wroclawianinek Opublikowano 21 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2011 witam , dzis mechanik rozkrecil mi silnik bo cos "stukalo" . jak sie okazalo panewka na 3 korbowodzie;). sprawa wyglada nastepujaco zamierzam wyremontowac ten silnik:) za szlif walu korbowodowego 60 zl 4 panewki po 45zl 180 zl za komplet . robocizna 1000 zl co o tym sadzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 22 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2011 Sądzę, że kupiłbym drugi silnik. Jednak mniej niewiadomych. Szlify wałów w motocyklach tego typu mogą różnie sie skończyć. Oczywiscie mogłoby być dobrze ale ja załowałbym pieniędzy na doświadczenia. Cytuj lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielorz Opublikowano 22 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2011 To nie będzie działać ;) Wał po szlifowaniu musisz odpowiednio obrobić cieplnie, nie wiadomo jak dokładne będzie to szlifowanie, co z panewkami itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 22 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2011 (edytowane) Ernest, będzie...do momentu kiedy nie obróci panewki albo nie pojawi się ponownie stukanie.Mechanik będzie Cię zachęcał ale wiadomo dlaczego. Edytowane 22 Marca 2011 przez _Monter_ Cytuj lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 22 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2011 Jak będziesz szukał drugiego silnika możesz kupić od Horneta 900 na wtrysku.Silnik pasuje osprzęt przełożysz... Cytuj Moto Psycho Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wroclawianinek Opublikowano 22 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2011 a widziales gdzies na sprzedaz silnik ?Horneta 900 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Artur Opublikowano 22 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2011 tym bardziej ze ten silnik ktory masz mozesz pogonic kupujac drugi wiec wcale tak duzo mozesz nie doplacic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wroclawianinek Opublikowano 22 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2011 a skad wiesz czy ten silnik bedzie w srodku dobry? sprzedawca daje tylko gwarancje na rozruch a moze byc zwykly rupiec z niego , moj nie kopci , odpala odrazu , tylko poszla ta nieszczesna 3-cia panewka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 22 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2011 witam , dzis mechanik rozkrecil mi silnik bo cos "stukalo" . jak sie okazalo panewka na 3 korbowodzie;). sprawa wyglada nastepujaco zamierzam wyremontowac ten silnik:) za szlif walu korbowodowego 60 zl 4 panewki po 45zl 180 zl za komplet . robocizna 1000 zl co o tym sadzicie? Zapomnij o takiej rzeźbie.Po uszkodzeniu wału korbowego silnik nadaje się tylko na części.Sprawnego silnika szukaj w niemcowni. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wroclawianinek Opublikowano 22 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2011 witam , dzis mechanik rozkrecil mi silnik bo cos "stukalo" . jak sie okazalo panewka na 3 korbowodzie;). sprawa wyglada nastepujaco zamierzam wyremontowac ten silnik:) za szlif walu korbowodowego 60 zl 4 panewki po 45zl 180 zl za komplet . robocizna 1000 zl co o tym sadzicie? Zapomnij o takiej rzeźbie.Po uszkodzeniu wału korbowego silnik nadaje się tylko na części.Sprawnego silnika szukaj w niemcowni. bedzie dobra rzezba:) i zobaczysz ze dlugo pojezdzi zdam relacje po remoncie co i jak:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 22 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2011 (edytowane) witam , dzis mechanik rozkrecil mi silnik bo cos "stukalo" . jak sie okazalo panewka na 3 korbowodzie;). sprawa wyglada nastepujaco zamierzam wyremontowac ten silnik:) za szlif walu korbowodowego 60 zl 4 panewki po 45zl 180 zl za komplet . robocizna 1000 zl co o tym sadzicie? Zapomnij o takiej rzeźbie.Po uszkodzeniu wału korbowego silnik nadaje się tylko na części.Sprawnego silnika szukaj w niemcowni. bedzie dobra rzezba:) i zobaczysz ze dlugo pojezdzi zdam relacje po remoncie co i jak:)To po kiego hooja zakładałeś temat? Twoje myślenie kojarzy mi się z myśleniem kolesia od CBR , któremu pług czyści oponę z piasku :banghead: P.S. Twoja kasa, Twoje łzy.P.S. 2. A już chciałem napisać, ze mogę Ci pomóc szukać silnika tutaj... Edytowane 22 Marca 2011 przez _Monter_ Cytuj lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 22 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2011 Niech rzezbi. Niektorzy musza sie uczyc na wlasnych bledach. Ale obstawiam ze sie nie pochwali jak mu silnik kleknie po paru km. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 22 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2011 Jedyną opcją jest zrobienie tego silnika do ponownego odpalenia w celu odsprzedaży aby "uszczęśliwić" frajera który nie dojedzie do domu oraz nie otrzyma zwrotu kasy na podstawie adnotacji w umowie "kupujący zapoznał się ze stanem technicznym pojazdu oraz wykonał jazdę próbną".Mechanik wali po rogach małolata wykonując rzeźbę w gównie a młody gniewny wsadzi na minę następnego napaleńca i wszyscy będą wniebowzięci.Od wielu lat nie ma do japońskich silników motocyklowych nad wymiarowych panewek i nie ma możliwości szlifowania wału korbowego pod nieistniejące panewki. Jeżeli ktokolwiek dorabia panewki do tych silników NIE DAJE NA NIE ŻADNEJ GWARANCJI i kółko się zamyka. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sitars Opublikowano 22 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2011 (edytowane) dzis mechanik rozkrecil mi silnik bo cos "stukalo" . jak sie okazalo panewka na 3 korbowodzie;). Znając polskie realia. Mam pytanie, byłeś przy rozbieraniu silnika? Może po "remoncie" jednak silnik będzie działał jak złoto, bo się okaże, że nic mu nie dolegało.Pozdrawiam Edytowane 22 Marca 2011 przez sitars Cytuj SQ7NSQ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greedo Opublikowano 22 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2011 Ej, co się przejmujecie, niech robi. Dymać frajerów ;) Cytuj Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi