Azbest Opublikowano 21 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2015 ZIma zimą. Otóż dziś "se" podjąłem decyzję, że pojeżdżę. Moto kupione 2 tyg. temu a dziś +5, w porywach +6*. Wczoraj było nawet +9* więc trochę osuszyło. Po prostu musiałem. Polatałem po mieście (wkoło komina) 30 km, ale zmarzłem jak licho.Nic to poczekam teraz na cieplejsze dni.Póki co ochota spędzona - czyli przemrożony, z flukiem do pasa ale zadowolony i spełniony :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qadrat Opublikowano 21 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2015 ZIma zimą. Otóż dziś "se" podjąłem decyzję, że pojeżdżę. Moto kupione 2 tyg. temu a dziś +5, w porywach +6*. Wczoraj było nawet +9* więc trochę osuszyło. Po prostu musiałem. Polatałem po mieście (wkoło komina) 30 km, ale zmarzłem jak licho. U mnie dzisiaj +8st, postanowiłem odpalić sprzęt i się przejechać :) Motocykl wstawiłem do nie ogrzewanego garażu 8 listopada, wypaliłem paliwo z gaźników, wyciągnąłem akumulator i tak sobie stał aż do dzisiaj. Akumulator oczywiście regularnie ładowałem żeby było te 12,5 - 12,6V. Dzisiaj poszedłem z akumulatorem, wyczyściłem i nasączyłem filtr powietrza, kranik na ON, ssanie wyciągnięte i motocykl odpalił po 2 sekundach trzymania guzika :D Zrobiłem 70km po okolicach i nie zmarzłem - włączone grzane manetki, dodatkowo mam handbary i wysoką szybę. Na sobie bluza, kurtka tekstylna z podpinką, długie skórzane rękawice, kominiarka, kask, spodnie motocyklowe (bez żadnych kalesonów itp.) i glany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hero Opublikowano 23 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2015 Ja zacząłem z 10 dni temu jak był taki wyjątkowo ciepły dzień :) potem trochę przerwy i przedwczoraj i wczoraj :) Łącznie ok 300 km , kombi sprawuje się świetnie nawet w dłuższej jeździe w tych jeszcze dosyć niskich temperaturach :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mSolo Opublikowano 25 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2015 Ja wokół komina latałem w poniedziałek 23 i w sobotę 22 i 15 LutegoRazem zrobiłem 200 km :) było fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2015 Przez tegoroczną zimę na hondzie nawinąłem ponad 300 kilosów a w ostatnią niedzielę zachciało mi się przegonić zabytka - tskę - nią łyknąłem tak około 50 km co by się ,,odchamić,, od nadmiaru mocy franka bladego... :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azbest Opublikowano 25 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2015 (edytowane) Ja wokół komina latałem w poniedziałek 23 i w sobotę 22 i 15 LutegoRazem zrobiłem 200 km :) było fajnie A niedzielę między sobotą 22 i poniedziałkiem 23 zgubiłeś hehe :rolleyes:Ps. Żeby nie było że OT.Dziś przyszła kurtka SECA STREAM i jutro trzeba przetestować .... chyba. Szczęście, że wypinana membrana. Załozyłem w domu na koszulkę katane z membraną i bez podpinki i po chwili mokry.Aaaaaa, no i getry "termiki" też do testu. No spodni się jeszcze nie dorobiłem :( Edytowane 25 Lutego 2015 przez Azbest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
batko lenin Opublikowano 26 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2015 W niedzielę pohulałem, w poniedziałek i wtorek też, a co :) Sucho było, a że glut do pasa...trudno, ten typ tak ma ;) i tak było zajebiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azbest Opublikowano 26 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2015 Ja dziś znów kolejne 40 km, (tym razem już w kurtce Seca Stream), i powiem, że chyba mnie przewiało. Niepotrzebnie tak "depłem" do 120. Miałem golf, ale mogłem jakiś szalik owinąć między stójką kurtki a kaskiem. Dziś u nas tylko +5* było.Kurtka daje radę. W 100% zatrzymuje zimno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szramer Opublikowano 3 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2015 ja tam latam w ciuchach KLIM na skuter sniezny i jajca sie poca ;) Cytuj WERA#111 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hero Opublikowano 4 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 już w tym sezonie nakręciłem 300 km :) kombi sprawuje się świetnie i nie marzne nawet przy 2 pakach :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saska251 Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Ziomy, ale to jest temat o technice jazdy zimą.Idźcie sobie na FB.. Cytuj Tchórze zostali w domu, słabi zginęli po drodze, przetrwali emzeciarze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLAUDIUSZ Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Panowie, jak wyżej kolega Saska napisał, to jest temat o lataniu w zimę. Cytuj MOTOLOOK-WYPRZEDAŻ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi