żółf Opublikowano 31 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2011 (edytowane) Nowych świec pewnie nie wygrzałeś, więc możesz już zaopatrzyć się w jeszcze jeden komplet. A wygląda to na problem gaźnikowy, kiedy były czyszczone i regulowane? Edit: Doczytałem, że na początku chodzi normalnie i w czasie jazy gaśnie, przeczyściłbym jeszcze odpowietrzenie baku. Sprawdź czy odpalisz na starych świecach z otwartym korkiem Edytowane 31 Stycznia 2011 przez żółf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 31 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2011 Nowych świec pewnie nie wygrzałeś, więc możesz już zaopatrzyć się w jeszcze jeden komplet. A wygląda to na problem gaźnikowy, kiedy były czyszczone i regulowane? Edit: Doczytałem, że na początku chodzi normalnie i w czasie jazy gaśnie, przeczyściłbym jeszcze odpowietrzenie baku. Sprawdź czy odpalisz na starych świecach z otwartym korkiem A może przed wygrzaniem najpierw posmarować je szmalcem? Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 31 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2011 Olać wygrzewanie i kupić normalne świece DENSO. NGK nie wiedzieć czemu są delikatne i potrafią ot tak paść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bezna Opublikowano 31 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2011 regulowane napewno byly bardzo dawno temu a czyszczone jeszcze dawniej. ale mam fachowca ktory sie tym zajmie...ale tak jak wczesniej napisalem to objawy takie same mial swierz i problem byl w cisnieniu na tlokach. ps.czemu smalcem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
żółf Opublikowano 31 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2011 A może przed wygrzaniem najpierw posmarować je szmalcem? Czy negujesz Piotrze fakt, że nowe świece po zamontowaniu przy pierwszym odpaleniu, należy doprowadzić do temperatury samooczysazczenia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 1 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2011 Czy negujesz Piotrze fakt, że nowe świece po zamontowaniu przy pierwszym odpaleniu, należy doprowadzić do temperatury samooczysazczenia ? nie neguję ale to jest oczywiste, że nie wolno gasić silnika zaraz po odpaleniu i szkoda w ogóle pisać na ten temat. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 3 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2011 Piotrek pewnie zrozumial ze chcesz je wygrzac nad gazem :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 3 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2011 Piotrek pewnie zrozumial ze chcesz je wygrzac nad gazem :) Tak właśnie myślałem ponieważ nadal pokutuje u nas tradycja opalania zalanych świec nad palnikiem gazowym. :biggrin: Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 3 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2011 Robiłem tak na świeczkach w Harrym, pomagało na jakieś 5km jazdy. :banghead: Wypalanie nad gazem jest OK do sprzętów z ery w której ta metoda była bardzo popularna. Czyli do WSK i podobnych. Do dziś zdarza mi się wygrzewać świeczki ze starych 2T, szczególnie gdy latają na Mixolu. No ale to jest stare 2T z czasów PRL a nie japoniec. Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Artur Opublikowano 3 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2011 a kiedy robiłeś większy serwis? ustaw zawory, gazniki, nowy filtr powietrza, filtr paliwa, ewentualnie świece, do paliwa trochę dynaturatu w celu związania wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bezna Opublikowano 3 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2011 a kiedy robiłeś większy serwis? ustaw zawory, gazniki, nowy filtr powietrza, filtr paliwa, ewentualnie świece, do paliwa trochę dynaturatu w celu związania wody w poniedzialek moj znajomy mechanik bierze moja kochana na przeglad bedzie czyscil gazniki i regulowal. Poprosze go by wymienil mi wszyskie filtry. Czyli trzeba kupic nowe swieczki ? czy moge je wyczyscic po prostu? one byly jezdzone tydzien troche mi szkoda kase wydawac na nowe. ps. chyba zleje paliwo cale i wysusze bak...chyba dobry pomysl? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość swirzy82 Opublikowano 3 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2011 w poniedzialek moj znajomy mechanik bierze moja kochana na przeglad bedzie czyscil gazniki i regulowal. Poprosze go by wymienil mi wszyskie filtry. Czyli trzeba kupic nowe swieczki ? czy moge je wyczyscic po prostu? one byly jezdzone tydzien troche mi szkoda kase wydawac na nowe. ps. chyba zleje paliwo cale i wysusze bak...chyba dobry pomysl? ...siema..... czyli jeszcze diagnozy poztawionej nie masz? jakby co to wakacje mam teraz i numer co podalem nie bedzie dzialal do 16ego pozdro..pisz co tam wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Artur Opublikowano 4 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2011 ja to bym zrobił tak sprawdził luzy zaworowe - jak potrzeba to ostawił dal nowe świece, nowy filtr powietrza i benzyny, wyczyścił i ustawił gaźniki i powinien latać super co do baku to możesz czemu nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bezna Opublikowano 26 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2011 wystarczylo wyczyscic gazniki i gada calkiem dobrze. Za kilka dni bede mial tez regulacje:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Artur Opublikowano 28 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2011 sprawdź tez ku zdrowotności luzy zaworowe, będziesz miał spokój na długi czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi