przemekpimek Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Ale się rozpisaliście :icon_mrgreen: wracając do tematu. Kolega chce kupić ciemną szybkę do kasku. Z doświadczenia w słoneczne dni jest naprawdę o niebo lepiej niż w zwykłej. Kto ma ten wie :buttrock: Natomiast wieczorkiem nie da się jechać (no chyba ,że jakiś kamikadze). A i bardzo ważna rada jak będziesz miał dzwona (nawet nie z Twojej winy) i będzie szarawo to gdybyś jechał w ciemnej szybce NIGDY SIĘ DO TEGO NIE PRZYZNAWAJ !!! Miałeś biały wizjer i basta :crossy: A ten co leży obok to nie Twój :wink: Cytuj zero smutków, zero złości wyj**ane po całości... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
murgal Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Okej, po prostu kupie ciemną, a w plecaczku będzie biała na nocne rajdy... :buttrock: Cytuj KUPIE MOTOCYKL BEZ PRAWA DO REJESTRACJI ROCZNIK 2006< , KONTAKT PW! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YAGO Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2011 yubis, lipa w nocy, zalezy jeszcze jaka droga, w miescie jest ok, na oznakowanych trasach jest ok, boczne drogi juz nie bardzo, w dzien jaki kolwiek moaj jest rewealcyjna.... wieczorem i rano tez ale tak jak mowie jest to kwestia swiatel, jak mialem etz i ten wielki reflektor to nie bylo zednego problemu :icon_mrgreen: Cytuj Usługi IT - www.tricori.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bibor80 Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Ja latam w ciemnej od wiosny do poznej jesieni. Ze wzgledu na zmiane czasu i ze szybciej robi sie ciemno, wtedy zakladam przezroczysta. W nocy tez latam w czarnej, bo jaki jest sens wozic dwie szybki jadac na krotkim dystansie. W moim przypadku duzo robi zalozony ksenon, bez niego bylo rzeczywiscie nie komfortowo. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ambro Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Padł pomysł blendy. Czy to złe rozwiązanie ? Gdzieś słyszałem, że taka blenda może zrobić krzywdę przy wypadku. Jestem ciekawy Waszego zdania bo sam się zastanawiam nad Airohem za 600zł, wyposażonym w taki właśnie bajer. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość komandosek Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2011 to bzdura, jeszcze nie slyszalem o przypadku by komus blenda by cos zrobila, jak juz gdzies mocno przypieprzysz to moze,gdzies jakimś cudem zadrapiesz sobie nos blendą ale podejrzewam ze w takiej sytuacji to byl by na prawde najmniejszy z twoich problemów :icon_rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ambro Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2011 No to mnie uspokoiłeś bo uważam, że blenda to naprawdę fajne rozwiązanie. Przy nie wielkich prędkościach (podobno) można przemieszczać się z samą blendą dla lepszej wentylacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrrf Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Moze ja dodam kilka slow od siebie.Aktualnie uzywam kasku z jasna szyba i chowana,ciemnobrazowa blenda.Kask z otwierana szczeka firmy pewnie malo znanej w Polsce, a tu nie wiem dlaczego bardzo popularnej-Nitro.Wedlug mnie druga liga.Jednak nie o jakosci ma byc mowa a o funkcjonalnosci blendy.Jest naprawde super!!!! W poprzednich kaskach nie mialem jej i jezdzilem z druga szyba o innej przezroczystosci.Teraz to mam z glowy.Ale raz jadac tzw. pod slonce to i blenda nie pomogla.Jechalem na oslep.Nigdy w zyciu tego nie zapomne.W Polsce nie przytrafilo mi sie nigdy cos takiego.Tu slonce lezalo doslownie na ziemi :icon_biggrin: Do tego zamarzalem, mimo calkiem dobrego ubranka :sad: No ale coz,teraz tez jezdze miedzy jednym opadem sniegu a deszczem.Taki moj los.Podsumowujac.Jak najbardziej polecam uzywanie blendy i tez nigdy nie slyszalem o wypadku zwiazana z tym wynalazkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tmi Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Folia koloryzująca za 20 zeta oxforda i problem rozwiązany, nie wiem jak z wewnętrzną warstwą antifoga bo to się przykleja po wewn stronie wizjera, w moim kasku akurat antifog kończy się tak, że jedynie połowa kleju go łapie, a pozostała połowa jest przyklejona i to wystarcza. Zakrywa elegancko cały widok z wnętrza kasku, dopiero trzeba się przyjrzeć, że to nie jest przyciemniany wizjer, a jedynie nakładka. Jak zmieniają się warunki to wystarczy odkleić i problem z głowy, jest wielokrotnego użytku. Mi tam starcza, za tą kasę w porównaniu do ceny szybki przyciemnianej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ElwisDB Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Folia koloryzująca za 20 zeta oxforda i problem rozwiązany, nie wiem jak z wewnętrzną warstwą antifoga bo to się przykleja po wewn stronie wizjera, w moim kasku akurat antifog kończy się tak, że jedynie połowa kleju go łapie, a pozostała połowa jest przyklejona i to wystarcza. Zakrywa elegancko cały widok z wnętrza kasku, dopiero trzeba się przyjrzeć, że to nie jest przyciemniany wizjer, a jedynie nakładka. Jak zmieniają się warunki to wystarczy odkleić i problem z głowy, jest wielokrotnego użytku. Mi tam starcza, za tą kasę w porównaniu do ceny szybki przyciemnianej.Naklejasz na zewnątrz czy w środku ? I gdzie nabywasz tą folię ? To nawet dobre rozwiązanie z tego względu że przepisy nic jeszcze nie mówią o foliach w kaskach zdaje się, więc ubezpieczyciel nie powinien się w razie czego przyp***alać. :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niwy Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2011 (edytowane) Od wewnątrz. Intermotors prowadzi sprzedaż tych folii. Folie są bardzo przyciemnione, spokojnie można przez nie zaćmienie oglądać ;) Zakładanie i zdejmowanie dośc proste, tylko jak już schowasz np. do plecaka to do kleju przy folii zaczyna się przyklejać brud i wiadomo że po jakimś czasie folia się nie przyklei. Edytowane 24 Kwietnia 2011 przez niwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość komandosek Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Od wewnątrz, jak napisał. Od zewnątrz to chyba nie za bardzo, zaklejając muchy? ble :rolleyes: i troche to jednak niepraktyczne, wychodze na ostatnią chwile spiesząc sie na zajecia/prace i jeszcze się z jakąś brudną folią bawić? potem wieczorem znowu odpinać wizjer i odklejać. No, ale jak kto woli :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luckyluck Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Wracając do tematu szybki do AGV nie są zbyt trwałe, kiedyś używając AGV po jednym sezonie musiałem wymieniać szybkę.Posiadałem wtedy przeźroczystą szybkę i niestety jeździłem w okularach :icon_eek: Teraz mam XR 1100 z szybką dark smoke i jest git. Jedyny minus to jak chce polatać wieczorowo/nocną porą to zmieniam szybkę na przeźroczystą :biggrin: A trwałość shoeia od agv bez porównania ( mówię o szybce co by wojny nie rozpętać ) :buttrock: Wesołych Swiąt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skinny500 Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Te folie, o których mowa są nie tylko czarne. Cytuj Strona | Portfolio | FB Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bibor80 Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2011 O blendach Ktos pisal w innym temacie. Ponoc w szwckiej policji wycofali kaski shuberrt C3, bo byly niebezpieczne. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi