niwy Opublikowano 2 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2011 Yo.Ostatnio robiąc "dobrze" swojemu motocyklowi, zauważyłem, że mocowanie wydechu z kolektorem jest mega luźne i co za tym idzie raczej nie szczelne. Obejma niestety nie umie sobie z tym poradzić. Moje pytanie. Jak mogę to uszczelnić ? Czy jest w ogóle sens? PS: Zimno jest i się nudzę -,- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 2 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2011 W oryginale jest tam uszczelka grafitowa w formie cieńko-ściennej tulei. Na fotce widzimy nieoryginalny tłumik.Wypada to rozmontować i dokładnie pomierzyć czy wejdzie tam oryginalna uszczelka. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niwy Opublikowano 2 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2011 rozmontować nie problem, ale skąd wziąć taką uszczelkę? Wydech, owszem, nie oryginalny, kupiony używany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 2 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2011 rozmontować nie problem, ale skąd wziąć taką uszczelkę? Wydech, owszem, nie oryginalny, kupiony używany. Zamówić u autoryzowanego dealera YAMAHA Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimi11 Opublikowano 2 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2011 Chociazby z larssona. Tylko musisz pomierzyc dokladnie, bo moze sie okazac ze ktos dal inne kolektory (lub dospawal jakas swoja wydumke) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 2 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2011 W Larssonie Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarekmbx Opublikowano 2 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2011 W oryginale jest tam uszczelka grafitowa w formie cieńko-ściennej tulei. Na fotce widzimy nieoryginalny tłumik.Wypada to rozmontować i dokładnie pomierzyć czy wejdzie tam oryginalna uszczelka. A czy pasta do wydechów nie załatwiła by sprawy? Cytuj www.zaplon.fora.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 2 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2011 A czy pasta do wydechów nie załatwiła by sprawy? Oczywiście tylko trzeba dodać trochę naftaliny bo wydmucha Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niwy Opublikowano 2 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2011 (edytowane) kolektor jest oryginalny. Wydech też był przeznaczony do tego modelu. Ale z racji że kupiłem go używanego to może nie miał tej uszczelki. Możecie mi wytłumaczyć jak taka uszczelka może wyglądać ? Albo jak uszczelnić to "pastą" ? Dzięki z góry EDIT: niby TAKA ta pasta ? Edytowane 2 Maja 2011 przez niwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 2 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2011 Ręce opadają... http://www.larsson.pl/index.php?c=r&no=NjM5MzI3Mw==&bid=111558 Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niwy Opublikowano 2 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2011 Przyznaję, nie umiem szukać na stronie Larssona. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 2 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2011 A co w tym trudnego, wyszukujesz swój model a potem wybierasz "układ wydechowy" z menu i wszystko. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niwy Opublikowano 2 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2011 no właśnie nie do końca, miałem ostatnio reinstalacje systemu w komputerze i nie działa mi trochę rzeczy. Między innymi strona larsona, wczytuje i wczytuje, tak bez końca. Nawet swojego motocykla nie mogę wybrać. No nie ważne. Dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 2 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2011 Trzeba było tak od razu. Też tak mam w pracy. Nie ma sprawy. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niwy Opublikowano 4 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2011 ok udało się kupić tą uszczelkę (50zł!!) i niestety nie pasuje do akcesoryjnego wydechu. Jest za duża. Na Kolektor wchodzi, ale niema szans żeby wszedł na to wydech. Mam nadzieję że będę mógł zwrócić towar w Larssonie. Także pytam dalej co z tym zrobić. 1. Pasta montażowa - wszędzie piszą że wydmucha ( to po kuta ją robią lol ), ale Piotr D. pisał coś o naftalinie. Proszę o więcej info na ten temat. 2. słyszałem o "patencie" na blachę od puszki piwa i pasty miedzianej. proszę o rady. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi