suchy-wolk Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Witam. Nie mogę nigdzie znaleźć dysz do gaźników Mikuni. Są przeważnie pojedyncze sztuki lub do skuterów. Poszukuję dwie różne dysze, do gaźników : Mikuni BDS26 (double type) Czy ktoś wie, gdzie szukać ? Autoryzowane serwisy w większości nie mają w ogóle na sprzedaż dysz, a Tym bardziej do tego modelu. U polskiego dystrybutora podali cenę 80zł za dyszę, ale sami nie wiedzą jakiego rozmiaru :banghead: Ten gaźnik na 100% stosowany jest w : Hyosung GT/GTR 125 i 250 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baba_zanetti Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Dysze główną potrzebujesz? Zobacz w internetowym katalogu larsson i motorland. Ewentualnie zmierz średnicę i skok gwintu i zadzwoń do motorlandu, albo poszukaj w necie- są firmy które dorabiają dysze. Jeśli potrzebujesz jakąś nietypową dyszę to no robią się schody faktycznie. Cytuj 8.96s 1/4mili GSX-R K1 1000 TURBO/NITROSPEEDBIKE.PL TURBO TAKŻE W TWOIM MOTOCYKLU!SERWIS MOTOCYKLI- WARSZAWA, HAMOWNIA - STROJENIEhttps://www.facebook.com/bados84/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchy-wolk Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Dysza, jak dysza do Mikuni. Rozmiar M5 potrzebny. Mam aktualnie 90 i 87.5 (nietypowa), a chcę zwiększyć o 10, więc szukam 100 i 97.5 Popularna jest "Dysza główna do gaźników Mikuni VM 13-16mm", ale czy będzie pasować... Jeżeli "Float height" to kluczowa sprawa, no to ja mam 17mm :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lefthandy Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2011 (edytowane) Stary, DBS26 to najbardziej pospolity gaźnik w sprzętach do 250cc. Do tego na rynku jest od pyty jego kopii. I nie mówię "chińskich" tylko różnych. Chinole akurat jeżdżą na oryginałach MIKUNI.Łatwiej wymienić sprzęty, w których nie jest stosowany. O ile takie istnieją. Poza tym popatrz w różnych sklepach internetowych, allegrach i innych e-bajach. Ten gaźnik kosztuje coś ok. 100$. Kup cały nowy po grzyba bujać się z jakąś dyszą. Edytowane 29 Kwietnia 2011 przez Lefthandy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikitl Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Tu masz dealera Mikuni : http://www.moto-klinika.pl/ Na pewno pomogą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchy-wolk Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2011 @Lefthandy - masz racje, gaźnik dominuje w 250ccm, ale nie zmienia to faktu, że dysz jako tako nie widzę. I po co mi nowy gaźnik, który będzie miał standardowe dysze ? Przecież ja właśnie chcę inne.. @mikitl - dzięki za linka, skontaktuje się z nimi na pewno, szkoda tylko, że nie mają katalogu gotowego o serii BD :rolleyes: Natomiast, gdy wchodzę na sklep to wywala komunikat "Strona zgłoszona jako dokonująca ataków!" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lefthandy Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2011 (edytowane) @Lefthandy - masz racje, gaźnik dominuje w 250ccm, ale nie zmienia to faktu, że dysz jako tako nie widzę. I po co mi nowy gaźnik, który będzie miał standardowe dysze ? Przecież ja właśnie chcę inne.. Ok. rozumiem. Przejżyj to: http://www.24mx.com/pitbike/k/carburetor-and-airfilters/k122/jet/s440/ To części do gaźników od "chinoli" Edytowane 29 Kwietnia 2011 przez Lefthandy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchy-wolk Opublikowano 30 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2011 (edytowane) Fck. Nie ma w Polsce nic takiego ? Abym za zestaw 5 igieł i przesyłkę, płacił 100zł :ph34r: Napisałem do tych z moto-klinika, ale czuję, że dopiero w środę mi dadzą odpowiedź :wacko: Edit : Wszystkie M5 niby takie same, ta wygląda na dobrą "na zdjęciu" LINK Edytowane 30 Kwietnia 2011 przez suchy-wolk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchy-wolk Opublikowano 9 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2011 Sorki za PPP, ale ta firma Moto-Klinika jest lekko mówiąc "niepoważna" czekam blisko 2 tygodnie na odpowiedź w sprawie dysz, po tygodniu dostałem maila, że odpiszą na mojego maila lada dzień (bez komentarza). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jar Opublikowano 10 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2011 Przez ten czas dawno bys sciągnął z E-bay Cytuj http://img849.images...01009257741.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PRO-MOTOR Opublikowano 10 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2011 Jeżeli nie znajdziesz nigdzie odpowiedniej dyszy to w ostateczności możesz swoją rozwiercić, chociaż nie jest to zbyt profesjonalne. Udaj się w tym celu do jakiegoś warsztatu który ma rozwiertak i kalibrator do dysz. Cytuj Serwis, sprzedaż motocykli i samochodów osobowychOstrów Mazowiecka793736001 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchy-wolk Opublikowano 10 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2011 Przez ten czas dawno bys sciągnął z E-bay Racja, ale po co mi zestaw dysz za 100zł + przesyłka ? Jeżeli nie znajdziesz nigdzie odpowiedniej dyszy to w ostateczności możesz swoją rozwiercić, chociaż nie jest to zbyt profesjonalne. Udaj się w tym celu do jakiegoś warsztatu który ma rozwiertak i kalibrator do dysz. "Teoretycznie" to znalazłem, ale różnica standardowo wynosi 2,5 pomiędzy dyszami, a co patrzę w sklepach, to mają rozmiary co 5 większe. Boje się, że to może być trudne do wyregulowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
schedo13 Opublikowano 2 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2015 Mam dysze orginalne do marauders 125 japoñskie,wystawilem he do sprzedazy na olx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qadrat Opublikowano 2 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2015 Tak na przyszłość - dysze do Mikuni polecam zamawiać na http://www.mikuni.pl Wystarczy im podać model gaźnika i rozmiar dysz i sprowadzą co trzeba. Jedyny minus to czas oczekiwania czasami do 2 tygodni jak jakieś egzotyczne zamówienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi