tmi Opublikowano 12 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2011 Kamerka fajna sprawa byłoby kilka sytuacji łącznie z taką samą jak w pierwszym filmiku, miałbym swój własny film, na szczęście wyszedłem z tego też bez szwanku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafał 84 Opublikowano 12 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2011 Kamerka fajna sprawa byłoby kilka sytuacji łącznie z taką samą jak w pierwszym filmiku, miałbym swój własny film, na szczęście wyszedłem z tego też bez szwanku. Ok. Czyli prawo reguluje aby stać przy prawej lub lewej krawedzi jezdni w takiej sytuacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzywer Opublikowano 12 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2011 (edytowane) Najmniej to on miał rozumu... a szczęścia zabrakło i jemu i pasażerowi... żeby nie nagranie, nie uwierzyłabym, że można tak bezmyślnie pojechać. W 11 sekundzie filmu widać, że motocykl był w złożeniu - akcja dzieje się pewnie zaraz po wyjściu z prawego winkla. Widocznie nie do końca ogarnął sprzęt, prędkość lub jedno i drugie. Już nie raz na forum była mowa o wjeżdżaniu w tył motocykla, nawet kiedyś w tych krótkich filmikach "szkoła jazdy z motogen" Tomek Kulik wspominał zdaje się, żeby dojezdzając do świateł nie wyrzucać na luz, tylko zatrzymać się na pierwszym biegu i zerknąć co się dzieje za nami, żeby w razie W mieć szansę szybko się zawinąć. Koncepcja słuszna, tylko ilu z nas tak robi? Edytowane 12 Lutego 2011 przez krzywer Cytuj Na pohybel wszystkim zdradliwym sukom! <== kliknij i polub :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tmi Opublikowano 13 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2011 Ok. Czyli prawo reguluje aby stać przy prawej lub lewej krawedzi jezdni w takiej sytuacji? A nie wiem, ja akurat jeszcze jechałem, nie zdążyłem się zatrzymać. Patrz w lusterka, sprawdź sto razy, ślepcy w autach są wszędzie. Acha, też trafiłem na babę... nawet w moim wieku, jeszcze gdzieś mam nr telefonu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzywer Opublikowano 13 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2011 Acha, też trafiłem na babę... nawet w moim wieku, jeszcze gdzieś mam nr telefonu... Jakaś niekiepska? Może Ci chociaż straty moralne zrekompensuje ;) Cytuj Na pohybel wszystkim zdradliwym sukom! <== kliknij i polub :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WLD_Wlodi Opublikowano 13 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2011 Tutaj jest sytuacja najechania na stojący pojazd : http://www.liveleak.com/view?i=85c_1293489166 Dobrym pomysłem jest kupno małej kamerki umiejscowionej powiedzmy nad lusterkiem wstecznym + dużego dysku(powiedzmy 500GB), która nagrywałaby wszystko od momentu odpalenia samochodu do momentu zgaszenia. W przypadku motocykla mała kamerka + dysk w plecaku, lub kamera typu vHoldr 1080p(koszt 1000zł, jeżeli ktoś by był zainteresowany to pisać :flesje: ). GoPro raczej się nie nadaje ze względu na swoje wymiary. Cytuj www.odszkodowania-wlodarczyk.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krycek Opublikowano 13 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2011 Tutaj jest sytuacja najechania na stojący pojazd : http://www.liveleak.com/view?i=85c_1293489166 Dobrym pomysłem jest kupno małej kamerki umiejscowionej powiedzmy nad lusterkiem wstecznym + dużego dysku(powiedzmy 500GB), która nagrywałaby wszystko od momentu odpalenia samochodu do momentu zgaszenia. W przypadku motocykla mała kamerka + dysk w plecaku, lub kamera typu vHoldr 1080p(koszt 1000zł, jeżeli ktoś by był zainteresowany to pisać :flesje: ). GoPro raczej się nie nadaje ze względu na swoje wymiary. Ja czekam właśnie na takie cudo - rejestrator samochodowy - działa w ten sposób, że nagrywa 5 minutowe filmiki cały czas a jak zapełni się dysk - zaczyna od początku kasując stare nagrania. Są też takie cuda z wbudowanym gps'em i czujnikiem zderzenia (automatycznie w momencie uderzenia zaznaczają aktuwalny fragment jako nie do skasowania). Widziałem nawet takie rejestratory co mierzą przyspiesznie i potrafią określić dokładnie z której strony nastąpiło uderzenie ale to już wyższa półka (i mnie niepotrzebna) - więc zamówiłem najprostszy (http://www.aliexpress.com/product-gs/392825221-car-black-box-with-2-5-Inch-LCD-Motion-Detection-SD-free-shipping-wholesalers.html). Jak dojdzie i potestuję to dam znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ellephant Opublikowano 13 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2011 Ja czekam właśnie na takie cudo - rejestrator samochodowy - działa w ten sposób, że nagrywa 5 minutowe filmiki cały czas a jak zapełni się dysk - zaczyna od początku kasując stare nagrania. Są też takie cuda z wbudowanym gps'em i czujnikiem zderzenia (automatycznie w momencie uderzenia zaznaczają aktuwalny fragment jako nie do skasowania). Widziałem nawet takie rejestratory co mierzą przyspiesznie i potrafią określić dokładnie z której strony nastąpiło uderzenie ale to już wyższa półka (i mnie niepotrzebna) - więc zamówiłem najprostszy (http://www.aliexpress.com/product-gs/392825221-car-black-box-with-2-5-Inch-LCD-Motion-Detection-SD-free-shipping-wholesalers.html). Jak dojdzie i potestuję to dam znać. a po co? ja poponuję nie stawać za samochodami, ani w korkach :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
honda500 Opublikowano 14 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2011 Nie staniesz grzecznie za autem to już się wszyscy czepiają, że się pchasz. Cytuj Motogen - motocykle to nasze całe życie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krycek Opublikowano 14 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2011 a po co? ja poponuję nie stawać za samochodami, ani w korkach :) Do samochodu - nie będę tego instalował na moto :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Masaż Opublikowano 14 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2011 http://www.youtube.com/watch?v=zp3hzEoSN_o&feature=related Tu troszke inna sytuacja ale numery rejestracyjne jakiegoś ślepego kretyna widać do tej pory na tym filmiku... Więc problemów chłopak raczej nie miał. Najbardziej martwi mnie to że to Suzuki jechało za tym autem dość długo by go tamten zauważył. Filmik sie zaczął jak motocykl już był przy aucie, ale też musiał przecież do niego dojechać. Więc ten czas też sie liczy. Wyczekujesz przed zakrętem i linią ciągłą, czekasz na przerywaną, wyprzedzasz a tu taki zonk :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SwordOfultimate Opublikowano 14 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2011 przeciez on go specjalnie zepchnal na pobocze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magik Opublikowano 16 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2011 Ma ktoś może filmik jak jedzie grupa motocyklistów (3 motocykle chyba) i przed nimi jedzie czarny samochód wyprzedza na zakręcie i z na przeciwka też wylatuje motocyklista i trach? Jakos go teraz nie moge znalezc na yt pozdr. Cytuj Pozdrowienia z Kołobrzegu, europejskie miasto, ceny niemieckie pogoda angielska :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Techniacz Opublikowano 16 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2011 pzdr Cytuj Simson SR 50 > Honda Transcity NX 125 > Honda XL 600 RM > Honda CBR 1000f SC 25 > Suzuki GSX-R 750 K1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrian44 Opublikowano 16 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2011 mega mocny strzał tam był. Jak się ogląda to i tak myśli, to dużo szczęścia miał ten motocyklista, tym bardziej że ten samochód co uderzył w motocykl był dość wysoko zawieszony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi