murgal Opublikowano 2 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2011 Witam, Panowie, coś mi "pyka" na przedniej zębatce, mianowicie: http://video.anyfiles.pl/Stukanie_w_z%C4%99batce/Motoryzacja/video/9165 O co chodzi? Napęd ma przejechane lekko ponad 4000KM. Cytuj KUPIE MOTOCYKL BEZ PRAWA DO REJESTRACJI ROCZNIK 2006< , KONTAKT PW! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamsel Opublikowano 2 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2011 (edytowane) Normalna rzecz. Ewentualnie mozesz sprawdzić łożysko na zębatce zdawczej i czy wszystko się dobrze trzyma. Edytowane 2 Maja 2011 przez Kamsel Cytuj motorynka -> aprilia pegaso 125 '98 -> kawasaki klx 250 '94 -> ktm exc 300 '01 -> sx 125 '06 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hesuss Opublikowano 2 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2011 No nie wiem czy taka normalna, coś głośno to "pyka", posprawdzaj wszystko na spokojnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajriszkofi Opublikowano 2 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2011 Brzmi jakby to łańcuch tarł. Może przyluźny? I nie dzieje się tak przypadkiem tylko jak jest na bocznej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
murgal Opublikowano 2 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2011 (edytowane) On jest na stojaku, więc chyba nie. Sprawdzałem czy nie jest po skosie, kombinowałem ze zbieżnością i nic :/ Pyka w miare cicho, na filmiku może jest to dość wyostrzone. Podczas jazdy tego nie słychać. Martwić się tym ? Jeszcze prosiłbym o info, czy nie mam za dużego oporu na przednim kole? Filmik: http://video.anyfiles.pl/przednie_kolo/Motoryzacja/video/9171 Edytowane 2 Maja 2011 przez murgal Cytuj KUPIE MOTOCYKL BEZ PRAWA DO REJESTRACJI ROCZNIK 2006< , KONTAKT PW! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 2 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2011 Moze troszke za szybko wyhamowuje.Zdjalbym zaciski, wepchnal klocki glebiej i powierzchniowo oczyscil zaciski ( pod oslonami przeciwkurzowymi ) jesli sa.Ale jesli zrobisz to przyszlej zimy to nic sie nie zawali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
murgal Opublikowano 2 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2011 (edytowane) A może wystarczy psiknąć WD-40 na tłoczki ? Bo wyglądają na dość czyste. Zdjąłem zacisk, wcisnąłem je do końca, popsikałem WD, ale to samo jest :/ A co z tym łańcuchem ? Olać to i jeździć, czy co robić? Edytowane 2 Maja 2011 przez murgal Cytuj KUPIE MOTOCYKL BEZ PRAWA DO REJESTRACJI ROCZNIK 2006< , KONTAKT PW! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimi11 Opublikowano 2 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2011 A może wystarczy psiknąć WD-40 na tłoczki ? Absolutnie! Chyba ze chcesz wymieniac gumki w zacisku... popsikałem tam WD ale to samo jest. Niedoczytalem... To gratuluje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
murgal Opublikowano 2 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2011 Psiknąłem tylko z wierzchu, WD nie dostało się głębiej do uszczelek, na 100%. Cytuj KUPIE MOTOCYKL BEZ PRAWA DO REJESTRACJI ROCZNIK 2006< , KONTAKT PW! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 2 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2011 To się okaże. Jak Ci tłoczki w ogóle przestaną się cofać to będziesz wiedział od czego ;). Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
murgal Opublikowano 2 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2011 Zamówiłem w salonie nowe uszczelniacze i osłonki przeciw kurzowe na przód. Jutro rozkręcę zacisk, wyczyszczę i poczekam na nowe uszczelki. Czym Panowie smarować tłoczki ? Słyszałem że są specjalne pasty, ale też słyszałem że zakłada się na płyn hamulcowy, jak to jest? Cytuj KUPIE MOTOCYKL BEZ PRAWA DO REJESTRACJI ROCZNIK 2006< , KONTAKT PW! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter 1600 Opublikowano 2 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2011 Składaj na płynie hamulcowym. Cytuj 2008Chorwacja 4530km 2009Chorwacja Czarnogóra 4480km 2010Czarnogóra Chorwacja 4550km 2010Czarnogóra Grecja 5100km2012Macedonia Albania 4600km 2013Włochy Sycylia 6000km 2014Czarnogóra Albania 4490km 2015 Rumunia Bułgaria.4750km 2016Serbia Czarnogóra 4550km2017 Dagestan 8500km2018 Toskania 4500 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
murgal Opublikowano 2 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2011 Okej. A co z tym pyrkaniem łańcucha? Cytuj KUPIE MOTOCYKL BEZ PRAWA DO REJESTRACJI ROCZNIK 2006< , KONTAKT PW! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajriszkofi Opublikowano 2 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2011 A na bank nie jest za luźny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
murgal Opublikowano 2 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2011 Na 100%. Cytuj KUPIE MOTOCYKL BEZ PRAWA DO REJESTRACJI ROCZNIK 2006< , KONTAKT PW! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi