rayuk Opublikowano 3 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2007 (edytowane) he był to mój 3 motoyckl :icon_rolleyes: od poczatku - moja pierwsza stycznosc z jakim kolwiek motocyklem to własnie EL 250, wsiadlem pojechal 15 metrow i zatrzymalem sie na plocie. Chwila przerwy i kupilem 50.... po 2 miesiacach 125 a po nastepnych 2 wrocilem do EL 250 i smigalem normalnie. Jeśli chodzi o plusy - maly, lekki -wazy niby 160 KG jednak wydaje sie jak by mial z 90 kg, bardzo zwrotny, 4 sów więc ciągnie w miare dobrze od dołu. Ma koło 30 KM, więc całkiem dobrze na poczatek. Bardzo dobra cena. Leci jakies 135 KM/h ale to, juz max więc nie ma co go męczyć. Jeśli chodzi o minusy, to nieco mały i smiesznie wygląda. Silnik grzeje po nogach i latem strach sie bać. Moj jak był zimny to musialem mu podkrecac na wyzsze obroty bo inaczej gasł. Nie wiem , pewnie jakis mankament był. Edytowane 3 Czerwca 2007 przez rayuk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernestZL Opublikowano 3 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2007 spalanie przy stowce to okolo 4,5(6 mi wyszlo jak lecialem po trasie z bratem caly czas 140)predkosc max 150( moj model byl z 96roku)zero problemow( przeciez to kawasaki :icon_rolleyes: )chinszczyzna? zrob tak :( Cytuj Od wojny, głodu, TVN-u i Platformy, zachowaj nas Panie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matyjas Opublikowano 19 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2007 Według mnie się nada, idzie jak rakieta (mała) 33Km naprawdę nie jeden kolega był w szoku , określił ten motorek jako mały ścigacz :biggrin: przynajmniej mój tak chodzi, miałem malutki problem , ale tak chodzi jak burza , pali na dotyk, odkąd go kupiłem nie ładowałem ani razu akumulatora, widoczność w nocy super , mocne światła. Gorzej ze spaleniem okolo 5 litrów pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam Paweł Opublikowano 19 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2007 Dzięki za odpowiedź, może przyda się komuś innego, bo ja już kupiłem inną 250-tkę - Hyosunga GT 250 :biggrin: Wprawdzie ma tylko 29 koni, ale też jak na swoją pojemność jest dynamiczny :wink: I na razie, odpukać, nie ma problemów. Z EL zrezygnowalem, bo same stare sztuki widzialem w ofertach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matyjas Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2007 (edytowane) 5l spala przy dynamicznej jezdzie, a tak 4-4,5. Ja mogę się pochwalić że mój poszedł równe 160km/h , jechałem tak tylko moment nie czułem się bezpiecznie, myśle że poszedł by trochę wiecej ,ale to tak dobrze jak na 250.Mój jest z rocznika 93. Edytowane 3 Sierpnia 2007 przez matyjas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blinek Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Witam!!!! Wpisywalem w wyszukiwarce, ale nie znalazlo takiego tematu na forum. Wiec sie was uprzejmie pytam- co sadzicie na temat tego moto??? Jako na pierwsze moto i za takie pieniadze, to chyba bedzie dobry jak na poczatek i jeszcze taki rok, ponoc jest w miare lekki i dosyc szybki. Piszcie jak sie ten sprzet sprawia na drodze, czy duzo spala, jak z czesciami itp. moze ktos ma takiego sprzeta????? A tu jest link o jaki sprzet mi chodzi: http://www.allegro.pl/item227061917_kawasa...50_2000_r_.html Z gory dzieki!!!! Pozdro!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurbat Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2007 (edytowane) Siema, ja mam Elka 250ccm, stoi w garażu do sprzedania.Z tym rokiem produkcji to jakaś ściema chyba. Co do moto to na pierwsze doskonały moim zdaniem : lekki, dość zwinny jak na chopka, solo spore odejście ma, wygodnie sie siedzi, 200 km na raz łyknąć nie męczy, spalanie ok. 4,0 l. Jak chcesz więcej szczegółów pisz na PW co Cie interesuje.Pozdro. Edytowane 27 Sierpnia 2007 przez kurbat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek73 Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2007 kurbat ma rację. Lepiej uważaj, bo to ogłoszenie wygląda na "okazję". A poza tym, to do tej pory spotkałem się tylko z dobrymi opiniami na temat tego modelu. Zwłaszcza jak ktoś lubi trochę wyższe niż typowo choperowate obroty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylikat Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2007 to one sa takie tanie?? :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blinek Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2007 tez wlasnie sie zdziwilem ze takie tanie sa te moto, ale widze ze za duzo ludzi nnie ma za bardzo tych modeli akurat. Kurbat - a jaki twoj El ma rok???/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurbat Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2007 tez wlasnie sie zdziwilem ze takie tanie sa te moto, ale widze ze za duzo ludzi nnie ma za bardzo tych modeli akurat. Kurbat - a jaki twoj El ma rok???/ 1992 tu masz więcej : http://www.allegro.pl/item231050113_kawasa...b_gsx_kle_.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernestZL Opublikowano 4 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2007 dlaczego sciema z tym rokiem? nie jazemoto ma charakter jest lekkie zwinne malo pali nie spotkalem sie z jakimis wiekszymi usterkami(dla mnie niezawodne w 100%)malo jezdzi bo przez gupie opinie na temat kaw ludzie sobie je odpuszczaja i odbijaja w bardziej(pseudo bardziej)zbadane i nudne klimaty typu virago... Cytuj Od wojny, głodu, TVN-u i Platformy, zachowaj nas Panie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blinek Opublikowano 4 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2007 Mi tam sie ten sprzecik podoba. I dlatego, że jest lekki, ekonomiczny, no i ma dobre przyspieszenie:P:p, wiec mysle ze na pierwsze moje moto bedzie akurat odpowiedni. Ale zakup takiego rumaka dopiero po zdaniu prawka, czyli mam nadzieje ze na przyszly sezon. No chyba ze wczesniej znajde cos innego w Niemczech:P:P. Pozdro!!!! i dzieki za opinie :crossy: :crossy: :) :) :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xylena Opublikowano 6 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2007 Ja sie przymierzam do 250 tki pasuje mi bardzo, mąz ma 900 i jest superowy. Bedzie małzenstwo Eliminatorów :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulka Opublikowano 6 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2007 czesc Xylena :)a moze jednak 600? wiesz we dwie maszyny sie fajnie jezdzi ale tylko wtedy gdy jedna nie musi gonic drugiej alboo ta wieksza wlec sie z ta slabsza.jestes juz duza dziewczyna wiec z 600 tez dasz sobie rade [jesli jej nie pozwolisz to ona nic ci zlego nie zrobi ] .a wiesz ze tez am kawe? tyle ze zzr 1100pozdrawiambtw el 250 przynajmniej ma wyglad rasowy [taki maly dragster-nie to co inne 250]:icon_mrgreen: Cytuj dr750big ,hd evo 1340 ratrost ,gsxr 1100 91' , ram hemi 5.7http://www.bikepics.com/members/kulka/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi