MYCIOR Opublikowano 16 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2010 http://www.youtube.com/watch?v=Ug5_phUfBk8&feature=related Popatrzcie na reakcję kierowców. Mimo że nie było żadnego dzwonka, stanęli wszyscy którzy w danej sekundzie byli na miejscu. W Polandzie to by się uśmiechali pod nosem i omijali szeroki łukiem, może dopiero 5-7 kierowca by zareagował. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 16 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2010 No cóż, zbyt zazdrosny kraj. Wszystko na zasadzie " a dobrze choojowi, mógł nie kupować". Pewnego razu zbierałem motocykliste ze skrzyżowania w Białymstoku to wszyscy ładnie stali i czekali, nawet nikt nie zatrąbił jak było zielone ale fakt faktem, że ja tylko wylazłem z puszki. Cytuj lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
żunio Opublikowano 16 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2010 (edytowane) U nas po mału ta tendencja idzie ku lepszemu bo coraz więcej ludzi mając auta dosiada też jednoślady. Jak ja zaczynałem przygodę z motocyklami to albo ktoś miał jedno albo (mało kto) to drugie a jak kolesiowi zapalił się motocykl to nikt z puszkarzy nie chciał oddać swojej gaśnicy bo była za droga. BTW : pomijając na jakich oponach lata ten gość. Najpierw zarzuciło go na winklu w prwo (30sek), później gleba. Edytowane 16 Października 2010 przez żunio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szkudlar Opublikowano 16 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2010 tylem zaczol chamowac.troche goscia ponioslo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kivi Opublikowano 16 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2010 (edytowane) z nogi hamował:) w Polsce wszyscy sie spieszą uj wie gdzie -więc każdemu szkoda 3 minuty na zatrzymanie. Edytowane 16 Października 2010 przez kivi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MYCIOR Opublikowano 16 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Października 2010 Śmiesznie się wyjebał. Tee lanser, a Ty od razu wszystko robisz cacy? :bigrazz: pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radko Opublikowano 16 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2010 kiedyś dosłownie przede mną zdarzył się wypadek dwóch aut, ja też samochodem jechałem. zatrzymałem się awaryjne, i że udzielam się też w straży to od razu wyskoczyłem, zważywszy, że widziałem fotelik z dzieckiem. zatrzymało się ze 20 aut z jednej i z drugiej i nikt prócz mnie nie wyszedł. każdy tylko patrzył jak ominąć i do przodu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MYCIOR Opublikowano 16 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Października 2010 zatrzymało się ze 20 aut z jednej i z drugiej i nikt prócz mnie nie wyszedł. każdy tylko patrzył jak ominąć i do przodu... takie realia. Kodeks drogowy coś tam wspomina o udzielaniu pomocy w razie wypadku, ale nikt do tego wagi nie przywiązuje, bo słabo to jest egzekwowane. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radko Opublikowano 16 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2010 w kodeksie jest coś takiego, że za nieudzielenie pierwszej pomocy możesz być ukarany, ale za złe udzielenie pierwszej pomocy także możesz zostać ukarany. A większość osób po prostu się boi i woli nie wychylać się przed szereg, a jeśli sie zatrzymują to raczej z ciekawości, a nie z obowiązku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 16 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2010 w kodeksie jest coś takiego, że (...) za złe udzielenie pierwszej pomocy także możesz zostać ukarany. proszę o podanie podstawy prawnej. znalezione przeze mnie interpretacje mówią wyraźnie: udzielenie w dobrej wierze pomocy, nawet nieskutecznej, nie naraża na odpowiedzialność a powtarzanie bzdur właśnie prowadzi potem do sytuacji, w której ludzie taką wymówką unikają podjęcia niezbędnych działań ratunkowych! jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 16 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2010 (edytowane) U nas po mału ta tendencja idzie ku lepszemu bo coraz więcej ludzi mając auta dosiada też jednoślady. Jak ja zaczynałem przygodę z motocyklami to albo ktoś miał jedno albo (mało kto) to drugie a jak kolesiowi zapalił się motocykl to nikt z puszkarzy nie chciał oddać swojej gaśnicy bo była za droga. BTW : pomijając na jakich oponach lata ten gość. Najpierw zarzuciło go na winklu w prwo (30sek), później gleba. Jak dokładnie co obejrzysz to zobaczysz, ze wyjeżdżając zza winkla zobaczył, że samochody stoją i w panice hamował nogą co sprawiło, że zarzuciło mu tył.W strachu, ze się wyglebi i odpuścił ale chciał dalej hamować żeby nie wyrżnąć w tył auta(choć mógł ich ominąć prawą) co spotęgowało kołyskę i pocałował matkę ziemię... proszę o podanie podstawy prawnej. znalezione przeze mnie interpretacje mówią wyraźnie: udzielenie w dobrej wierze pomocy, nawet nieskutecznej, nie naraża na odpowiedzialność a powtarzanie bzdur właśnie prowadzi potem do sytuacji, w której ludzie taką wymówką unikają podjęcia niezbędnych działań ratunkowych! jsz :clap: Kiedyś mnie lekarz zje*ał, ze przykryłem żula po potrąceniu na rowerze przez auto, że przykryłem go kocem...jak zwykle wszyscy tylko oglądali a było z minus pięć a on leżał na glebie czekając na karetkę. Padły słowa"zabieraj pan tą szmatę". Zlałem go ciepłym moczem bo co było gadać do idioty, najważniejsze, że poszkodowany nie zamarzł. Edytowane 16 Października 2010 przez _Monter_ Cytuj lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szkudlar Opublikowano 16 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2010 w kodeksie jest coś takiego, że za nieudzielenie pierwszej pomocy możesz być ukarany, ale za złe udzielenie pierwszej pomocy także możesz zostać ukarany. A większość osób po prostu się boi i woli nie wychylać się przed szereg, a jeśli sie zatrzymują to raczej z ciekawości, a nie z obowiązku właściwie z kąd ty to wzieles ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hero Opublikowano 16 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2010 Pewnie z bajki o żelaznym wilku... Bzdura i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G3d Opublikowano 16 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2010 (edytowane) U nas powoli lepiej, ale dalej jest na drodze czysta kurewska patologia. Jade ktoregos razu samochodem, zaraz obok osiedla - dojazd od Ostrobramskiej - korek jak 100 chu*ow. Powoli dojezdzamy, a tam koles SAM probuje wepchnac zepsuty samochod na chodnik. Przez 10 minut sk***ysyny go mijali, a niektorzy nawet trabili. Dopiero ja wysiadlem i mu pomoglem. Rzygac sie chce jak sie widzi takich rodakow. Jak tu ma byc normalnie ? Edytowane 16 Października 2010 przez G3d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mech Opublikowano 16 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2010 W zeszła sobotę miałem podobnie. Korek do świateł większy niż w tygodniu, a to przecież weekend. lecę miedzy puszkami (2 pasy do jazdy prosto) i widzę, że na prawym pasie jako pierwsze pod światłami stoi Uno, które kobieta próbuje gdzieś przepchnąć. Na lewym pasie goście stoją jakby się nic nie działo, a Ci na prawym tylko wrzucają lewy kierunek - i tak wszyscy czekają sobie na zielone i patrząc w międzyczasie czy jej się uda czy może nie... K*, sobota, więc nikt mi nie wmówi, że im wszystkim tak się spieszyło, że 30 sekund poświęcić nie mogli. Zatrzymałem się i zepchnęliśmy auto do zatoczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi