Mr. Rock'N'Roll Opublikowano 5 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2012 Kupiłem Lkę, jakby ktoś kupował na horneta, to niech bierze M :) Oj już nie przesadzaj! ;) Ja do swojego prawie rok temu kupiłem rozmiar L i jest idealny. Na poczatku też wydawał mi się za duży. Teraz go wprawdzie nie używam, bo zakupiłem co innego ale Oxford w tym rozmiarze pasuje jak ulał, a Twój motocykl jest mniej więcej tych samych rozmiarów.Radzę Ci spiąć regulowane pasy najbardziej jak się da. Jeśli reszta pokrowca fruwa w okolicach kół to możesz je jakąś szarfą lub wstążką przewiązać (np. przed burzą). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubek85 Opublikowano 5 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2012 (edytowane) Nie przesadzam, tzn nie mówię tego z wyrzutem, po prostu wydaje mi się ten mój trochę za luźny, ale popodpinam i będzie ok :) Najważniejsze że podczas burz będzie miał względnie sucho :D Edytowane 5 Lipca 2012 przez Kubek85 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr. Rock'N'Roll Opublikowano 5 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2012 No i git :)Ja od jakiegoś czasu używam mototent i nawet grad bajczurowi nie straszny! Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Staszek_s Opublikowano 5 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2012 W Inter Motors sprzedawca odradzał mi tego Aquatexa do pomieszczenia zamkniętego, ponieważ nie jest oddychający, więc nie odprowadzi wilgoci. Polecał inny, oddychający, niestety był za mały. Aquatex jest przeciwdeszczowy i na zewnątrz, niestety do garażu może być lipa w dłuższym okresie czasu, jak nie zapewni przepływu powietrza.Tym niemniej, mam i na razie używam wlaśnie w garażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomek30 Opublikowano 5 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2012 Ja zakupilem oxforda i jest git co prawda uzywam bo bardziej jako oslony przeciw kurzowi ale na zime wkladam pod niego pochlaniacz wilgoci .Jedyne co mi sie przytrafilo to przylepil mi sie do rury wydechowej ktora jeszcze nie ostygla i teraz mam mala dziure. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubek85 Opublikowano 5 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2012 No i git :)Ja od jakiegoś czasu używam mototent i nawet grad bajczurowi nie straszny! Polecam. No tak, tylko to jest koszt w okolicach 500zł, a na 11letnie moto trochę szkoda... (tzn mam inne, bieżące wydatki) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart_b Opublikowano 5 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2012 Kupiłem Lkę, jakby ktoś kupował na horneta, to niech bierze M :) ale na nakeda czy z owiewka? Cytuj MOTOPROJEKT - Warsztat motocyklowy serwis, naprawa, diagnostyka komputerowa, materiały eksploatacyjne Sławek - 604 635 069 Bart - 695 880 500 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubek85 Opublikowano 5 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2012 naked Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr. Rock'N'Roll Opublikowano 5 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2012 No tak, tylko to jest koszt w okolicach 500zł, a na 11letnie moto trochę szkoda... (tzn mam inne, bieżące wydatki) Moje moto też skończyło 11 lat w tym roku, choć produkcję zakończono wcześniej.Nie ma co. Ktoś wyżej przytoczył problem. Przy tencie nie trzeba się przejmować, że coś się przypali od razu po zgaszeniu silnika i czekać do ostygnięcia, a gdy zaczyna padać deszcz to zakrywasz raz dwa po przyjeździe i tyle. To jest po prostu wygodne i nie rysuje lakieru, w przeciwiństwie do aquatex-u, który pod wpływem silnego wiatru wytworzył kilka rysek (podczas postoju innego winowajcy raczej nie widzę). Co do trzymania moto w garażu pod tym pokrowcem to potwierdzam. W zimie łapie wilgoć. Są dedykowane pokrowce do garażu, aczkolwiek aquatex to zawsze coś. W lecie i pod chmurką sucho i bez problemów, tylko syf się zbiera na nim. Za tę cenę świetny produkt! A propos. Jak go czyścić, ktoś wie? Mój cały jest zabrudzony zaschniętym sokiem z drzewa. Wyprać ręcznie w misce jakimś detergentem, czy jak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart_b Opublikowano 7 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2012 na zime idealnym rozwiązaniem jest zasłona od babci z szafy ;) bo tak na prawde chodzi tylko o osłonę przed kurzem Cytuj MOTOPROJEKT - Warsztat motocyklowy serwis, naprawa, diagnostyka komputerowa, materiały eksploatacyjne Sławek - 604 635 069 Bart - 695 880 500 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pozytywnie Zakrecony Wariat Opublikowano 7 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2012 (edytowane) Dobry temat,bo wlasnie poszukuję pokrowca na swojego fałefera ;)Tylko jaki rozmiar kupić na fałefera ze stelażem ? Edytowane 7 Lipca 2012 przez Pozytywnie Zakrecony Wariat Cytuj "Pamięć i szacunek dla tych którzy odeszli nagle,pozostawiając nam jedynie wspomnienia.Dla wszystkich tych którzy pomogli mi w życiu a już nigdy im nie podziękuje.Dla tych którzy odeszli tragicznie,mając przed sobą całe życie...na zawsze w pamięci" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sikor Opublikowano 7 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2012 (edytowane) Kup M, L będzie na pewno za luźny (L są do dużych turystyków i cruiserów). Sam używam Aquateca i właśnie jadę odebrać Dormexa :) . Dobre plandeki w dobrej cenie, do tego ładne i z wygodnym etui. A kupić najlepiej w Ścigacz.pl. Edytowane 7 Lipca 2012 przez Sikor Cytuj Sikor#44 Moto Traininghttps://www.facebook.com/Sikor44/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart_b Opublikowano 7 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2012 jak by ktos chciał mototenta z rabatem to moge zorganizować. mój dobry kumpel jest producentem tego namiotu Cytuj MOTOPROJEKT - Warsztat motocyklowy serwis, naprawa, diagnostyka komputerowa, materiały eksploatacyjne Sławek - 604 635 069 Bart - 695 880 500 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 7 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2012 Moje moto też skończyło 11 lat w tym roku, choć produkcję zakończono wcześniej.Nie ma co. Ktoś wyżej przytoczył problem. Przy tencie nie trzeba się przejmować, że coś się przypali od razu po zgaszeniu silnika i czekać do ostygnięcia, a gdy zaczyna padać deszcz to zakrywasz raz dwa po przyjeździe i tyle. To jest po prostu wygodne i nie rysuje lakieru, w przeciwiństwie do aquatex-u, który pod wpływem silnego wiatru wytworzył kilka rysek (podczas postoju innego winowajcy raczej nie widzę). Co do trzymania moto w garażu pod tym pokrowcem to potwierdzam. W zimie łapie wilgoć. Są dedykowane pokrowce do garażu, aczkolwiek aquatex to zawsze coś. W lecie i pod chmurką sucho i bez problemów, tylko syf się zbiera na nim. Za tę cenę świetny produkt! A propos. Jak go czyścić, ktoś wie? Mój cały jest zabrudzony zaschniętym sokiem z drzewa. Wyprać ręcznie w misce jakimś detergentem, czy jak?Wyprać możesz normalnie w czym chcesz tylko nie używaj suszarki...ja tak posłałem w diabły mojego. Cytuj lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr. Rock'N'Roll Opublikowano 7 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2012 jak by ktos chciał mototenta z rabatem to moge zorganizować. mój dobry kumpel jest producentem tego namiotuHehe trochę za późno się dowiedziałem :icon_mrgreen: Wyprać możesz normalnie w czym chcesz tylko nie używaj suszarki...ja tak posłałem w diabły mojego.Okay. Dzięki. Poeksperymentuję na swoim :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi