Karacz Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2011 wiecie , może odbiegam od tematu ale najbardziej wkurw*l mnie ten filmik .. : http://www.13sekund.pl/wypadki,1201,p1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2011 mhm. przyjrzyj się dokładnie, ew. znajdź poprzednią dyskusję na jego temat. w skrócie: jak ktoś uczy się jeździć na play station, to takie są efekty, bo zasadnicza wina leży po stronie wyprzedzającego motocyklistyjsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajriszkofi Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Kierunkowskaz w lewo. Dlaczego na niego wpadli, to mnie trochę dziwi. Pan pewnie ich zobaczył i się zatrzymał - chyba dobrze? A jak już wyprzedzają i nic nie jedzie z naprzeciwka, to po cholerę się kurczowo trzymać samego środka drogi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shuy Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Wpadli bo niewiele widzieli. Pierwszy motocykl zasłaniał auto, przejście kierunkowskaz i wszystko inne. Może panowie z filmu są lepsi ode mnie, ale ja w takiej sytuacji widziałbym tylko plecy i rejestrację kolegi z przodu.Joszua - szukanie filmiku nie jest takie proste. Poza tym znalezienie starego tematu zakończy dyskusję, a może warto się przyjrzeć tej stłuczce jeszcze raz. Cytuj Szukam go Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Wpadli bo niewiele widzieli. IMHO na pierwszym filmiku kierowca widział dość, tylko "za dobrze" mu się jechało. stąd wyprzedzanie na skrzyżowaniu i pasach (tuż przed). patrzył tylko w plecy poprzedzającego, wyłączył samodzielne myślenie. o ile pamiętam ktoś miał bliższe informacje: ludzie wracali z jakiegoś zlotu drugi filmik był szeroko komentowany. widać dość wyraźnie, że kierowca seata już wcześniej przymierza się do wyprzedzania i tylko zakręt mu przeszkadza. motocyklista winien był zaczekać, aż tamten skończy, ew. startować za nim - nie próbować go uprzedzić. głupi błąd, który dowodzi braku pomyślunku kierowcy jednośladu; może braku doświadczenia, na pewno umiejętności przewidywania i "czytania jazdy" samochodu (wężykowanie przy środku jezdni, dla poprawienia widoczności przed wyprzedzaniem - bardzo charakterystyczne)jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milosz-RR Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Wpadli bo niewiele widzieli. IMHO na pierwszym filmiku kierowca widział dość, tylko "za dobrze" mu się jechało. stąd wyprzedzanie na skrzyżowaniu i pasach (tuż przed). patrzył tylko w plecy poprzedzającego, wyłączył samodzielne myślenie. o ile pamiętam ktoś miał bliższe informacje: ludzie wracali z jakiegoś zlotu drugi filmik był szeroko komentowany. widać dość wyraźnie, że kierowca seata już wcześniej przymierza się do wyprzedzania i tylko zakręt mu przeszkadza. motocyklista winien był zaczekać, aż tamten skończy, ew. startować za nim - nie próbować go uprzedzić. głupi błąd, który dowodzi braku pomyślunku kierowcy jednośladu; może braku doświadczenia, na pewno umiejętności przewidywania i "czytania jazdy" samochodu (wężykowanie przy środku jezdni, dla poprawienia widoczności przed wyprzedzaniem - bardzo charakterystyczne)jsz Swoją drogą że przy wyprzedzaniu mógł wziąć większy łuk, ale na moje to było ewidentne złośliwe zajechanie drogi. Cytuj SUPPORT 18 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shuy Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Swoją drogą że przy wyprzedzaniu mógł wziąć większy łuk, ale na moje to było ewidentne złośliwe zajechanie drogi.Na moje oko też, ale filmik za mało pokazuje, żeby to rozsądzić. Cytuj Szukam go Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajriszkofi Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2011 A na moje - nie popatrzył w lusterka. Ale trzeba naprawdę się wczoraj urodzić, żeby się nie spodziewać tego, że Pan jak tylko nadarzy się okazja zacznie wyprzedzać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość josha Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2011 A na moje - nie popatrzył w lusterka. Ale trzeba naprawdę się wczoraj urodzić, żeby się nie spodziewać tego, że Pan jak tylko nadarzy się okazja zacznie wyprzedzać...Zgadzam się z Tobą. Pomijam to czy motocykl miał czy nie miał prawa wyprzedzać. Puszkarz nie miał prawa wyprzedzać, bez upewnienia się że go nikt nie zaczął wyprzedzać.Druga moja wersja, to taka, że zrobił to specjalnie. Ciekaw jestem jak było naprawdę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4NIEK Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2011 dodatkowo nie widać żeby "seacik" sygnalizował manewr wyprzedzania, wiec z punktu widzenia prawa - wina zdecydowanie po stronie puszki!Jeśli chodzi o sytuację to osobiście staram się nie pchać w ten sposób, bo gro kierowców puszek nie wie co to lusterka ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajriszkofi Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Ale tu nie ma co winy roztrząsać... Bo jest ewidentna. Tylko kurcze - to motocyklistom się dzieje "kuku" więc nie ma zmiłuj i trzeba myśleć o sobie za innych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkelpl Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2011 widać dość wyraźnie, że kierowca seata już wcześniej przymierza się do wyprzedzania i tylko zakręt mu przeszkadza. motocyklista winien był zaczekać, aż tamten skończy, ew. startować za nim - nie próbować go uprzedzić. głupi błąd, który dowodzi braku pomyślunku kierowcy jednośladu; Widac tylko ze "cos kombinuje" a co ???Motocyklista pierwszy zaczal manewr wyprzedzania a kierowca puszki nawet kierunku nie wlaczyl, sadze nawet ze nie spojrzal w lusterko czy ktos wczesniej nie rozpoczal manewru wyprzedzania. Jeśli chodzi o sytuację to osobiście staram się nie pchać w ten sposób, bo gro kierowców puszek nie wie co to lusterka ;) Puste, glosne wydechy, wlaczone dlugie swiatla i jeszcze kalkson przy wyprzedzaniu czesto mi pomagaja :icon_mrgreen: Cytuj ISRA: 27062SREU: 614 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Sestorme Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Dopiero co znalazlem, mrozi krew... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkelpl Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Dopiero co znalazlem, mrozi krew... Dlatego zawsze trzeba miec oczy dookoła głowy i nie zapie**alac po ulicach :notworthy: :buttrock: Cytuj ISRA: 27062SREU: 614 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marrio Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2011 (edytowane) Dopiero co znalazlem, mrozi krew... Dlatego zawsze trzeba miec oczy dookoła głowy i nie zapie**alac po ulicach :notworthy: :buttrock: zapie**alać mogą tylko Ci, którzy potrafią dwa razy szybciej(logicznie) myśleć niż jeździć. Kto nigdy i nigdzie nie zapie**alał niech pierwszy rzuci kamieniem. Edytowane 19 Kwietnia 2011 przez marrio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi