierowcy) zona byla blada i miala zakryta rekoma twarz , chyba tez byla pewna ze nie wyrobie....( a wjechal bym jej za siedzeniem). Skonczylo sie na jestes caly ?? yy chwila jak sie przestane trzasc z nerowow to stwierdze ...tak caly , oki to uwazaj na siebie nara...Poza bolacym nieco kciukiem lewej nogi , ani ja , ani kat nie uciepielismy...gdyby nie buty , nie mial bym nogi DOSTALEM DRUGA SZANSE NA ZYCIE http://imageshack.us/f/806/img1085b.jpg/ Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marecki_ Opublikowano 18 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2011 Przeżyłeś chwilę grozy - lecz tak sobie zapierd*lać przed włączeniem się na asfalt to lekka przeginka... Idź do kościoła i daj 10 zł na tacę, zmów 10 zdrowasiek oraz 3 razy wierzę w Boga i podziękuj komuś na górze, gdyż na pewno tam ktoś nad Tobą czuwa... I jeszcze jedno - ucz się na błędach :buttrock: Cytuj <<=== BORN TO RIDE ===>> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dar1367 Opublikowano 19 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2011 Spróbuj dobrze wykorzystac tę drugą szansę i wyciągnij odpowiednie wnioski na przyszłośc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
honda500 Opublikowano 19 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2011 No to trochę sunąłeś na tej drodze, ale też świetnie wyszedłeś z sytuacji. Brawa i oby mniej takich testów w przyszłości. Cytuj Motogen - motocykle to nasze całe życie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
math1982 Opublikowano 19 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2011 Jeździj wolniej, ja jak na szutrze miałem drką 80 km/h to już czułem, że przeginam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Staszek_s Opublikowano 19 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2011 (edytowane) A niech tam, napiszę: wg mnie idealnie spełniasz warunki, aby przeciętny obserwator nazwał Cię bezmózgiem i potencjalnym mordercą... Zaczyna się osiedle domków, hgw kto tam może jeżdzić po tej drodze (np. dzieciak na rowerze czy rolkach), a Ty wypadasz zza górki z prędkością ponad 100km/h bez szans na ewentualne wyhamowanie... Edytowane 19 Maja 2011 przez Staszek_s Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vatzeque Opublikowano 19 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2011 Generalnie była wina puszkina. Reguła prawej strony :icon_razz: Uważaj Nito. Cytuj Szkolenia motocyklowe, Żory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 19 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2011 Ja takie drugie szanse dostaje regularnie. Generalnie nie ma o czym pisac. Grunt ze calo z tego wyszedles. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G3d Opublikowano 19 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2011 No niby tak, ale jak dla mnie to ty nie dostales 2 szansy tylko odebrales sobie pierwsza ;)Slabe miejsce do zapie**alania, grunt ze jestes caly. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domestos_WC Opublikowano 19 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2011 dałeś ciała na całej lini, ze zdjęcia widać, że to najgorsze miejsce na takie popierdalanie... zaczyna się asfalt, osiedle, do tego szklarnia zasłania widok, a na słowach "jestem z prawej mam pierwszeństwo" swojego życia bym nie opierał. :flesje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonhart88 Opublikowano 19 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2011 masz kciuk w lewej nodze ? pok :icon_twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 19 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2011 a na słowach "jestem z prawej mam pierwszeństwo" swojego życia bym nie opierał. :flesje:Tylko ze Nitomen nie mial tam pierwszenstwa. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shimmy Opublikowano 19 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2011 Tylko ze Nitomen nie mial tam pierwszenstwa. Hmmmmmm. Wygląda na to, że puszka również jechała drogą gruntową, więc obowiązuje reguła prawej ręki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 19 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2011 Racja, moj blad. Wydawalo mi sie ze puszka jechala asfaltowka, zle zapamietalem zdjecie. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rexar Opublikowano 19 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2011 No faktycznie druga szansa ;) Cholerne szczęście :D Fakt, 110 to chyba za dużo ale mimo wszystko najważniejsze, że jesteś cały. Pozdrawiam i życzę powodzenia. Cytuj 'na zegarze trzysta nie znaczy o męstwie...' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi