Magda_Z_Tanowa Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Witam serdecznie, Nie znalazlem nigdzie wczesniej wiec poniżej moje info. Jakiś czas temu dowiedziałem się że w podszczecińskiej Trzebierzy odbędą się pierwsze w historii wolnej Polski uliczne wyścigi motocyklowe - zamieżam tam być, jak również w Lublinie i Warszawie. Z tego co zdążyłem się zorientować to przyjeżdzają również zawodnicy z Niemiec, Holandii, Czech oraz UWAGA.... z Węgier!!!!. Lista zgłoszonych zawodników jest dość długa ok. 50 załóg w tym również zaprzęgi. Nie wiem czy lista jest jeszcze otwarta ale myślę że im więcej będzie zainteresowanych tym większa szansa na to że wyścigi uliczne zagoszczą na stałe w kalendażu weterańskich imprez motocyklowych. Mam nadzieję że takie imprezy będą odbywać sie cyklicznie w innych częściach Polski, skutkiem tego mniejsza ilość ciekawych weteranów będzie trafiać na złom... Poniżej link do strony organizatora: http://bmwmoto6.webd.pl/veterancup/ oraz plakat: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad1f Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2011 jak zdążymy ze sprzętem to jadę :icon_razz: Cytuj Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek20 BSA A65 Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Przepraszam a w W-wie co się dzieje takiego podobnego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rozek Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2011 maja byc wyscigi na 60-lecie WFMhttp://wfm.pl/images/ulotka-60-lecie.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rozek Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2011 http://www.magazynpolicki.cba.pl/?p=752#more-752 Bo to Polska właśnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2011 "..niewielka Trzebież ma przeżyć piekło na ziemi. Ulicami: Osadników, Rybacką, Portową, Kościuszki, Łączną, Szkolną, WOP i Polną mają najpierw trenować, a potem ścigać się ciężkie motory..." :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skrzydlaty Opublikowano 1 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2011 "..niewielka Trzebież ma przeżyć piekło na ziemi. Ulicami: Osadników, Rybacką, Portową, Kościuszki, Łączną, Szkolną, WOP i Polną mają najpierw trenować, a potem ścigać się ciężkie motory..." :icon_mrgreen: Jak człowiek czyta, tak 'bezstronny' i 'żetelny' artykuł promujący imprezę, to się nie dziwi, że żyjemy w kraju, w którym najlepiej, jakby się nic nie działo... Moim zdaniem organizatorzy nie powinni ustawać w wysiłkach i np. korzystając z przygranicznego położenia, zorganizować najlepiej jeszcze w tym roku wyścigiw Niemczech. Dogadać się z lokalnym klubem motocyklowym lub władzami gminy niemieckiej i rozkręcić imprezę u nich. Żeby 'moherowe polaczki' zobaczyli, że takie przedsięwzięcia zbliżają ludzi i przynoszą reklamę i kasę. A w Trzebieży niech dalej jedyną atrakcją będzie powrót niedzielnym popołudniem do domu z pod sklepu lub inna procentowa atrakcja. Polska to .. piękny kraj :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magda_Z_Tanowa Opublikowano 1 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2011 No i po zawodach, tak jak juz wiecie impreza nie odbyła się w formie jaka byla planowana : ( Trzebież nie stała się Mekką polskich sportów motorowych. Lokalne wladze nie życzą sobie by chołdować bogom prędkości nawet w starym wydaniu. Wyścigi zostały przeniesione na Szczeciński tor kartingowy, mimo niedużej frekfencji uważam że impreza się udała. Moj CIEŻKI ryczacy motocykl MZ ES250/2 wymaga jeszcze wiele pracy - to były pierwsze jazdy po kilka latach wrastania w zywopłot... a Lublin tuż tuż.... Na szczególną uwagę zasługiwały cztery rasowe teamy sidecarowe z Holandii oraz Czech - pięknie się zaprezentowali a wyścigi w ich wykonaniu, to nie wiem nawet co napisac biegałem jak wariat w tę i na zad drąc sie ze szczęścia w niebogłosy. To trzeba zobaczyć. Jak bede miał to wrzuce parę fotek. Co do organizacji wyścigów w Niemczech to myślę że jest to bardziej realne niż w Polsce - niestety. PS. Nasz przyjaciel z Węgier niestety nie wygrał, miał wywrotkę, potem wyleciał z toru i nie był już w stanie nawiązać walki z resztą stawki : ( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 2 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2011 Tory kartingowe bardzo srednio nadaja sie do wyscigow motocyklowych, zarowno Wulkan jak Guriga mieli wywrotki w Lublinie. Za krotkie proste i za ostre zakrety, natomiast dla motocykli z wozkami daja rade bo te ostanie bardzo przypominaja silne gokarty :)W zachodniej Europie i Ameryce wyscigi zabytkow stoja na b. wysokim poziomie i spore pieniadze sa w to angazowane. PS. A gdzie zdjecia ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magda_Z_Tanowa Opublikowano 2 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2011 Tu mozna znalezc kilka fotek:http://www.caferacer.com.pl/?page_id=4843 I krótką relację:http://www.caferacer.com.pl/?p=4846 Jak znajdę więcej to wrzuce również. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasz89 Opublikowano 14 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2011 W pale sie nie mieści... Cieżkie motocykle od ktorych trzesa sie żyrandole... :bigrazz: Tak sie składa że byłem w okolicach Trzebieży na święta (konkretnie w Niekłończycy) i serio tak tam kolesie na ścigach napierdalaja że mózg staje (wsie to przewaznie dlugie proste), mieszkańcy powinni allahy bić organizatorom za to że ruch bedzie zamkniety na cały dzień bo w końcu byłoby tam spokojnie :icon_twisted: Cytuj Romet Kadet -> Wsk 125 -> Bandit 600 -> Intruder 1400 -> Dr 800 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skrzydlaty Opublikowano 15 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2011 (edytowane) A tym czasem w Szczecinie opadł kurz....Ale mamy nadzieję, że zawiruje w Lublinie ;) Zapraszam: Edytowane 15 Maja 2011 przez skrzydlaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magda_Z_Tanowa Opublikowano 17 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2011 No jak nie jak tak, już w czwartek wiecziorem wyjeżdzamy... Tym razem mam ładowanie więc mój wampir energetyczny nie wyssie do cna twojej baterii.. : D Do zobaczenia za parę dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoodent1 Opublikowano 26 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2011 W Lublinie tak to wyglądało Cytuj http://www.youtube.com/user/stoodent1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 26 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2011 Extra zabawa, zal bierze ze nie dane bylo was odwiedzic :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi