lepi Opublikowano 26 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2011 (edytowane) Nie, to V-ka. W sumie jest podobieństwo do singla. Magistrala olejowa w rzędówce nie musi, choć może być dłuższa. Być może nie użyłeś też oleju. Wbrew opiniom olej nie wysycha a z tak wąskich szczelin jak wałek/panewka także nie wycieka. Jak serwisówka konkretnego modelu mówi smarować, to bym jednak posmarował czym każą. Edytowane 26 Stycznia 2011 przez lepi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M a D a F a K a Opublikowano 26 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2011 Z ciekawostek powiem, iż mi kiedyś się przytrafiło przytarcie wałka rozrządu w YZF 1000 po montażu na "smar", od tamtej chwili używałem specjalizowanej pasty Liqui Moly z MSO2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jjank Opublikowano 26 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2011 (edytowane) Ja w XLce składałem bez smaru(dopiero po złożeniu zauważyłem, że cos w serwiswóce piszą o smarowaniu krzywek :/), ale przed odpaleniem zawsze kręcę na odprężniku, więc olej przed odpaleniem dociera. Zresztą ostatnio dla sprawdzenia pompy nie dokręcałem przewodu doprowadzajacego olej do głowicy i wiem, ze wystarczy dosłownie jedno zakręcenie kopką by prysnęło z przewodu. Następnym razem jednak będę składał tak jak napisali. Edytowane 26 Stycznia 2011 przez jjank Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekd Opublikowano 27 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2011 (edytowane) Jezeli moly wala sie pod reka to przesmaruje walki przed montazem,jezeli nie to wystarczy odpowiedni olej silnikowy. Jezeli walki byly wyjmowane ,czy tez silnik jest skladany po remoncie to pokrece rozrusznikiem na "sucho " przez 15-20 sekund , oczywiscie w kilku podejsciach . Warto tez w celach edukacyjnych zaczac ta operacje bez pokrywy zaworowej , w przypadku typowego R4 zajmie kilka ladnych sekund zanim olej zacznie doplywac do walkow rozrzadu. Na " sucho " oznacza bez swiec , gaznikow czy w przypadku ukladow wtryskowych z odcietym w taki czy inny sposob doplywem paliwa . Edytowane 27 Stycznia 2011 przez tomekd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiki Opublikowano 3 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2011 Z ciekawostek powiem, iż mi kiedyś się przytrafiło przytarcie wałka rozrządu w YZF 1000 po montażu na "smar", od tamtej chwili używałem specjalizowanej pasty Liqui Moly z MSO2. O takiej mówisz ??? http://www.liquimoly-sklep.pl/product-pol-...1L-5L-25L-.html Cytuj http://bikepics.com/members/kiki21/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi